Земля в «царських селах» та майже «мінімалка» у фонді Палиці: нардеп Ірина Констанкевич оприлюднила статки

0
5
Земля в «царських селах» та майже «мінімалка» у фонді Палиці: нардеп Ірина Констанкевич оприлюднила статки
Оприлюднити інформацію про статки зобов’язали держслужбовців та народних депутатів, які займали відповідні посади на початок роботи системи електронного декларування, тобто – 1 вересня.

Довибори у 23-у окрузі, на яких перемогла Ірина Констанкевич, відбулися в липні цього року. Проте присягу народного обранця депутатка складала лише 6 вересня під час наступного після канікул пленарного засідання. Формально, Ірина Констанкевич могла б не звітуватися про 2015 рік, тим не менше декларацію заповнила.

Згідно із декларацією, Ірина Констанкевич із чоловіком Миколою Сорокопудом та двома дітьми проживають в селі Тарасове, що під Луцьком.

Тут у родини – 12 соток землі та будинок площею 280 квадратів. Цікаво, що землю Микола Сорокопуд придбав у 2005 році за 2 304 грн.

Також чоловік, який працює адвокатом, має землю у Зміїнці (24 сотки) та в Боголюбах (20 соток у спільній власності та 25 соток, які не зареєстровані в установленому порядку).

Микола Сорокопуд є власником двох офісних приміщень у Луцьку, площею 34,5 та 66 квадратів.

Крім того, родина має у Луцьку квартиру площею 56,9 квадратів.

В автопарку – три автомобілі. У декларації зазначено, що в 2001 році Микола Сорокопуд придбав «Хонду Аккорд» 1995 р.в. за 20 тис грн, а в 2007 році – автівку тієї ж моделі 1986 р.в. за 10 тис грн.

У 2011 році Ірина Констанкевич купила новий «Форд Фієста» за 141,9 тис грн.

Із заробленого минулого року, депутатка задекларувала 36 тис грн зарплати в університеті на посаді керівника кафедри і ще 24,7 тис грн, отриманих від роботи заступником голови благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Тобто, місячний заробіток становив 3 тис грн в університеті і 2 тис грн – у фонді.

До сімейного бюджету Микола Сорокопуд заробив 303 тис грн.

Із грошових заощаджень родина записала в декларації півмільйона гривень готівки.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні