Мистецтво переконання: Павло Данильчук добився створення патріотичного центру

0
1
Мистецтво переконання: Павло Данильчук добився створення патріотичного центру
З четвертої спроби луцькі депутати таки підтримали більшістю голосів створення комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді», який лобіював депутат Павло Данильчук.

Про це стало відомо у середу, 30 листопада, під час сесії Луцької міської ради.

Зауважимо, що очільник волинського осередку партії «Народний контроль» Павло Данильчук вже неодноразово пропонував створити у Луцьку комунальний заклад «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді». Втім, щоразу ця пропозиція не знаходила достатньої кількості голосів.

Зокрема, на останній сесії Павлу Данильчуку вдалось заручитись підтримкою фракції «УКРОП». Тоді очільник «УКРОПу» у міській раді Ігор Поліщук пообіцяв, що фракція підтримає проект рішення. Однак, місяць тому для прийняття рішення не вистачило двох голосів.

Сьогодні ж 25 депутатів проголосували за створення Центру патріотичного виховання. До прихильників створення комунального закладу долучилась фракція «Свободи». Проте, без суперечок не обійшлось.

Зокрема, традиційно проти створення нового комунального закладу виступила депутат Алла Надточій, яка зауважила, що не бачить потреби у цьому.

А секретар ради Юлія Вусенко запропонувала зачекати рік, протягом якого виділити кошти на реалізацію проектів громадських організацій, а вже після цього подумати, чи варто створювати окремий комунальний заклад.

Зауважимо, що у комунальному закладі планують створити 5 ставок. За попередніми підрахунками, наступного року на його діяльність доведеться витратити щонайменше 300 тисяч гривень.

Заступник Луцького міського голови Андрій Киця також зазначив, що, хоч всі фракції вже визначились з голосуванням, втім у Луцьку немає потреби у створенні такого центру.

«Є управління освіти, відділ сім’ї та молоді, управління культури, яке проводить патріотичні акції. Кого цей центр координуватиме, якщо всі вікові категорії вже координують інші відділи? Давайте будемо чесними самі перед собою. Навіть, якщо мова йде про дві тисячі гривень, це податки лучан. А тут 200-400 тисяч гривень – це лише зарплата!», - наголосив Андрій Киця.

«Шановні депутати, не зробіть чергової помилки», - додав перед голосуванням міський голова Микола Романюк.

Втім, депутати все ж підтримали проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні