До Нового року в Луцьку встановлять ще 20 вуличних відеокамер

0
-7
До Нового року в Луцьку встановлять ще 20 вуличних відеокамер
У людних місцях Луцька, в рамках проекту "Безпечне місто", вже до кінця цього року встановлять відеокамери.

Про це стало відомо під час першого пленарного засідання 15 чергової сесії Луцької міської ради, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Депутат Павло Данильчук поцікавився у міської влади, з яких причин в центрі міста не працювали камери, передані на баланс поліції, на момент, коли горів фотостенд пам’яті на Театральному майдані.

Нагадаємо, депутати Луцької міської ради виділили 90 тисяч гривень із міського бюджету на відновлення стенду зі світлинами Героїв на Театральному майдані. Попри те, що за версією поліції фотостенд загорівся через необачно залишену лампадку, представники фірми-підрядника запевняли, що матеріали, з якого він виготовлений, потребують значно сильнішого нагрівання.

Зі слів міського голови Миколи Романюка, камери не працювали з технічних причин. Проте, скоро ситуація з відео наглядом у місті зміниться, оскільки у рамках реалізації проекту «Безпечне місто» виділені кошти на укладення оптоволоконного кабелю по місту і встановлення вуличних камер на Театральному майдані та пішохідних переходах. Загалом, більше 20 відеокамер мають встановити цього року.

Як відомо, виконком розробив проектно-кошторисну документацію на облаштування у місті системи відеоспостереження та регулювання транспортними потоками «Безпечне місто», що передбачає прокладання оптоволоконної мережі протяжністю 45 кілометрів та встановлення камер відеоспостереження на місцях загального скупчення людей, всіх перехрестях, де є світлофорні об’єкти та на всіх виїздах з міста.

Зокрема, камери встановлять В 11 місцях скупчення людей, на 38 перехрестях та на 7 виїздах з міста. Також до системи планують підключити всі світлофори. Диспетчерський пункт з місцями для здійснення моніторингу системи розташують у приміщенні на вулиці Богдана Хмельницького, 17.

Відповідно до кошторису, що вже пройшов експертизу, загальна вартість проекту становить 11,78 мільйона гривень. З них 2 мільйони гривень виділили з бюджету міста на 2016 рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні