ТОП-5 благодійників: хто на Волині Миколай?

14
4
ТОП-5 благодійників: хто на Волині Миколай?
Хто з відомих та заможних волинян найлегше прощається з грішми задля благодійності?

Для когось Миколай - персонаж міфічний, а для чималої армії краян абсолютно реальний. Із іменем та прізвищем. Часто, щоправда, це прізвище лишається поза кадром.

Війна. Криза за кризою. Збідніння населення... Нескінченний потік приводів для благодійності. Чимало відомих волинян не стоять остронь добрих справ і, схоже, не шкодують коштів на допомогу іншим.

До дня Святого Миколая видання "Волинь24" поспілкувалося із волинськими волонтерами, щоб обрати ТОП-5 волинян, яких вони вважають першими благодійниками Волині у 2016-му.


ПЕТРО ПИЛИПЮК, гендиректор групи компаній "Модерн-Експо"



Петро Пилипюк - один із найуспішніших бізнесменів Волині, керівник групи компаній "Модерн-Експо", що спеціалізується на виробництві торгового обладнання, з року в рік демонструє, що таке - соціально-відповідальний бізнес.

З початком подій на Сході Петро Пилипюк взяв на себе чимало витрат із допомоги волинянам, яких кинули у вир війни.

Крім того, разом із однодумцями створив благодійний фонд "Волинь 2014", який згуртував довколо ідеї благодійності чимало відомих та заможних волинян.

Петра Пилипюка як найбільш гідного опинитися у топі волинських благодійників назвала більшість опитаних нами волонтерів. Найчастіше щодо цього бізнесмена можна почути епітет "безвідмовний".


ЄВГЕН ДУДКА, керівник компанії "Волинь-Зерно-Продукт"




Євген Дудка
- засновник і керівник однієї із найбільш успішних аграрних компаній краю, що об'єднує групу підприємств на теренах двох областей: Рівненської та Волинської, - "Волинь-Зерно-Продукт".

Уродженець Волині. Креативний та небайдужий до соціально-вразливий категорій населення. Компанія Євгена Дудки реалізовує чимало соціальних проектів. Та поза тим сам бізнесмен активно надає кошти на допомогу армії.

Як і Петро Пилипюк, Євген Дудка є одним із фундаторів фонду "Волинь
2014".


ВОЛОДИМИР ЦИБУЛЬСЬКИЙ, генеральний директор АТ «SKF Україна»




Один із тих впливових волинян, котрий з початком запеклих подій на Сході України продемонстрував, що не є байдужим до того, що відбувається з його країною.

Уже чимало років Володимир Цибульський очолює луцьке підприємство шведської корпорації SKF. АТ "СКФ Україна" (до 16 лютого 2007 року - ВАТ "Луцький підшипниковий завод") входить до складу корпорації SKF з 1998 року. Наразі колишній підшипниковий завод - один із найбільших платників податків на Волині.

Спеціалізується на виробництві роликових конічних та голчатих підшипників, компонентів підшипників

Чимало своїх особистих коштів витрачає на допомогу армії і, за словами волонтерів, завжди відгукується на прохання посприяти у придбанні найнеобхіднішого.


ІГОР ПАЛИЦЯ, засновник фонду "Тільки разом"




У переліку найбільших благодійників волонтери неодноразово називають і фонд "Тільки разом". Фонд створений нинішнім головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею.

Палиця - один із найзаможніших волинян. Соратник олігарха Ігоря Коломойського. Із лютого 2003-го до жовтня 2007-го - голова правління ВАТ "Укрнафта". Член політради партії "УКРОП". У минулому - народний депутат України, голова Одеської облдержадміністрації.

За словами волонтерів, чимало коштів із фонду Палиці витрачають на допомогу військовослужбовцям, які несуть службу в зоні АТО, та лікування важкохворих.


НАТАЛІЯ АРИВАНЮК, нотаріус



За іронією долі, нотаріус із Луцька Наталія Ариванюк опинилася не лише серед експертів (бо жінка активно займається волонтерською діяльністю), а й у переліку тих, хто охоче ділиться своїми грішми на допомогу іншим.

З початком Революції гідності Наталія Ариванюк взялася організовувати медичну допомогу спершу майданівцям, потім учасникам АТО. Нотаріус не обмежилася наданням юридичних консультацій українським захисникам.

І хоча її статки не зрівняються за розмірами зі статками деяких інших благодійників, та за словами волонтерів, заслуговує доброго слова те, скільки власних коштів, часу та зусиль Наталія Ариванюк тратить на придбання медикаментів, організацію лікування, реабілітацію волинських бійців.

***

Звичайно, волонтерами названо було й багато інших людей. Тому що, на щастя, армія благодійників на Волині - не така вже й мала.

Вважаємо за необхідне назвати усіх: Степан Івахів, Тетяна Єремеєва, Олег Дмитрук, Олександр Андріанов, Олексій Панасюк, Віктор Корсак, Андрій Разумовський, Віктор Чорнуха, Олександр Шараєв, Олег Бровін, Петро Сопронюк, Вячеслав Рубльов, Олег Чикида, Наталія Деречинська, Валерій Бутко, Денис Гурський, Володимир Квятковський, Віктор Герасимчук, Ігор Антощак.

Наші експерти: волонтери Наталія Попова, Юрій Єпіфанович, Костянтин Зінкевич, Руслан Теліпський, Валерій Курстак, Наталія Ариванюк, Мирослав Ватащук, Роман Мартинюк.

Підготувала Олена ЛІВІЦЬКА
.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хо з їх бекорисно надає а не лізе до влади і до корита? Хто не Іуда? назвіть одного ....
Відповісти
Пилипюк і Дудка не є політиками, хоча в бізнесі уже давно і судячи зі всього "до корита" вони і не рвуться
Відповісти
Пилипюк, Дудка, Цибульський та Наталка Ариванюк!!! Перших троє - засновники БФ "Волинь-2014", протягом 2,5 років на жодні вибори не йшли, нікуди не балотувалися, пропозиції перейти у владні кабінети, навіть не розглядали. Наталка - аналогічно! Зайдіть на сайт Фонду і дізнаєтесь багато того, що Вас цікавить про владу і корито.
Відповісти
багато хто
Відповісти
Багато хто, але про низ ви ніде не прочитаєте.
Відповісти
Окрім допомоги на АТО і армійський волонтерів, є ще немаленька армія волонтерів у соцфері і благодійників, які системно дофінансовують вирішення соціальних проблем
Відповісти
Сприймаю Благодійником і Пилипюка і Дудку і Цибульського (хоч при їх статках могли б і більше помагати..) а ЯКИЙ БЛАГОДІЙНИК З ПАЛИЦІ ЯКЩО ЙОГО БЛАГОДІЙНІ ПОТУГИ ЗАВЕРШУЮТЬСЯ ВИБОРАМИ?????
Відповісти
Підтримую Дудку Євгена!!!!
Відповісти
Ариванючка сама себе вибрала! Стільки занять в кАнтори Ариванюк -Книш: Рейдерство!!! Реєстрація за велике бабло!!! А в перервах вона волонтер!
Відповісти
половина списку ТІ що прийняли активну участь в знищені і порізці підприємств в кінці 90х на початку 2000 років!
Відповісти
ПОЛОВИНА ВОРЬЙО А ВОР ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В ТЮРМЕ И ЖЕЛАТЕЛЬНО СВОБОДНОГО ДОНБАС
Відповісти
Ха ха ха, Дудка Миколай, не смішіть. Він їжо жер,таку пику наїв,що вже в фото ледь поміщається.
Відповісти
Люди та хоч один із 100 благодійників стенд спалений відновіть який встид!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні