«Сьогодні газове лобі виграло війну в простих громадян», - Роман Бондарук

4
1
«Сьогодні газове лобі виграло війну в простих громадян», - Роман Бондарук
В Уряді продовжили програму «Теплі кредити» на наступний рік, однак на її реалізацію виділили в рази менше коштів, ніж цьогоріч.

Очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук в коментарі «Волинь24» розповів, чому таке рішення може поставити хрест на енергоефективності в Україні.

Зауважимо, в Уряді анонсували виділення 400 мільйонів гривень на реалізацію програми «Теплі кредити» у 2017 році. Втім, лучани, які просувають тему енергоефективності, кажуть, що цього катастрофічно мало.

Зокрема, Роман Бондарук розповів, що у 2016 році на цю програму загалом було виділено майже півтора мільярда гривень. 100 мільйонів було виплачено ОСББ в рахунок компенсації частини тіла кредиту, взятого на впровадження енергоефективних заходів. Решту ж коштів отримали фізичні особи, які перейшли з газу на альтернативну енергію.

До речі, кошти, передбачені на 2016 рік, було розподілено ще у червні. Відтак, навіть 1,5 мільярда недостатньо для реалізації програми, не кажучи вже про 400 мільйонів гривень.

«Ці гроші потрібні не лише для того, щоб люди реально впроваджували енергоефективні заходи, а й для того, щоб держава зменшувала закупівлі газу. А з таким фінансуванням програма адекватно не працюватиме. 400 мільйонів виглядають, як відкуп», - наголосив керівник Ради голів ОСББ Луцька.

«Люди просто зневіряться в державі остаточно і всі енергоефективні заходи зійдуть на нуль. Створюється видимість роботи, якої нема. Наприклад, на субсидії цього року виділили 52 мільярди гривень. Як на мене, сьогодні газове лобі виграло війну в простих громадян», - додав Роман Бондарук.

Він розповів, що цього тижня луцькі активісти відвідають Верховну Раду, а також зустрінуться з віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубко.

Нагадаємо, керівники луцьких організацій ОСББ просили підтримки у нардепів Ігоря Гузя та Ігоря Лапіна, аби вони сприяли виділенню коштів на енергоефективність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А сам скільки накрав та віджав? Всі вони один на одного гонять.
Відповісти
План "Шатун" - це прикриття плану порошенка "Крадун"
Відповісти
Молодець Бондарук !
Відповісти
Дурдом. Рома вже тут обжився. Маладєц. Нашому люду потрібно показувати його нікчемність. Бардак ще довго буде))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні