--> На Волині реальна зарплата не зростає з червня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині реальна зарплата не зростає з червня

0
0
На Волині реальна зарплата не зростає з червня
Реальна зарплата волинян перестала зростати вже майже півроку. Останній раз середній рівень зарплатні підвищився ще у червні.

Про це інформує головне управління статистики в області.

Зокрема, у червні волиняни отримали на 12% більше, ніж у травні. У липні зарплата лишилася на тому ж рівні. А у серпні знизидася на 5,5%. У вересні не змінювалася. А в жовні людям фактично заплатили ще на 4% менше.

Загалом середня номінальна заробітна плата штатного працівника області у жовтні становила 4150 грн (в Україні – 5350 грн). Це у 2,9 рази вище мінімального її рівня та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, передбачених законодавством (1450 грн).

За рівнем зарплати Волинь випередила Житомирську, Кіровоградську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Чернігівську області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих виробництвом меблів (8201 грн), машин і устаткування, не віднесених до інших угруповань (7414 грн), обробленням деревини та виготовленням виробів з деревини та корка, крім меблів (7336 грн), фінансовою та страховою діяльністю (7051 грн), виробництвом автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів (6932 грн). Значно нижчими були заробітки у сферах адміністративного та допоміжного обслуговування, наукових досліджень та розробок, творчості, мистецтва та розваг, надання інших видів послуг (2678–2839 грн ).

В цілому на промислових підприємствах середня зарплата становила 5770 грн, на підприємствах транспорту, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту – 4401 грн, у будівельних організаціях – 4147 грн, сільськогосподарських підприємствах – 3697 грн, закладах освіти – 3306 грн, установах охорони здоров’я – 3027 грн.

На 1 листопада заборгованість з виплати заробітної плати - 12,5 млн.грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні