--> Трояндові війни у Луцьку: квітковому базару у центрі не бути? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Трояндові війни у Луцьку: квітковому базару у центрі не бути?

2
5
Трояндові війни у Луцьку: квітковому базару у центрі не бути?
Після того, як п'ять років тому у Луцьку згорів ЦУМ, квіткарі, що торгували неподалік, переселились на кількадесят метрів далі – у сквер біля дитячої поліклініки.

Тоді владці запевняли, що рішення тимчасове. Та, як відомо, не буває нічого більш постійного, ніж тимчасове – минуло чотири роки, а квіти й досі там. Проблему обговорювали не раз – чиновники та місцеві жителі просили перенести ринок, підприємці – залишити. Останнім часом це протистояння стає все більш запеклим.


Тож, аби нарешті знайти, хоч якесь рішення у середу, 9 листопада, на квітковий ринок завітали депутати міської ради.

ПІДПРИЄМЦІ ВВАЖАЮТЬ, ЩО ТОРГУВАТИ КВІТАМИ БІЛЯ ПРОДУКТІВ БЕЗГЛУЗДО


«Ми торгуємо своїми квітами лише у сезон, нікому не заважаємо. Хіба ж на ринок підеш з цими квітами, кому вони там треба? Хіба піде жіночка за м’ясом, молоком і по дорозі квіти купить? Там, де продукти, не до квітів», - каже пані Віра та додає, що квіткарі не можуть нікому заважати, адже прибирають за собою щодня.
Так квітковий ринок на Волі виглядає зараз
Так квітковий ринок на Волі виглядає зараз



«З діда-прадіда сюди йшли люди за квітами. Тут же четверта, дев’ята школа, перша, восьма, університет – всі купляють тут квіти, і депутати теж. Тому що не кожен в змозі купити в магазині квітку за 50 гривень, коли в нас можна – по 20-25», - наголошує підприємець Олег Назарук.

Чоловік каже, що свого часу підприємцям обіцяли місця на квітковому ринку, який зараз будують біля ЦУМу. Коли ж у серпні цього року вони звернулись до керівництва торгового центру, їм відповіли, що там є місце лише для шести підприємців і воно вже зайняте.

Натомість місцеві жителі нарікають на квітковий ринок, який забрав у них двір. Кажуть, мало того, що місця немає, ніде з дітьми погуляти, так ще й брудно.

ЧИНОВНИКИ ЗАПЕВНЯЮТЬ, ЩО КВІТКОВИЙ РИНОК – ЦЕ СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ


«Це не можна назвати ринком, за документами це стихійна торгівля. Враховуючи те, що ринок був перенесений сюди розпорядженням міського голови до повної реконструкції універмагу, три тижні тому ми вперше звернулись до підприємців, попередили, що розпорядження від 2012 року вже не діє. Натомість побачили обурення підприємців», - розповідає секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко.

Зі слів посадовиці, в міській раді готові знайти нове місце для квіткарів, зокрема розглядались варіанти скверу біля магазину «Знання», вулиці Глушець, виділення спеціальних місць на ринках, однак жоден з них не сподобався підприємцям. І це при тому, що наразі до міського бюджету вони сплачують лише 400 гривень за прибирання.




Головний художник міста Ярослав Матвіїв також вважає, що квітковий ринок на проспекті Волі однозначно потрібно знести. А підприємці, на думку посадовця, можуть розміститись на Північному, Центральному ринку чи на проспекті Відродження.

«Те, що ми чуємо сьогодні, говорить про те, що вони не готові йти на компроміс, а хочуть залишатись виключно на цій прибудинковій території, яка водночас може бути гарним сквером», - додала Юлія Вусенко.

Чиновниця зауважила, що після відкриття квіткового павільйону біля універмагу міська рада діятиме жорсткіше, зокрема можливий демонтаж конструкцій на проспекті Волі.

А доти у Луцькраді подумають над створенням тимчасової комісії, яка спробує знайти прийнятний для усіх сторін варіант.

Павільйон біля ЦУМу
Павільйон біля ЦУМу
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно ні одна здоровомисляча людина не схотіла б,щоб під її будинками торгували спекулянти.Яку мізерію вони платять податків. Я сама ціих торгашів знесла,щоб стояли під моїм будинком.Хай торгують під своїми будинками. Хай платять податки з прибтку, а то нахаляву хочуть.А ми платимо по 1000 грн податків з заробітної плати за цих спекулфянтів.Гнати і все.Ще торгуються,хай землю куплять,де торгують
Відповісти
Скільки пам'ятаю продавці квітів завжди були біля ЦУМу. Центр є центр - там багато людей ходить. Багатьом так зручно. На Лесі Украінки недалеко від книжного пасажу є сквер чому б там не зробити новий квітковий ринок. Якби той сквер де теперішній квітковий ринок знаходиться був у нормальному стані ніхто б його під ринок не забрав. Скільки пам' ятаю там весь час на лавочках курили і спиртне розпивали
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні