Шелеп подав на Гунчика в суд через пенсії

0
-4
Шелеп подав на Гунчика в суд через пенсії
Михайло Шелеп оскаржує в суді відмову Волинської ОДА у наданні інформації про те, хто саме отримав державні пенсії за особливі заслуги перед державою.

Про це активіст написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Такі пенсії, за слова автора, своїм розпорядженням призначає голова ОДА і таких розпоряджень є чимало. Більшість з них розміщена на сайті ОДА, але жодне з них не містить інформацію про осіб, які отримали таку подяку від держави. В текстах розпоряджень ця інформація прихована.

«Я двічі звертався у травні 2016 року із запитом про надання повних текстів цих розпоряджень. На перший запит мені відповіли, що це персональні дані осіб (!!!), а тому відмовили у наданні інформації», - написав Шелеп.

Тоді він спробував ще раз і при тому обгрунтував чому чиновники неправі. Але і другий раз отримав відмову, щоправда причина вже була інша - нібито ці пенсії виплачуються з коштів пенсійного фонду, який наповнюється внесками людей, отже це не бюджетні кошти.

«Звісно, що обидві відмови для мене були безпідставні, оскільки закон чітко каже що в такій ситуації інформація надається. Плюс, я спитав у Пенсійного фонду з яких коштів формується фонд і отримав письмове підтвердження, що в т.ч. із держбюджету», - зазначив активіст.

Отже йому нічого не залишалось іншого як подати на голову ОДА в адмінсуд. Що, власне, він і зробив на початку листопада.

«Щоправда, я розчарований рішенням судді розглядати цю справу одноособово без проведення судового засідання, адже для мене важливо цю справу вести публічно. Сподіваюсь, що отримавши заперечення з ОДА суддя передумає і викличе сторони справи у суд, а тоді вже і я покличу усіх вас», - додав Михайло Шелеп.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні