--> Волинський режисер очолить черкаський театр | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський режисер очолить черкаський театр

2
-4
Волинський режисер очолить черкаський театр
Волинський режисер Петро Ластівка став новим директором черкаського театру імені Тараса Шевченка.

Такими є результати таємного голосування конкурсної комісії, - повідомляє ІнфоМІСТ.

До конкурсу було допущено трьох кандидатів: чинного директора Володимира Осипова, а також Миколу Коваленка та Петра Ластівку.

Першим мав слово Микола Коваленко. Він зазначив, що народився і виріс на Черкащині, має більш ніж 20-річний стаж роботи в театру. – Я не лише збережу здобутки, які зараз має театр, а й примножу їх.

"Якщо я стану директором, виведу його на якісно новий рівень розвитку. Треба надолужувати те, що ми втрачали багато років", – переконаний Коваленко.

Він також ознайомив присутніх із концепцією розвитку театру. На його переконання, першими кроками мають стати переведення усіх працівників на конкурсну основу, а також обрання за конкурсом художнього керівника. Окрім того, у планах – покращення освітлення, акустики, створення нових екпериментальних вистав тощо.

Далі виступив Петро Ластівка. Він розповів, що закінчив Київський інститут Карпенка-Карого, щосеместра практикуючись у Москві та Петербурзі, працював у чернігівському, тернопільському та волинському театрах.



Під час своєї презентації Ластівка роздав член комісії журнали, в яких про нього писали.

"Я інколи сварився з депутатами, які писали про мене дурниці, казали, що я беру в актрис гроші за ролі. Потім сказали, що я не люблю жінок. У мене третя дружина! Я тільки їх і люблю", – зазначив під час виступу Ластівка.

Під час презентації концепції розвитку Ластівка закликав, що єдине і головне завдання зараз – “побудувати театр”. – Побудова будівлі театру за найсучаснішими стандартами Європи, а не тяп-ляп. Цю справу можна розтягнути на роки, а я хотів би за рік, – каже Ластівка.

Вигнати з порогу театру розруху, непрофесіоналізм, які лізуть в усі театри України, забути слова нема грошей – треба їх заробляти кількістю проданих квитків, а потім уже можна буде шити костюми, оновлювати обладнання тощо, - додав він.

Що стосується вистав, то вони, за словами Петра Ластівки, мають опиратись на “українськість та європейськість”.

Останнім виступив чинний директор Володимир Осипов. Він наголосив, що починаючи роботу в театру слід розуміти специфіку закладу. Опісля він розповів про те, як розвивався черкаський академічний останні роки.

"Черкаський театр завжди був учасником міжнародних театральних проектів, фестивалів. Він посідає гідне місце в ТОП театрів України. Пожежа, яка сталась, завдала нам усім болю, корегує роботу театру. Зараз важливо відновити його", – зазначив Осипов.

Він також додав, що за весь період на ремонті театру вже було освоєно близько 11 млн грн.

У підсумку за Ластівку проголосували 5 членів комісії, за Осипова – 1, ще 3-є проголосували проти всіх. Як повідомив голова комісії Анатолій Волошин, директора ще мають затвердити депутати обласної ради під час наступної сесії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні добродіі,я не волинський режисер.Я працював у Луцьку ,але такого статусу,як ''волинський'' або ''дніпровський'',''запорізький'' режисер не існує і існувати не може за визначенням.Бо всі режисери неодноразово змінюють своє місцеперебування і навіть не в рамках однієі держави.Я УКРАІНСЬКИЙ режисер,і здобув фахову освіту в Украіні ,і маю беззаперечне право ставити, працювати в будь-якому театрі Украіни,бо ж для цього ,власне,і здобував освіту. А лише приналежність до певноі територіі-''я родом з Коломиі,Львова,Херсона,Черкас'' якраз не є визначальним в цьому випадку для права на професійну дільність у державному театрі , І жоден з працівників театру,хоч він хай пропрацює сотню років у театрі,не має права на привласнення цього тетру або привласнення собі якоісь особливоі,вирішальноі,вийнятковоі думки в цьому театрі. Моє шанування.
Відповісти
Прийміть наші щирі вітання з новим призначенням, успіху вам в нелегкій праці та у становленні на новому місці
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні