Лучани перекрили вулицю, на якій утворився «газовий фонтан»

0
5
Лучани перекрили вулицю, на якій утворився «газовий фонтан»
У Луцьку на вулиці Сосюри серед ночі прорвало газогін високого тиску. Місцеві жителі кажуть, з газу, води та землі утворився «фонтан» висотою три метри.

Відтоді трубу так-сяк залатали, однак зруйнованою дорогою і далі їздять вантажівки. Аби запобігти лиху у понеділок, 12 грудня, мешканці вулиці Сосюри зібрались біля місця прориву.

Нагадаємо, в ніч з 10 на 11 грудня на цій вулиці стався прорив газогону високого тиску. Тоді газ разом з водою фонтаном бив з-під землі. Ця суміш швидко заповнила всю вулицю. Тож мешканців чотирьох будинків вирішили евакуювати.

«Ми змушені були підняти дітей з теплої постелі і вивести на вулицю. Там ми пробули з 12 години ночі і до четвертої ранку. Ми вже неодноразово звертались до міської ради, житлово-комунального господарства. А нам все кажуть, що треба трохи почекати. Тим часом літом вже був зсув», - каже місцева мешканка Наталія Семенова.

«А в суботу вулиця просто могла злетіти у повітря», - додає жінка.


Депутат Луцької міської ради від цього округу Юрій Безпятко розповідає, що вулицю Сосюри внесли до переліку тих, що будуть ремонтувати за кошти міського бюджету. Однак, цьогоріч відремонтувати її не вдалось – занадто грандіозні плани були у владців. Тож ремонт вулиці відклали на наступний рік.

Також, з його слів, питання стану комунікацій вже піднімалось в стінах мерії. Обранець громади зазначає, що перед проведенням ремонту власники мереж повинні перевірити їх стан, а також відремонтувати або ж замінити їх.

Перший заступник директора департаменту ЖКГ Луцькради Микола Осіюк повідомив, що очільник підприємства «UA Брук» запропонував викласти частину вулиці дорожніми плитами. Мовляв, це допоможе зменшити тиск на газопровід і таким чином пережити зиму.

Частина мешканців погодилась на пропозицію, решта ж вважає, що це нічого хорошого не принесе.

Врешті-решт вони вирішили перекрити дорогу і не пускати вантажівки.
Зауважимо, що представники «Волиньгазу» на пікет так і не приїхали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні