Вакцини від грипу на Волині так і нема, - головний пульмонолог Олег Яковенко

0
10
Вакцини від грипу на Волині так і нема, - головний пульмонолог Олег Яковенко
Волинь зустрічає грип фактично голіруч: в області досі нема ні вакцини від грипу, ні основного противірусного препарату "Озельтамивіру", ні експрес-тестів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив лікар, головний пульмонолог області Олег Яковенко.

Лише на 33 % центральні районні та обласна інфекційна лікарні забезпечені системами централізованої подачі кисню. А це - основне джерело респіраторної підтримки хворих з гострою дихальною недостатністю.

Не всі лікарні мають обладнання для респіраторної підтримки хворого за допомогою апарату неівазивної вентиляції легень. Заклади ІІ - ІІІ рівнів акредитації зовсім не забезпечені обладнанням для газового аналізу крові та РН для діагностики та моніторингу гострої дихальної недостатності відповідно до сучасних стандартів

"А є районні установи (не хочеться називати заклади), де стоять раритетні апарати ШВЛ, які швидше допоможуть померти, а не спасти від важкої пневмонії з ДН ІІІ та респіраторним дистрес-синдромом!" - наголошує лікар.

Нагадаємо, торік у розпал сезону ГРВІ на Волині від пневмонії померло чимало людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні