«Якщо хтось думає, що голова прийде на сесію, як мальчик для бітья, то він глибоко помиляється», - Володимир Гунчик

1
2
«Якщо хтось думає, що голова прийде на сесію, як мальчик для бітья, то він глибоко помиляється», - Володимир Гунчик
Голова Волинської обласної державної адміністрації вважає, що його критикують депутати, а також голова обласної ради через погану поінформованість та некоректне розуміння бюджетних процесів.

Про це Володимир Гунчик розповів в коментарі «Волинь24».

Посадовець зауважив, що чимало депутатів, які вдаються до критики, не володіють інформацією про використання бюджетних коштів, бо мовляв не відвідують нарад, які вже 2,5 місяці проводять в ОДА.

«Я пропоную депутатам, перш ніж виступати з критикою прийти на нараду, де я дам усі матеріали, звіти. Зокрема, по Фонду регіонального розвитку в нас освоєно 90% коштів, по обласному бюджету – 75%, навіть у болючому питанні по санвузлах є 50-відсоткове виконання бюджетних призначень, а депутати просто не захотіли вивчити це питання», - наголосив губернатор.

Щодо критики з боку голови обласної ради Ігоря Палиці, Володимир Гунчик вважає, що очільника Волиньради «не так налаштували» або ж погано проінформували про деякі речі.

Голова ОДА каже, що не очікував позачергової сесії і вважає, що перш ніж організовувати такі речі, потрібно враховувати і його плани.

«Наприклад, якщо я на завтра запланую засідання колегії ОДА, членом якої є голова обласної ради, і сьогодні подзвоню, про це скажу Ігорю Палиці, навряд чи він приїде. Давайте планувати заходи разом, аби уникнути таких непорозумінь. Напевно, є моменти, коли потрібно враховувати графік голови ОДА», - каже посадовець.

Очільник виконавчої гілки влади в області переконаний, що заслухавши його звіт на черговій сесії, депутати можуть прийняти будь-яке рішення, однак «голова ОДА виконує покладені на нього завдання».

«Я готовий відповісти на будь-які запитання, але, якщо є зауваження до роботи голови ОДА, чому вони поспіхом озвучуються на одній з сесій, адже в нас є достатньо можливостей для контакту? Я був присутній на всіх попередніх сесіях. Голова обласної ради можливо сприйняв мою відсутність, як неповагу до нього, хоча я ще раз кажу – ніяких конфліктів у мене з головою обласної ради та депутатами немає», - наголосив Володимир Гунчик.

«Я розумію, що можу не мати всієї інформації в голові, але для цього є заступники, керівники відповідних підрозділів, які можуть дати детальнішу інформацію. Але, якщо хтось думає, що голова прийде на сесію як мальчик для бітья, то він глибоко помиляється. Я цей звіт не планував, але я до нього готовий», - додав мовець.

Посадовець каже, що обранці обласної громади мають право отримати звіт голови облдержадміністрації, однак виділення лише кількох днів на його підготовку він сприймає, як тиск.

Нагадаємо, під час позачергової сесії обласної ради, що відбулась 1 грудня, з вуст Ігоря Палиці та низки депутатів прозвучала критика в бік голови ОДА. Зокрема, присутні говорили про погане освоєння коштів і, зрештою, затребували звіту Володимира Гунчика на черговій сесії, 21 грудня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тримайся мужик! За зиму укроп засохне
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні