«Ми створили нові тренди на ринку», – Андрій Разумовський

0
2
«Ми створили нові тренди на ринку», – Андрій Разумовський
У Луцьку – близько півтора десятка місць, де будують нове житло. Втім, лише одному з них приписують статус «нового мікрорайону». Це «Супернова» поблизу вулиць Львівської та Потебні. Визначення «мікрорайон», як запевняють архітектори, абсолютно виправдане: тут буде вісім окремих будівель, соціальна інфраструктура, діловий центр, більше п’яти гектарів площі. Від червня, коли почалося будівництво, до «Супернови» прикована посилена увага громади: чи виконує забудовник обіцянки? Чи вкладається у строки?

Забудовник – луцька компанія «Інвестор» - час від часу демонструє зроблене: оприлюднює фотозвіти, знімає відеосюжети. Утім, інтерес не меншає – а значить, питання лишаються. Їх ставимо директору будівельної компанії «Інвестор» Андрію Разумовському.


– Андрію Руслановичу, нещодавно у пресі було повідомлення, що на «Супернові» заклали фундамент третього будинку. А що перші два? І взагалі – коли вже будете приймати перших мешканців?

– Усе по плану: до кінця 2017 року. Наразі ведемо роботи на усіх трьох будинках, які разом складають першу чергу «Супернови». Позаду найскладніша і найвідповідальніша частина роботи – закладка фундаменту. Її пройшли успішно. Будуємо. На третьому будинку завершили нульовий цикл… На другому почали третій поверх. Усі роботи з фундаментом закінчили до погіршення погоди і перших заморозків.

Зізнаюся: з нетерпінням чекаю травня, коли можна буде піднятися на дах першого будинку, на власні очі побачити цей крутезний краєвид, зробити фото… До речі, плануємо на даху оглядовий майданчик: там вид на Старий Луцьк і ботанічний сад просто неперевершений буде.

«ІНВЕСТОР» - ЗАКОНОДАВЕЦЬ НОВИХ СТАНДАРТІВ?

– Знаю, що квартири у «Супернові» уже продаються. Скажіть, чим переконуєте клієнтів купувати квартири саме тут? Адже вибір сьогодні величезний.

– Та ми не переконуємо. Ми всього лиш інформуємо людей про характеристики нашого житла. Люди самі роблять вибір.

Ми об’єктивно відрізняємося від решти пропозицій на луцькому ринку нової житлової нерухомості. Ніхто не будує На шести гектарах всього 700 квартир. Немає пропозиції, де б за кожною квартирою було гарантовано закріплене паркомісце.

Немає більше нових житлових комплексів без сусідства з шумними транспортними магістралями чи проїзними вулицями. Немає новобудов з будинками на один під’їзд, у яких буде в рази більше сонця і комфорту… Можна казати і про інші наші особливості – очевидні для людей, які вдумливо шукають якісне житло.

Ми реально створили нові тренди на ринку. До нас навіть мови не було про гарантовані паркомісця, про великі дитячий і спортивний майдачники з якісним і сучасним обладнанням. У свідомості людей чомусь утвердилася думка, що це неможливо – бо землі мало, бо квартири будуть дуже дорогими... «Інвестор» зруйнував цей стереотип.

Парковий квартал у Ковелі
Парковий квартал у Ковелі


– Але ж землі справді немає «навалом».

– Але питання в іншому: у тому, що хоче будівельник. Одна справа: збудувати щось економне, маленьке, незручне, на клаптику землі, і продати його за невелику ціну. Інша: в основу покласти комфорт людей. Поставити «планку», і її не опускати. Зрештою, кожна будівля – це втілення бачень її власника.



– «Супернова» – ваше бачення?

– Моє, а також Олександра Киричука – співінвестора «Супернови». З ним разом ми це придумали, з ним разом обговорювали ідею і працювали над її втіленням.

І звісно, нашої команди – архітекторів, дизайнерів, інженерів. Без них «Супернови» не було б.

СУПЕРМАРКЕТ, СПОРТЗАЛ, САЛОН КРАСИ...

– Зараз ви будуєте три перші будинки. А коли приступите до решти? Адже на «Супернові» має бути аж вісім будинків…

– …При тому один – то будинок на шість під’їздів. Але до обговорення його концепції ми тільки приступаємо. Натомість уже звершуємо роботу над проектом комерційного центру.

– Що буде у цьому комерційному центрі?

– Усі заклади, потрібні для комфортного життя в мікрорайоні. Він займе три перші поверхи будинку. Там буде супермаркет. Кафе. Спорткомплекс. Аптека. Салон краси. Хімчистка. І, можливо, навіть медичний центр.

Ми плануємо усе наперед. Ще до початку будівництва знатимемо, які саме компанії займуть комерційні приміщення. Відтак розплануємо площі з максимальним врахуванням потреб і побажань цих компаній: скільки має бути приміщень, де мають бути виходи, який поверх буде займати певний заклад… Розплануємо усе до дрібниць, аби обслуговування було на найвищому рівні.

Таким чином досягаємо відразу кількох цілей: створюємо комфорт для мешканців «Супернови» - усі необхідні заклади будуть у них по-сусідству. Економимо ресурси, плануючи усе наперед. Ще й розбудовуємо міську інфраструктуру, створюємо нові робочі місця.

Проект нового будинку у Супернові
Проект нового будинку у Супернові


– Можете сказати, які саме кафе, магазини і аптеки будуть у «Супернові»?

– Зможу сказати пізніше, наразі ми ведемо переговори. Що точно сьогодні уже знаю – це будуть найкращі представники своєї галузі.

– Коли почнеться будівництво цього комерційного центру?

– Навесні 2017-го. Тоді ж розпочнемо будівництво двох наступних десятиповерхівок на один під’їзд – таких же, які ті три, що сьогодні будуються.



– Я правильно розумію, що невдовзі ми зможемо побачити детальний проект «Супернови» - розмальований і розпланований до дрібниць?

– Так. До цього моменту достатньо було стратегічних рішень: тут має бути будинок на стільки-то під’їздів і поверхів, тут – адмінприміщення на дві тисячі квадратів... Тепер ми наповнюємо це змістом, плануємо квартири, робимо дизайн фасадів нових будинків. Усе – поступово, як і було заплановано.

– Ваше теперішнє бачення деталей «Супернови» відрізняється від того, яке було на початку? Адже сьогодні ви щодня спілкуєтеся з клієнтами, чуєте їх питання і побажання.

– Значних змін не буде. Але у нових будинках ми зробимо кілька нових планувань квартир. Будемо вводити невелику трикімнатну квартиру – площею до 80 квадратів.

– Скільки коштує квартира у «Супернові»?

– Залежно від площі поверху, розміщення. Детальною інформацією володіє наш відділ продажу. Я знаю, до прикладу, що у «Супернові» є однокімнатні квартири площею 38 квадратів,, які можна придбати за суму, еквівалентну 15 тисячам доларів. Є ще двокімнатні, площею 65 квадратів, які коштують близько 25 тисяч доларів.

Зараз у нас діють акційні пропозиції, і можна купити квартиру за особливо вигідними цінами.

Планування і ціна однієї з квартир у Супернові (Луцьк)
Планування і ціна однієї з квартир у Супернові (Луцьк)


Планування і ціна однієї з квартир у Супернові (Луцьк)
Планування і ціна однієї з квартир у Супернові (Луцьк)


Планування і ціна однієї з квартир у житловому комплексі Юпітер (село Липини під Луцьком)
Планування і ціна однієї з квартир у житловому комплексі Юпітер (село Липини під Луцьком)


Планування і ціна однієї з квартир у житловому комплексі Юпітер (село Липини під Луцьком)
Планування і ціна однієї з квартир у житловому комплексі Юпітер (село Липини під Луцьком)


Планування і ціна однієї з квартир у житловому комплексі Парковий квартал (Ковель)
Планування і ціна однієї з квартир у житловому комплексі Парковий квартал (Ковель)


ПРОЕКТИ, ПЛАНИ, ПЕРСПЕКТИВИ

– Будівельна компанія «Інвестор» веде ще два багатоповерхові будівництва – житловий комплекс «Юпітер» у селі Липини та «Парковий квартал» у Ковелі. Цікаво, немає певної внутрішньої конкуренції між вашими проектами?

– Та ні, у кожного – свої переваги і свій клієнт. «Парковий квартал» - то для тих, хто хоче комфортно жити в Ковелі. «Юпітер» - по суті заміське малоповерхове будівництво. Незмінні тільки стандарти «Інвестора» як забудовника: парковки, велика і малолюдна територія, благоустрій, освітлення, просторі майданчики, стіни з керамічної цегли, енергоощадні технології тощо.

До слова, і «Юпітер» і «Парковий квартал» будуть розширятися. Перший будинок «Юпітера» збудуємо до кінця року. Уся цегла уже закуплена, завезена на будівництво. Навесні почнемо другу чергу - ще два будинки, кожен на 48 квартир.

В цього житлового комплексу взагалі чудові перспективи: він будується на території села Липини, яке в світлі створення об’єднаних громад стане заможним населеним пунктом, де буде розвиватися інфраструктура, і де буде престижно жити.

– А «Парковий квартал» коли стане збільшуватися?

– Теж не пізніше весни. Зараз ми добудували перший під’їзд, зробили там ремонт. Доводимо мережі. Будуємо наступні під’їзди.
Ось приблизно так виглядатиме увесь житловий комплекс у Ковелі:

Один з проектів того, як може виглядати Парковий квартал у Ковелі
Один з проектів того, як може виглядати Парковий квартал у Ковелі


Це не остаточний варіант, а один з ескізів.

– Розкрийте плани «Інвестора»: які проекти ще маєте в розробці?

– Розкажу поки про два з них. У Луцьку в районі готелю «Амексім» поблизу вулиці Дубнівської почнемо будувати комплекс таунхаусів. Плани – розпочати уже наступного року.

Ще один проект буде реалізований в районі поблизу 13-ї школи в районі вулиці Чернишевського. Територіально це земля села Зміїнець, утім практично це Луцьк. Там на ділянці теж постане комплекс таунхаусів. Першопочатково там планувався проект, подібний до «Юпітера», утім поспілкувавшись з сусілами, ми дійшли згоди, що більш прийнятинми там будуть саме таунхауси. Як завжди, все за стандартами «Інвестора»: з тротуарами, освітленням, майданчиком. Все буде «Інвестор»! :-)

Супернова: перша черга
Супернова: перша черга


НАВІЩО ЛУЦЬКУ «СУПЕРНОВА»?

– Андрію Руслановичу, зізнайтеся, якби вам довелося вибирати, у якому з ваших житлових комплексів ви б хотіли жити?

– У «Супернові».

– Чому?

– Та тому, що це справді унікальний проект. І не тільки для Луцька. Окремо стоячі будинки на один під’їзд, велика територія з відносно невеликою кількістю квартир, дуже красиве і зручне для життя місце з ботанічним садом поряд і фантастичним виглядом вікна… У «Супернові» поєдналися ці та багато інших унікальних речей. Ще розробляючи цей проект, ми затратили багато часу, енергії і інших ресурсів, аби зробити щось особливе, не схоже на інші будівлі.

– А варто було так «викладатися»? Адже квартири зараз і так купують, в тому числі у житлових комплексах, зі значно «скромнішими» характеристиками…

– Тут справа в іншому: ми маємо щирий намір, а заодно і чітке конкретне бачення, аби зробити щось унікальне для нашого міста. Створити місце, яке на багато років стане улюбленим для сотень людей.

Не по-нашому - цинічно підходити до питання бізнесу, бачити в цьому перш за все заробіток і не думати про ідеальний комфорт твоїх клієнтів. Ми зробили по-іншому: комфорт наших мешканців поставили на перше місце.

Розмовляв Юрій РИЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні