--> Дахи, дороги, ремонти: що зробив для волинської громади депутат облради Юрій Ройко | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Дахи, дороги, ремонти: що зробив для волинської громади депутат облради Юрій Ройко

0
1
Дахи, дороги, ремонти: що зробив для волинської громади депутат облради Юрій Ройко
Юрій Ройко відзвітував про рік діяльності у складі Волинської облради VІІ-го скликання. До Волинської обласної ради депутат обраний громадою Цуманьщини (округ №14). Чи вдається обранцеві активно відстоювати інтереси виборців, які довірили йому мандат?

Довідково. Юрій Ройко народився у селищі Цумань Ківерцівського району. Закінчив місцеву школу. Освіта – вища. За фахом – лісівник. Працював у лісовому господарстві області. Із 1991-го займається підприємницькою діяльністю. На сьогодні – заступник директора волинського підприємства «ІРС СІСТЕМ», що спеціалізується на виробництві макаронних виробів. Член екологічної комісії облради. Із 10 лютого ц.р. – голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка.



Юрій Ройко - один із найактивніших волинських обранців, якщо судити за роботою у депутатських комісіях, відвідуваністю пленарних засідань та кількістю запитів та звернень.

За час роботи депутат не пропустив жодної (!) сесії, озвучив 14 запитів, за кожним із яких - вирішення наболілої проблеми свого округу чи конкретних виборців. А відтак Ківерцівщина в особі Юрія Ройка має потужне лобі у волинському парламенті.

Саме цей обранець озвучив і відстояв необхідність проведення реконструкції даху корпусу №2 Цуманської ЗОШ I-III ступенів Ківерцівського району. Один із корпусів школи потребував негайного ремонту: аварійний дах міг впасти на голови школярам. За підтримки депутата вдалося уникнути біди.



Серед численних запитів і клопотання про проведення капітального ремонту системи каналізації і водовідведення у Цумані, ремонт дороги у селі Омельне Ківерцівського району; у селах Клубочин, Сильне, Городище; відрізку шляху між селами Берестяне та Липне Ківерцівського району...

Волинський обранець ініціює й вирішення ще однієї проблеми, актуальної для селища Цумань - про долю тамтешньої пам’ятки архітектури місцевого значення колишнього римо-католицького костелу. У його стінах радянська влада десятки літ тому розмістила Будинок культури. Нечисленна релігійна громада добилася свого часу, аби відновити служби у стінах колишньої культової споруди. Протягом тривалого часу приміщення було і храмом, і закладом культури.

На думку Юрія Ройка, заклад культури варто перенести у стіни БК колишнього ДОКу в Цумані.

“Цей об’єкт треба розглядати в контексті туристичної привабливості, в контексті можливої реконструкції палацу Радзвилів в Олиці, бо все таки це пам’ятка архітектури місцевого значення. Парафіяльний костел всіх святих збудований Янушем Радзивілом. У 1936-му він особисто із сім’єю був на його відкритті. Були тут і князі Потоцькі. Крім того, це в першу чергу - храм. Тому з однієї сторони ми повертаємо історичну справедливість, з іншої - говоримо про туристичні перспективи”, - зазначає депутат облради.



З-поміж інших питань, якими опікується Юрій Ройко, - благоустрій села Великий Омеляник Луцького району, виділення коштів на пріоритетні об'єкти Ківерцівського району, розширення дошкільного закладу в селі Борохів Ківерцівського району.

Юрій Ройко переконаний: депутат має бути зв'язковим між владою та громадою: "Індекс депутатської активності повинен визначатися не тільки кількістю звернень чи запитів, а їх конкретною реалізацією. Вважаю, що головне завдання депутатів всіх рівнів – від сільської до обласної рад – вирішувати гострі соціальні проблеми життєдіяльності громади та кожної людини зокрема. В нашій діяльності має бути менше політики".



І якщо говорити про результати, то за депутатськими запитами Юрія Ройка реалізовано чимало: залучено 2 мільйона 200 тисяч гривень (з них 1 мільйон 650 тисяч з обласного бюджету) на капітальний ремонт даху корпусу №2 школи у Цумані, де нині ведуться будівельні роботи.

У регіональній програмі «Екологія 2016 - 2020» враховано пропозицію Юрія Ройка щодо виділення грошей на капремонт системи каналізації і водовідведення у Цумані (3 мільйони 500 тисяч гривень).

Виділено 400 тисяч гривень (із них 200 тисяч з обласного бюджету) на ремонт вулиці Центральної в селі Омельне Ківерцівського району та 1 мільйон 800 тисяч гривень (з яких мільйон - кошти з обласної казни) - на придбання і перенесення Будинку культури з римо-католицького костелу в приміщення Будинку культури колишнього ДОКу в Цумані.



Чимало людей звертається до депутата обласної ради як до останньої інстанції, коли потребує грошей на боротьбу з важкою недугою. Задоволено 12 таких депутатських клопотань за зверненнями людей, які опинилися в критичній ситуації.

Окрім того, Юрій Ройко є лідером фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Волинській обласній раді. Тому організовує роботу фракції. А ще - є одним із тих обранців, які не цураються постійно спілкуватися з громадою, зі своїми виборцями.



"Люди для того і обирають депутата, щоби мати з ним спілкуватися. Щоб мати через кого озвучити ті питання і проблеми, які актуальні для села, селища чи людини особисто. Постійно проводжу зустрічі, виїзди, прийоми громадян, буваю у селах, бачу і знаю, чим живе округ. Намагаюся якомога ширше інформувати волинян про свою діяльність", - зазначає Юрій Ройко.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні