--> Наступного року Nokia повернеться на ринок смартфонів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Наступного року Nokia повернеться на ринок смартфонів

0
-3
Наступного року Nokia повернеться на ринок смартфонів
Фінська компанія Nokia у 2017 році представить нові смартфони свого бренду. Підрозділ компанії, який відповідає за виробництво смартфонів у Microsoft викупила компанія HMD Global. Про це йдеться у прес-релізі HMD Global, - пише zaxid.net.

У повідомленні зазначається, що це стане «новою сторінкою в історії» бренду. Першими смартфонами стануть пристрої із 5-дюймовим екраном 13-мегапіксельною камерою і 2 Гб оперативної пам'яті, а також варіант з дисплеєм 5,5 дюйма, 16-мегапіксельною камерою і 3 Гб оперативної пам'яті. Працювати смартфони будуть на операційній системі Android.

Фінська компанія вже оголосила про продаж своїх смартфонів у лютому наступного року. Варто зазначити, що HMD Global підписала з Nokia угоду про використання бренду протягом 10 років.

Зазначимо, що після випуску компанією Apple ряду моделей iPhone у 2007 році Nokia стала менш впливовою компанією. За словами першого американського виконавчого директора компанії Стівена Елопа, до 2011 року її діяльність була схожа на картину, коли «людина стоїть на краю палаючої нафтової платформи».

Пізніше бізнес за $7 млрд продали Microsoft. А незабаром виявилось, що це була жахлива покупка через поєднання Nokia та Windows. Вони не змогли претендувати на значну частину ринку, де домінують Apple і Android.

У травні 2016 року американська корпорація продала бренд Nokia і бізнес кнопкових телефонів компаніям FIH Mobile Limited («дочка» тайванської Foxconn) і фінській HMD Global. Сума угоди склала всього $350 млн.

Тепер фінський бізнес, який вважають потужним гравцем у телекомунікаційній інфраструктурі, має ліцензію на бренд Nokia для HMD Global і прагне повернути його назад у майбутнє.

На фото: нові керівники Nokia Арто Нумела, Флоріан Зайхе (зліва) і Пекка Рантала (праворуч)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні