--> Хто із стареньким трактором, а хто – з гектарами: голови райадміністрацій на Волині оприлюднили статки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто із стареньким трактором, а хто – з гектарами: голови райадміністрацій на Волині оприлюднили статки

2
2
Хто із стареньким трактором, а хто – з гектарами: голови райадміністрацій на Волині оприлюднили статки
Більшість голів волинських райдержадміністрацій отримали посади на початку 2015 року. Декотрі із них уже мали чиновницьких досвід, дехто – прийшов із бізнесу.

У когось задекларовані лише зарплати держслужбовців. Хтось не приховує, що встиг «нажити» немалі земельні наділи. А у когось – заможні батьки із іномарками, земельними ділянками та будинками.

Видання «Волинь24» проаналізувало декларації голів районних держадміністрацій.

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА РДА: СКРОМНА НЕЗАМОЖНА КРАСА

Наталія Василець, яку називають протеже волинського аграрія і депутата Валерія Діброви, стала головою Володимиро-волинської РДА у квітні 2015. Із родини жінка зазначила в декларації лише доньку, тож офіційно – незаміжня.

Із нерухомості має лише квартиру у Володимирі-Волинському, площею 98,8 квадратів, яку придбала у 2008 році за 134 тис грн. За вісім місяців головування отримала 54 тис грн (6,75 тис грн на місяць).

ГОРОХІВСЬКА РДА: ПІВМІЛЬЙОНА ВІД МАМИ

Любов Матвєєва зайняла посаду голови Горохівської РДА у квітні минулого року, а до цього очолювала місцеву виконавчу службу.

У безпосередній власності керівниця має житловий будинок у Горохові, площею 104 кв.м. Більше майна має мама чиновниці: на пенсіонерку задекларовано шість соток землі в Горохові та 38,5 квадратів торговельної площі в міському універмазі. Чоловік має скромну «Волгу» 1965 року випуску.

Із доходів – 72,5 тис грн зарплати самої Любові Матвєєвої, 10,7 тис пенсії її чоловіка та 450 тис грн заробітку мами від підприємницької діяльності.

У родині мають невеликі фінансові заощадження: 12 тис доларів.

КАМІНЬ-КАШИРСЬКА РДА: СКРОМНА «ТАВРІЯ» І ТРИ ГЕКТАРИ ГОСПОДАРСТВА

Валерій Дунайчук став головою РДА у березні 2015 року, до цього був головою у селі Личини Камінь-Каширського району. Крім того, чиновник є депутатом обласної ради.

У Личинах екс-сільський голова придбав чотири земельні ділянки загальною площею понад 3 га. Тут Дунайчук має житловий будинок площею 108 квадратів.

Дружина чиновника має десять соток в Камінь-Каширському, а також квартиру ту площею 52 квадрати.

В гаражі Дунайчуків – старенька «Таврія» 1995 року випуску.

Із заробленого: 53, 7 тис грн на посаді голови РДА та 75,9 тис грн дружининої зарплати у місцевій санепідемстанції.

КІВЕРЦІВСЬКА РДА: СТАРЕНЬКИЙ «ЖИГУЛЬ» І КРЕДИТ

На посаду голови РДА Валерій Ткачук прийшов на початку 2015 року із крісла Тростянецького сільського голови.

Нерухомого майна родина Ткачуків не має. Будинок, в якому проживають у Тростянці, орендують у громадянки Поліни Ткачук (ймовірно, матері посадовця).

З рухомого майна – лише старенький «Жигуль» 1984 року випуску.

Минулого року Валерій Ткачук отримав 63,4 тис грн (5,3 тис грн на місяць), а його дружина – 25 тис грн.

Крім того, сім’я має непогашений кредит 15 тис грн, який оформили в 2012 році.

КОВЕЛЬСЬКА РДА: ФІРМА, ЗЕМЛЯ, ТРИ АВТОМОБІЛІ…

На посаду голови Ковельської РДА на початку минулого року призначили відомого в регіоні підприємця та мецената Віктора Козака. Крім того, на чергових виборах пройшов до Волинської обласної ради.

У власності Віктор Козак має чотири земельні ділянки в Ковелі загальною площею близько 17 соток. Також – житловий будинок площею 374,4 квадратів.

Дружина також має квартиру площею 62,7 кв.м.

У родини – три автомобілі: Volkswagen Caddy 1998 р.в., Volkswagen Tiguan 2011 р.в. (299 тис грн) та
Toyota Land Cruiser 2008 р.в. (748,2 тис грн).

Дружина чиновника є власницею підприємства ТОВ «ІДЕЯ», що займається транспортними перевезеннями та ремонтом автотранспорту. У грошах бізнес оцінюють у 7,5 млн грн.

У 2015 році на посаді голови РДА Віктор Козак заробив 46,6 тис грн і ще 11 тис грн на попередній роботі в фірмі «Ідея». Дружина заробила 26,6 тис грн з/п на цьому підприємстві і ще 29 тис грн від підприємницької діяльності.

ЛОКАЧИНСЬКА РДА: ОСВІТЯНИН НА ДВОХ ІНОМАРКАХ

Головою Локачинської РДА Віктор Дудечко став у березні 2015 року після освітянської роботи.

Дружина є власницею земельної ділянки в селі Губин Локачинського району площею 46 соток. Проживають у будинку площею 11 квадратів, власником якого є батько чиновника.

Також у декларації вказані три земельні ділянки загальною площею 21 га, які у користуванні в Віктора Дудечка.

Має два автомобілі: «Рено-кенго» 2006 р.в. та «Опель-комбо» 1999 р.в.

У минулому році заробив 50,3 тис грн на посаді голови РДА, 5,3 тис грн на попередньому місці роботи в районному управлінні освіти, 7,7 тис грн за роботу в освітянській профспілці, яку виконує за сумісництвом, а також 14,3 тис грн пенсії. Крім того, 37,5 тис грн заробила дружина посадовця.

ЛУЦЬКА РДА: ЗЕМЕЛЬНИЙ МАГНАТ

Ігор Ярмольський став головою РДА на початку 2015 року після багатьох років на посаді Маяківського сільського голови.

У 2008 році у Маяках (Княгининку) посадовець придбав чотири земельні ділянки загальною площею 76 соток.

Цього ж року дружина Ігоря Ярмольського стала власницею п’ятьох ділянок у Зміїнці, площею 97 соток і ще 12 соток у Боратині.

У 2013 році земельні наділи Ярмольських поповнилися шістьма ділянками в селі Романів загальною площею 45 гектарів.

У Зміїнці мають будинок площею 276,7 квадратів, а також літню кухню із гаражем площею 107 квадратів. Також у 2014 році придбали квартиру в Луцьку площею 33,7 кв.м за 130 тис грн.

У власності Наталії Ярмольської із 2008 року також автомобіль Тойота Кемрі 2007 р.в.

У 2015 році Ігор Ярмольський отримав 69 889 грн зарплати, а його дружина – 53 867 грн. Із заощаджень мають 6 775 грн на банківському рахунку.

ЛЮБЕШІВСЬКА РДА: ДОПОМОГА ПО БЕЗРОБІТТЮ ТА 120 ТИСЯЧ НАТОРГОВАНОГО

Олег Кух – єдиний голова РДА, які працюють довше року. Чиновник отримав посаду навесні 2014 року, попередньо маючи освітянський досвід та роботу у Національному природному парку «Прип’ять – Стохід». Також Олег Кух є депутатом обласної ради.

У 2011 році чоловік придбав три земельні ділянки у селі Люб’язь загальною площею 12 соток. Також має недобудований будинок площею 220 кв.м у Любешові. Крім того, дружина є власницею квартири 53,8 кв. м в райцентрі.

Голова РДА отримав 57 914 грн зарплати (близько 4 800 грн на місяць) і ще 1 882 грн допомоги по безробіттю. Дружина заробила за рік 40 355 грн. Та основним заробітком стало 130 тис грн, які родина отримала від продажу рухомого майна (якого саме – в декларації не вказано).

Із грошових запасів в Олега Куха – 250 тис грн готівки.

ЛЮБОМЛЬСЬКА РДА: БІЗНЕС І 700 ТИСЯЧ ЗАРОБІТКУ

Бізнесмена Миколу Пархомука призначили головою РДА лише навесні цього року, тож минулорічний звіт безпосередньо не стосується посади.

Нинішній посадовець задекларував земельну ділянку 15 соток та житловий будинок площею 267 квадратів у Любомлі.

Від заняття підприємницькою діяльністю минулого року Микола Пархомук отримав 622,5 тис грн та 48 тис грн заробітної плати. Дружина заробила 43 тис грн.

Попри немалий заробіток, грошових заощаджень в декларації Микола Пархомук не зафіксував.

МАНЕВИЦЬКА РДА: ЗАМОЖНИЙ БАТЬКО-ПЕНСІОНЕР

Андрій Линдюк став головою РДА після роботи радника губернатора. ПАеред цим працював викладачем на економічнму факультеті у Львівському національному аграрному університеті, є кандидатом економічних наук.

Власної нерухомості посадовець не задекларував. Лише повідомив, що у його батька є земельна ділянка 13 соток у Маневичах та будинок площею 103,3 кв.м.

Також у батька є автомобіль RENAULT TRAFIC 2005 р.в. У самого Андрія Линдюка є DAEWOO SENS 2006 р.в.

Чиновник має частку у бізнесі – 30% ТОВ «Екопаливо Плюс», яку в грошовому вимірі оцінюють в 180 тис грн.

Минулого року Андрій Линдюк отримав 58 тис грн заробітної плати. Його батько – пенсіонер Олександр Линдюк мав кращий заробіток – 118,4 тис грн.

У 2015 році посадовець оформив банківський кредит, і сплатив цього року 17,6 тис грн позики.

РАТНІВСЬКА РДА: БАТЬКИ-БІЗНЕСМЕНИ

Андрій Харламович очолив районну РДА лише на початку цього року, перед тим – був радником губернатора. Цікаво, що батько нинішнього очільника Адам Харлампович свого часу теж займав цю посаду.

Усе майно родини – записане на батьків нинішнього посадовця. Зокрема, на маму записана земельна ділянка 15 соток, а на батька – будинок площею 320 квадратів у Ратному. Крім того, батько є власником 25 соток у селі Прохід Ратнівського району, а дружина – 24 соток у селі Броди.

Також батько має вантажівку Ford Transit та легковий автомобіль Renault Fluence 2011 р.в. У матері – Seat Toledo 2000 р.в.

На посаді радника губернатора у 2015 році Андрій Харлампович заробив 14,7 тис грн. Дружина на посаді в місцевому управління соцзахисту отримала 36 тис грн.

Окрім материної (12,6 тис грн) та батькової пенсії (51,6 тис грн), від заняття підприємницькою діяльністю мати посадовця заробила 126 тис грн і ще 10 тис грн зарплати отримала на ТОВ «Аутстаффер».

Чиновник також задекларував 330 тис грн грошових заощаджень своїх батьків.

РОЖИЩЕНСЬКА РДА: БІДНА РОДИНА ЧИНОВНИКІВ

У березні 2015 року районну ДА в Рожищі очолила Інна Гайворонська. Про жінку багато інформації не було відомо, офіційно працювала в Інституті аналізу державної та регіональної політики. Проте в регіоні добре відомим є її чоловік Олег Савчук, який свого часу теж працював на цій посаді.

Олег Савчук має у власності лише земельну ділянку 25 соток та будинок площею 164 квадрати у селі Підліски Рожищенського району.

Іншого рухомого і нерухомого майна, а також грошових заощаджень родина чиновників, згідно із декларацією, не має.

Минулогоріч Інна Гайворонська заробила 54,9 тис грн, і Олег Савчук – теж 54 тис грн.

СТАРОВИЖІВСЬКА РДА: ТРАКТОР, ПОЛЯ І ГРОШІ В БАНКУ

Анатолій Бринчук керує РДА із травня минулого року. До цього він працював начальником управління агропромислового розвитку.

Посадовець має дві земельні ділянки: 25 соток у селі Любохини і 12,5 гектари у селі Чевель.

У цьому селі має немало землі і теща чиновника: дві ділянки загальною площею трохи менше гектара, а також будинок 100 квадратів і господарську споруду 165 квадратів.

Анатолій Бринчук має трактор вітчизняного виробництва, а також стареньку іномарку: легковик «Вартбург» 1986 р.в.

Минулоріч посадовець заробив 59 тис грн, а ще отримав 23,7 тис грн банківських відсотків. На рахунку зберігає 150 тис грн.

ТУРІЙСЬКА РДА: 40 ГЕКТАРІВ, ДВІ КВАРТИРИ І НУЛЬ ЗАОЩАДЖЕНЬ

Для Ореста Василишина призначення на посаду голови РДА у лютому 2015 року – четвертий термін головування. Він уже очолював виконавчу владу району та був головою Турійської райдержадміністрації. На початку 2010 р. був звільнений із посади і працював у сфері приватного бізнесу. Родом Василишин зі Львівщини, але після того, як приїхав за розподілом у с. Пересіку Турійського р-ну та одружився, залишився на Волині.

У 2002 році Орест Василишин та його дружина стали власниками чотирьох земельних ділянок в Озерянах (ймовірно, у с. Пересіка, що входить до Озерянської сільської ради) загальною площею майже 40 гектарів.

Також родина має дві квартири у Турійську: 54 та 76 квадратів і автомобіль. У 2008 році посадовець придбав «Шевроле Лачетті» цього року випуску за 91,5 тис грн.

У 2015 році заробив 62,4 тис грн, його дружина – 55,9 тис грн, а також отримали 1 500 грн доходу від надання майна в оренду.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А горохівська з годованим фейс,ох ,як бреше.Та вона накрала вище голови.Все життя при кориті.Все сховала і збрехала.Дістали ви вже з цими деклараціями.Гнати їх усіх комуністичних пережитків, а не брати до смерті у корита прибуткові.
Відповісти
А хто такий Ярмольський? Вже відкерувався.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні