Нардеп Степан Івахів оприлюднив декларацію

4
6
Нардеп Степан Івахів оприлюднив декларацію
Народний депутат України Степан Івахів, який є співвласником фінансово-промислової групи «Континіум» та людиною із списку найбагатших українців, згідно із вимогами законодавства розповів про свої статки.

ЛИПИНИ, ЯРЕМЧЕ, ШАЦЬК…

У декларації Степан Івахів розповідає, що є власником кількох земельних ділянок у селі Липини, що біля Луцька. Загалом у 2009 році він придбав тут сім ділянок загальною площею майже 113 га. У 2010 році ще 4 ділянки площею 13 га придбала дружина Івахіва Світлана.

Крім того, із 2012 року Івахів орендує липинівську землю у громадян Михайла Романова (0,6 га), Сергія Корецького (12 га), Марії Наумчук (17 га) та Марії Івахів (17 га).

У Липинах родина Івахівих із 2010 року має будинок, площею 301,8 кв.м. Крім того, Степан Івахів орендує тут у ТОВ «Кемп С.Т.А.Р.» по половині двох квартир, площа яких – 1223,5 та 1086,5 кв.м. (до слова, власником цієї фірми є сам Степан Івахів).

У Липинах також задекларовані об’єкти незавершеного будівництва (щоправда, теж не у власності, а в оренді): спорткомплекс 27,5 кв.м, оздоровчий комплекс 145,8 кв.м, винний погріб 98,5 кв.м, контрольно-пропускний пункт 135,5 кв.м та гостьовий будинок 221,9 кв.м.

Також у власності Світлани Івахів – 4,7 га у селі Поляниця поблизу Яремче, 2,5 га у селі Борохів Ківерцівського району та 5,8 га – у селі Пульмо Шацького району. У Пульмо знаходиться два дачні будиночки, площею 307,6 та 226 кв.м і господарська будівля, площею 656,2 кв.м.

У столиці Степан Івахів із 2013 року орендує квартиру площею 136 кв.м. Два роки перед тим його донька Тетяна стала власницею двох київських квартир: площею 207,6 та 146,9 кв.м.

ГОДИННИКИ, ШУБИ, КАРТИНИ…

Згідно із правилами декларування, необхідно внести відомості про рухоме майно, вартість якого перевищує 100 «мінімалок» (на 1 січня звітного року), тобто – дорожчі за 121 800 грн.

Родина Івахіва має швейцарські годинники, дорогоцінні прикраси, одяг від світових брендів. Серед задекларованого - і предмети мистецтва.

У самого Степана Івахіва – вісім коштовних годинників від статусних швейцарських компаній ROLEX, FRANK MULLER, ULYSSE NARDIN, PATEK PHILIPPE, AUDEMARS PIGUET, PARMIGIANI, VACHERON CONSTANTIN GENEVE. У Світлани – сім годинників від тих самих виробників.

Серед коштовних прикрас Степан Івахів задекларував 4 запонки із дорогоцінних металів, прикрашених коштовним камінням. У Світлани – набагато ширший арсенал коштовностей. Є тут підвіски, сережки та браслети від італійського бренду DAMIANI, кілька пар намиста, підвісок і брошка від CHANEL, каблучки, сережки та підвіска від TIFFANY. Загалом – три десятки різноманітних коштовних наборів.

Серед дорогого одягу – 10 шуб та одна дублянка, 6 жакетів від CHANEL та дві сумки Hermes, що належать Світлані.

В гардеробі Степана Івахіва з найціннішого – по два костюми від французького будинку моди ZILLI та престижних італійських брендів KITON і BRIONI.

Особливе місце серед цінностей, якими володіють Івахіви, займає творчість українського художника Бориса Буряка, який здобув популярність в Європі і нині продає свої роботи на світових аукціонах. Степан Івахів є власником цілої колекції робіт земляка-експресіоніста. У декларації міститься вісім картин цього художника: «Львівський мотив», «Квіти у вазі», «Квіти», «Жінка», «Львів» і три «Натюрморти». Крім того, задекларована старовинна ікона другої половини XVIII ст.

Картини популярного в світі експресіоніста з України Бориса Буряка – в колекції Івахіва
Картини популярного в світі експресіоніста з України Бориса Буряка – в колекції Івахіва


В автопарку Івахівих – 5 легковиків. Дружина володіє позашляховиком Toyota FJ CRUISER 2009 р.в., донька Тетяна має Range Rover Evoque 2013 р.в., а сам Степан Івахів – два позашляховики Range Rover 2009 та 2011 р.в., а також – «сімку» BMW 750 LI.

БЕНЗИН, МОЛОКО, КАРАТЕ…

Степан Івахів задекларував акції в іноземній фірмі «KUFFRY ASSET HOLDINGS LIMITED» (кількість – 1000 шт, вартість – 7993 грн), а також акції в ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» (кількість – 49500 шт, вартість – 49,5 млн грн) та іменний купонний сертифікат в цьому банку вартістю 2,4 млн грн.

Депутат володіє часткою капіталу розміром в 49% у Спільному українсько-англійському підприємстві «Західна нафтова группа». У грошах частка вимірюється в розмірі 6,5 млн грн.

Бізнесмен є кінцевим бенефіціарним власником 31 юридичної особи в Україні та закордоном.

Зокрема, серед українських підприємств – Спільне українсько-англійське підприємство «Західна нафтова группа», ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень», ТОВ «Кемп С.Т.А.Р.», ТОВ «Клуб сиру», ПАТ «Дубномолоко», ТОВ «Комо-Експорт», ТОВ «Українська сирна компанія», ТОВ «КОМО Україна» , ТОВ «Канівсиртрейд», ПАТ «Роздільський керамічний завод», ТОВ «Інвест-Холдинг», ТОВ «Волиньіндустрія-Інвест», ТОВ «Липчанблок», ТОВ «Західклінкергруп», ТОВ «Ярославна», ТОВ «Крамбетонбуд», ТОВ «Мінерали Донбасу», ТОВ «Мінерали Прикарпаття», а також громадські об’єднання – Українська федерація «Кіокушинкайкан Карате» та «Федерація Дзюдо Волині».

У Нідернландах – West Oil Group Holding B.V., в Сінгапурі – STANDELL PARTNERS PTE. LTD та United Petroleum Investments Pte. Ltd, на Мальті – GLOBAL PETROLEUM HOLDING LIMITED та WESCO LIMITED, на Кіпрі – W.O.G. HOLDING LIMITED, FROMER HOLDING LIMITED, MILKONICA HOLDING GROUP LIMITED, YRATIA HOLDINGS LTD, PROMQUET HOLDINGS LIMITED, а також на Віргінських островах – BERIMOR FINANCE LIMITED, STRONSAY ENTERPRISES LIMITED, MILWORTH ENTERPRISES LIMITED та KUFFRY ASSET HOLDINGS LIMITED.

З/П, ПРОДАЖ ЦІННИХ ПАПЕРІВ І ДЕКРЕТНІ…

У 2015 році дохід Степана Івахіва становив майже 32 млн грн, з яких 74 461 грн – заробітна плата у Верховній Раді.

Основна частина прибутку, майже 30 млн грн – від продажу цінних паперів та нерухомого майна. Іще майже 2 млн грн Івахів отримав банківських дивідендів та відсотків.

Найменшим, та без сумніву найприємнішим доходом родини Івахівих стала одноразова допомога, яку виплачують при народженні дитини: Світлана Івахів отримала у 2015 році 17,6 тис грн за народження доньки.

Степан Івахів має кілька банківських рахунків, на яких загалом тримає 1,5 млн грн та 1,4 тис євро. Готівкових заощаджень – більше: 15 млн грн, 1,6 млн євро та 700 тис доларів у Степана Івахіва, а також 500 тис грн та 250 тис доларів у його дружини.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нардеп Ігор Лапін оприлюднив декларацію

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нардеп Мартиняк оприлюднив декларацію

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ігор Палиця оприлюднив декларацію

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ігор Гузь оприлюднив декларацію

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І ще такі голосують за півищення зарплат собі??????
Відповісти
Такому та зарплата і не потрібна і скоріше він голосувати і не буде, а от такі як Гузь, Лапін і подібні - ті обома руками, бо заради того туди і йшли!!!
Відповісти
Це точно
Відповісти
А ми ще дивуємося що землі для простих людей,бійців АТО не вистачає.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні