--> «Маршрутки і садочки – це шантаж Луцька»: депутати райради погрожують протестами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Маршрутки і садочки – це шантаж Луцька»: депутати райради погрожують протестами

4
3
«Маршрутки і садочки – це шантаж Луцька»: депутати райради погрожують протестами
Депутати Луцької районної ради вважають неприпустимими «санкції» міських чиновників і запевняють, що за місяць селяни можуть перекрити усі виїзди з обласного центру.

Про це стало відомо у середу, 2 листопада, під час сесії Луцької районної ради.

Депутати районної ради ухвалили звернення до Луцької міської ради щодо неприпустимості прийняття рішень, які суперечать партнерським відносинам між містом Луцьк та Луцьким районом.

Голова районної ради Валентин Приходько нагадав, що цьогоріч Луцька міська рада та виконавчий комітет ухвалили кілька рішень, які зокрема надають право на першочергове зарахування до садочків і шкіл міським дітям, а також скорочують міські маршрути.

Також у стінах міської ради йшлось про відшкодування сільськими радами коштів, витрачених на утримування в освітніх закладах дітей з сіл.

«Це аргументувалось недостатністю коштів і нестачею місць у садочках і школах. Хоча, згідно з Конституцією, держава забезпечує доступність і безоплатність освіти. Законодавством не визначено, що освіта надається лише за місцем реєстрації», - пояснив Валентин Приходько.

Також чиновник зауважив, що новина про скорочення міських маршрутів №25, 30, 32 налякала селян, які щоденно їдуть до міста на роботу.

«Важко повірити, що в час соціальних негараздів міські чиновники вдались до випробування людей», - додав посадовець.

З його слів, з 2108 дітей, які навчаються в районних закладах, 107 – це жителі навколишніх населених пунктів, в тому числі з Луцька, тож їх навчання варто було б компенсувати з міського бюджету. Також голова районної ради звернув увагу на те, що багатьом лучанам-учасникам АТО виділили земельні ділянки в районі.

Відтак, очільник райради запропонував визнати рішення міської ради та виконавчого комітету неприпустимими і такими, що суперечать партнерським стосункам.

В свою чергу перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев запевнив, що міська влада в першу чергу керується інтересами своєї громади.

«У нас зараз в черзі до дитсадків – 1100 дітей. Ми не говоримо про те, що не пускатимемо когось до ДНЗ, але ніхто не забороняє нам в першу чергу взяти місцевих дітей. Ми збільшуватимемо кількість місць у дитсадках, працюватимемо над цим, але зараз дуже багато сільських голів не задумуються про садочки, бо їхні діти їздять в Луцьк. А видатки на ці потреби фінансуються якраз за рахунок міського бюджету», - наголосив «зам» мера.

З його слів, «громади повинні навчитись рахувати власні гроші». Також він зауважив, що Луцьк готовий відшкодувати витрати на навчання міських дітей в сільських закладах.
«Ми всі з вами говоримо про децентралізацію, але яким чином ми будемо втілювати цю реформу, якщо не беремо на себе відповідальність?», - додала секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко.

«Ви породили цю проблему і тепер нам разом її вирішувати. В нас сьогодні вирішені всі проблеми, що ви взялись за маршрутки? Шкода, що тут немає ще одного заступника міського голови, який шантажем заманював нас об’єднуватись з Луцьком. І один з видів шантажу – це якраз маршрутки», - у відповідь зауважив голова райадміністрації Ігор Ярмольський.

З його слів, якщо до 1 грудня питання маршруток не вирішиться, мешканці прилеглих сіл перекриватимуть дороги.
Зрештою, депутати районної ради ухвалили звернення до міських колег, в якому визнають рішення міської влади неприпустимими.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А МИ ЛУЦЬКІ ОЧИСНІ ЗАБЛОКУЄМ. НЕХАЙ "РОЗУМНИКИ" "ПРОТИ ВІТРУ" ХОДЯТЬ,А НЕ В ТУАЛЕТИ..
Відповісти
краще потік лайна у себе в головах поблокуйте, більше користі буде
Відповісти
А чому потрібно в Луцьку збільшувати місця в дитсадочках? Нехай в прилуцьких районах відновлять роботи садочки, які були передані у власність іншим організаціям. Я особисто цього року ,завдяки наказу про першочергове зарахування міських дітей, випадковот потрапила в садочок,хоча на чергу ми стали відразу після народження.Садочок знаходиться в 50 метрах від будинку.Ми були 75 в черзі.А все тому,що сільські мами встигли зареєструвати дітей своїх.Чому я повинна була возити свою дитину чорт зна куди,якщо в мене все під боком.Вважаю, проблему потрібно вирішувати районним чиновникам.
Відповісти
ПОДИХАЛИ Б ВИ "до" СВОЇМ ЛАЙНОМ ,ЯКЕ ВСУНУЛО НАМ ПІД НІС МІСТО ЗА КІЛОМЕТР ВІД НЬОГО, ПОБЧИЛИ Б ЯКА РЕАКЦІЯ У ВАС БУЛА Б. А ГРИГОРЕНКО ПІАРИТЬСЯ ,ЩО ТИХ КІЛЬКА ДІТЕЙ ВИТУРИТЬ З ШКОЛИ І САДОЧКА В МІСТІ. А ЩО НАМ ДАЛО МІСТО ВЗАМІН ЧИСТОГО ПОВІТРЯ? ЗАГРЯЗНЕНА ЗЕМЛЯ "ТАБЛИЦЕЮ МЕНДЕЛЄЄВА "І НЕПРИДАТНА В КОЛОДЯЗЯХ ВОДА ,ЯКУ НАВІТЬ ТВАРИНАМ ЗАБОРОНЯЮТЬ ПИТИ. ВОДА ,З ВОДОПРОВОДУ ДЛЯ НАС ПЛАТНА,ТАК САМО ,ЯК І В МІСТІ. ШКОЛИ І САДОЧКА В СЕЛІ ТАКОЖ НЕМАЄ. А ТИ "А І ДО" В СВОЇЙ ГОЛОВІ ЗРОБИ ІНВЕНТАРИЗІЮ, ТОДІ МОЖЕ ЩОСЬ ДО ВАС І ДІЙДЕ, БО ДАЛІ СВОЇХ "ЖЛОБСЬКИХ" ІНТЕРЕСІВ ВИ НІЧОГО І НЕ БАЧИТЕ...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні