Болить: на Волині тільки вісім аптек, де продають морфін

0
4
Болить: на Волині тільки вісім аптек, де продають морфін
В області лише вісім аптечних закладів мають право продавати препарати морфіну, які необхідні для знеболення важкохворим.

Купити препарати, так звані наркотичні середники, таблетовані чи ін'єнкційні форми морфіну на Волині проблемно.

Про це коментарі виданню "Волинь24" розповів головний лікар Волинської обласної лікарні хоспіс Володимир Бачинський.

"В області є тільки вісім аптек у районах, які мають право на отримання і виписку, і зберігання наркотичних середників. Приватні аптеки не надто хочуть виділяти кошти на обладнання спеціального приміщення (а там є спеціальні вимоги)", - каже Володимир Бачинський, лікар із 40-річним стажем.

Із восьми аптек - дві знаходяться в Луцьку. Та якщо для лучан, зважаючи на наявну інфраструктуру у місті, нескладно дістатися до цих закладів за ліками, то у мешканців районів виникають певні труднощі.

Відповідні препарати можна придбати винятково за рецептами. Та й призначає їх не один лікар, а комісія.

"Рецепт затверджуються комісійно. Лише після цього людина має право отримати наркотичний есредник. Але якщо це Любешів,для прикладу, то за медикаментом треба їхати в Ковель, де він не завжди може бути. Відтак це створює труднощі у надання допомоги та догляді за важкохворим у домашніх умовах", - каже лікар.

Наразі на Волині діє лише одна хоспісна установа - це лікарня-хопіс в Луцьку на 25 ліжок. Крім того, є хопісне відділення для хворих із резисцентними формами туберкульозу в селі Хотешів Камінь-Каширського району.

Читати більше у статті "За лаштунками луцького хоспісу: репортаж"

Разом із тим, щороку на Волині від різних хвороб вмирає трохи більше 13-ти тисяч населення. З них 2500 - 2700 онкологічних хворих. Паліативної опомоги в області потербує понад 8 тисяч населення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні