Волинянину Андрію Снітку таки присвоїли звання Героя України посмертно

0
0
Волинянину Андрію Снітку таки присвоїли звання Героя України посмертно
18-річному волинянину Андрію Снітку таки присвоїли звання Героя України посмертно.

Зокрема, прес-служба Міністерства оборони України повідомила, що Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України двом бійцям — Андрію Снітку та Сергію Табалі, які віддали своє життя захищаючи незалежність і територіальну цілісність України під час антитерористичної операції. Відповідні Укази Глава держави підписав 21 листопада.

"За сумлінне виконання службових обов’язків, відданість Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, виявлену особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров’ю громадян, звання Героя України присвоєно Андрію Снітку посмертно", - йдеться в повідомленні Міноборони.

З перших днів Революції Гідності Андрій Снітко брав активну участь в протестному русі. З початку збройної агресії Росії вступив добровольцем та проходив службу у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» Головного управління МВС України.

Протягом липня-серпня 2014 року проявив сміливість та мужність під час низки бойових операцій з визволення міста Маріуполь Донецької області. 20 серпня 2014 року поблизу міста Іловайськ Донецької області у складі групи здійснював бойове завдання.

Під час зачистки території від терористів у напрямок групи була закинута ручна граната. Андрій, усвідомлюючи смертельну небезпеку членам групи, не вагаючись накрив своїм тілом гранату, чим врятував своїх побратимів від загибелі ціною свого власного життя. Герою було 18 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні