Радикали у Варшаві спалили український прапор. МЗС очікує реакції Польщі

3
-4
Радикали у Варшаві спалили український прапор. МЗС очікує реакції Польщі
Радикально налаштовані молодики із закритими обличчями під час "Маршу незалежності" у Варшаві на 98-у річницю незалежності Польщі спалили державний прапор України.

Про це пише Укрінформ із посиланням на Gazeta.pl.

На відеоролику, розміщеному на сайті, видно як група радикально налаштованих молодиків під вигуки "Бог, честь, батьківщина" топче синьо-жовтий прапор, а потім під нецензурну лайку на адресу УПА і Степана Бандери підпалює український прапор і кидає його на землю. Процес нищення прапора супроводжується також вигуками "Це ми! Це ми, поляки!".



Націоналісти під час маршу спалили також прапор з логотипом Фейсбуку за неодноразові блокування сторінок польських націоналістичних організацій, зокрема й офіційної сторінки "Маршу незалежності" у цій соцмережі.

За словами глави МВС Польщі Маріуша Блащака, "Марш незалежності" став сьогодні найчисельнішою із маніфестацій у Варшаві та по всій Польщі. У ньому, за підрахунками міністра, взяло участь 75 тис. осіб.

У "Марші Незалежності" взяли участь патріотичні та націоналістичні організації Польщі, зокрема, "Національний рух", "Національно-радикальний табір" тощо, а також націоналісти з інших країн Європи.

Посольство України в Польщі засуджує спалення державного прапора України на "Марші незалежності" у Варшаві й очікує від польської сторони реакції на цей інцидент і покарання зловмисників.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Польщі повідомив Тимчасовий повірений посольства України в Польщі Василь Зварич.

"Звичайно, боляче було дивитися на такі ганебні дії. Гадаю, що переважній більшості поляків, які по дружньому налаштовані до українців, також огидно було спостерігати за спаленням прапора. Дії, які ображають національні символи суверенної, а тим більше дружньої сусідньої держави, якою є Україна, є неприйнятними і неповинні мати місце у країні, з якою ми розвиваємо стратегічне партнерство", - наголосив Зварич.

Він підкреслив, що українська сторона очікує від польської "невідкладної реакції на цей ганебний акт вандалізму".

Український дипломат висловив сподівання, що ці особи "понесуть заслужене покарання, а подібних інцидентів в майбутньому більше не буде".

Зварич також поінформував, що посольство України готує офіційну ноту до МЗС Польщі з приводу цього інциденту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А наші все бігають на четверенькаж перед "друзями-братами"! :) А безвізу у цьому році не буде!!!
Відповісти
То не поляки, то ви слабі!!!
Відповісти
Кого ви слухаєте? Це ж брехня! То не міфічні "радикали", то пропутінські гандони (одноразові в смислі).

Справжні націоналісти на отому дійстві підійшли до ватажка путіноїдів на ім'я Demian Bijenko, поцікавилися, що він таке і яким боком до націоналістів; а коли він за Хйла став агітувати -- то дали звіздюлєй і пилом нагодували придурка тут же, не відкладаючи надовго:

http://molotoff.info/riot/12-2009-07-04-18-41-18/2009-08-26-16-42-14/6804-polski-nacionalisti-pokarali-provokatoriv-za-glum-nad-ukrainskim-praporom.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні