--> Як голосували волинські нардепи за зняття недоторканості з Новинського | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як голосували волинські нардепи за зняття недоторканості з Новинського

0
-1
Як голосували волинські нардепи за зняття недоторканості з Новинського
Сьогодні Верховна Рада України прийняла рішення «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима».

«ЗА» відповідне рішення проголосувало 228 нардепів, з 292-х, присутніх у залі. Проти – 31, а 5 – утрималось. Не спромоглись натиснути кнопку на пульті для голосування – 28 обранців.

Що ж до волинських обранців, то «ЗА» проголосували лише Ігор Гузь та Ігор Лапін. Степан Івахів – не голосував, а Ірина Контстанкевич, Сергій Мартиняк та Юрій Савчук – взагалі прогуляли голосування.

Нагадаємо, що відставку Новинського ініціювали через скандал з Драбинком.

Як писше Лівий Берег, за даними слідства, колишній президент Віктор Янукович хотів, щоб митрополита Володимира на чолі УПЦ змінив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Пуканич).

Для тиску на митрополита Володимира був викрадений його особистий секретар Олександр Драбинко. Викрадення за наказом Януковича організували екс-голова МВС Віталій Захарченко та начальник київської міліції Валерій Коряк. Вони змусили Драбинка підписати заяву про охорону. Співробітники "Грифона" потім утримували Драбинка під Києвом 170 днів. Вказівки щодо переміщення Драбинка віддавав Новинський.

ГПУ вважає Новинського співучасником злочину, проте через депутатський імунітет він має статус свідка у справі. У зв'язку з цим генеральний прокурор Юрій Луценко подав до Ради подання про зняття з Новинського недоторканності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні