--> «Це махіна, яка з’їдатиме бюджет», - Роман Бондарук про Фонд енергоефективності | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Це махіна, яка з’їдатиме бюджет», - Роман Бондарук про Фонд енергоефективності

0
5
«Це махіна, яка з’їдатиме бюджет», - Роман Бондарук про Фонд енергоефективності
Керівник Ради голів ОСББ Луцька не вірить, що до кінця року в Україні ухвалять ефективний закон про Фонд енергоефективності. А це може залишити сотні ОСББ без бюджетних грошей.

Про це Роман Бондарук розповів в коментарі «Волинь24».

В Уряді раніше анонсували, що до кінця року в Україні ухвалять закон про Фонд енергоефективності.

Втім, очільник Ради голів ОСББ Луцька не вірить, що це вдасться зробити, адже законопроект, на його думку, ще «сирий».

При цьому, з його слів, владці не продовжили на наступний рік термін дії державної програми, яка дозволяє відшкодовувати з державного бюджету частину тіла кредиту, взятого на впровадження енергоефективних заходів. Ці функції мовляв повинен взяти на себе Фонд енергоефективності.

«Для цього, як мінімум потрібно прийняти закон, а він ще дуже сирий. Хоча ідея створення цього фонду з’явилась давно – про це говорили ще в 2012 році, але те, що я бачив, на мою думку, працювати не буде. Зокрема, передбачається, що фонд повинен знаходитись в Києві і всі заявки на отримання коштів подаватимуться туди. Це тягне за собою великий штат працівників не лише в Києві, а й в регіонах. Це махіна, яка з’їдатиме бюджет», - наголошує експерт.

З його слів, Фонд енергоефективності в такому вигляді не сприятиме енергоефективності чи енергозбереженню, натомість «з’їдатиме» європейські кошти на зарплати працівникам.

Роман Бондарук розповідає, що наразі виникла ще одна проблема – невдовзі міські бюджети не зможуть оплачувати відсотки за кредитами, взятими ОСББ, оскільки в банках дуже висока відсоткова ставка.

Тож Фонд енергоефективності в перспективі повинен відшкодовувати частину грошей міським бюджетам і таким чином стимулювати їх допомагати ОСББ, рефінансувати банки та пропагувати енергоефективність.

Нагадаємо, у Луцьку відкрили Центр енергоефективності та енергозбереження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні