Конфлікт у волинській «Батьківщині»: завершальна стадія розпочалася

0
-3
Конфлікт у волинській «Батьківщині»: завершальна стадія розпочалася
У Волинській облраді знову виник конфлікт між двома групами депутатів, які претендують на використання партійного бренду «Батьківщина».

Про це інформує власкор «Вголосу».

Під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією розглядалося питання про внесення змін до проекту рішення щодо затвердження складу постійних комісій.

Під час його обговорення між присутніми депутатами обласної ради, які мають причетність до фракції та партії ВО «Батьківщина», виник гострий конфлікт. Його сторони намагалися з’ясувати, хто ж є справжньою «Батьківщиною», а хто – самозванцями.

Так депутат Сергій Слабенко зазначив, що у Волинській обласній раді є особи, які, на його думку, не мають жодного відношення до партії і фракції ВО «Батьківщина», але використовують її назву. Однак член постійної комісії з питань депутатської діяльності Костянтин Зінкевич попросив Сергія Слабенка надати документи, які підтверджують факти виключення окремих депутатів з «Батьківщини». Проте їх так і не отримав. Натомість засідання комісії перетворилося у з’ясування стосунків між депутатами.

Депутат Людмила Кирда, яка вважається людиною нинішнього очільника Волинської обласної «Батьківщини» Олега Кіндера, порадила своїм опонентам читати статут.

«Якщо ви сумніваєтеся в тому, що вас виключили з партії, читайте статут. Після прийняття рішення обласного політбюро воно вступає у силу. А рішення контрольно-ревізійної комісії не буде, бо це наше внутрішнє рішення», - звернулася вона до присутніх на засіданні комісії депутатів Романа Карпюка та Василя Столяра.

Заступник голови Волинської облради, член фракції «Батьківщина» Роман Карпюк не погодився з думкою своєї колеги:

«Кожен депутат обласної ради прирівнюється до члена партійного бюро обласної організації «Батьківщини». Його можна виключити з партії лише за рішенням політради партії. Я не отримував документи за підписом Юлії Тимошенко, в яких зазначалося б, що нас виключили з партії. Рішення КРК також відсутнє. А депутат Сергій Слабенко має чудово знати, яка мінімально можлива кількість депутатів потрібна для створення фракції у Волинській облраді. Тому виступати з жодним заявами від імені фракції «Батьківщина» ні він, ні його колеги не правомочні. Ми чітко дотримуємося регламенту і статуту політичної сили «Батьківщина», тоді як інша сторона постійно їх порушує».

Нагадаємо, що внутрішній конфлікт у Волинській «Батьківщині» триває ще з весни цього року і привів партію до фактичного розколу. У обласній раді існують дві групи депутатів, які пов’язують себе з партійним брендом «Батьківщина».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні