У Луцьку скоро з'являться вулиці Святого Миколая та Воїнів-добровольців

0
16
У Луцьку скоро з'являться вулиці Святого Миколая та Воїнів-добровольців
У Луцьку комісія з впорядкування назв вулиць вирішила перейменувати ще 6 вулиць обласного центру.

Про це повідомляє «Волинська правда».

Віповідно до рішення комісії, вулиця Корнійчука буде названа на честь Валерії Новодворської, вулиця Молодогвардійська отримає назву Межова, вулиця Памфілова стане Повстанською, вулиця Островського – вулицею Сірої дивізії (підрозділ армії УНР, який у 1919 році обороняв Луцьк), вулицю Федорова було вирішено перейменувати на честь Воїнів-добровольців, а вулиця Ярощука буде названа на честь покровителя міста Луцька Святого Миколая.

Стосовно останньої вулиці виникла дискусія, зокрема присутній на засіданні комісії громадсько-політичний діяч, депутат ВР І скликання і голова Волинського крайового братства святого апостола Андрія Первозванного Андрій Бондарчук зауважив, що «стирати з пам’яті» ім’я Юхима Ярощука не варто.

«Так, він був комуністом, але за 16 років (з 1956 по 1972, коли він був головою виконавчого комітету тодішньої Волинської обласної Ради депутатів трудящих – ред.) він зробив для Волинської області дуже багато», - сказав він. Було також зауважено, що мешканці вулиці проти її перейменування.

Своєю чергою, учасник комісії Леся Бондарук зауважила, що Закон про декомунізацію все ж слід виконувати, і назва вулиці на честь діяча КПРС Юхима Ярощука теж підпадає під дію цього Закону.

Також було вирішено винести на громадське обговорення (терміном два місяці) кілька нових назв вулиць, а саме – Павла Чубинського (стара назва – Говорова), Валерії Новодворської (вулиця Корнійчука), Михайла Вербицького (стара назва – Нікішева) та Арсена Річинського (стара назва – Паніна), оскільки ці вулиці профільна комісія вирішила назвати на честь історичних діячів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні