У Луцьку в Старому місті запрацювала платна парковка

1
2
У Луцьку в Старому місті запрацювала платна парковка
На Замковій площі у Луцьку встановили пристрій, який знімає плату за паркування.

Відкриття парковки відбулось у вівторок, 8 листопада.

Наразі на Замковій площі встановили один паркомат, але невдовзі на в’їздах в Старе місто встановлять ще чотири автомати, а також боларди (рухомі стовпчики).

Оператором парковки є приватне підприємство «Ельбе УА», яке платитиме місту фіксований збір – близько 200 тисяч на рік.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко пояснив, що комунальною цю парковку зробити не було змоги, бо її облаштування коштує більше мільйона гривень. Тож було вирішено віддати її у користування приватному підприємству.

Вартість години парковки – 6 гривень. На ній можуть поміститись 60 автомобілів. Поки паркомат приймає лише готівку і здачі не видає, але невдовзі можна буде розраховуватись картками.


Перші кілька місяців на парковці працюватимуть операціоністи, які пояснюватимуть людям систему оплати.

Сергій Григоренко також запевнив, що місцеві мешканці в’їжджатимуть на територію Старого міста безперешкодно – камери зчитуватимуть їхні номери і боларди опускатимуться.


Зі слів посадовця, в майбутньому такі ж парковки облаштують на вулиці Кривий Вал, Галшки Гулевичівни, Театральному майдані, проспекті Волі тощо.

Варто зазначити, що водіїв, які припаркувались не заплативши, можуть оштрафувати. Тому водії, які залишають свій транспорт на парковці, повинні покласти чек про оплату на помітне місце.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
афігєть ще в мене у дворі зробіть платну парковку
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні