--> Луцьку багатоповерхівку із тріщинами укріплюють з порушеннями, – управління капітального будівництва | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцьку багатоповерхівку із тріщинами укріплюють з порушеннями, – управління капітального будівництва

1
1
Луцьку багатоповерхівку із тріщинами укріплюють з порушеннями, – управління капітального будівництва
Роботи із укріплення будинку на Соборності, 20 у Луцьку, стіни якого покрилися тріщинами після початку будівельних робіт поруч, проводяться із відхиленням від проекту.

Про це стало йдеться у документі Управління капітального будівництва Луцької міської ради.

«Ми уклали тристоронню угоду: ОСББ «Соборність», забудовник і Луцька міська рада як гарант. Забудовника зобов’язали провести ряд робіт. Спершу вони ніби взялися укріплювати наш будинок, але до кінця справу не довели. Анкери (спеціальне кріплення, – ред.) мали встановити довжиною 60 см, а встановили – 40 см. Навіть на такому зекономили. Відмостки не доробили, тому будь-які опади ще більше руйнують фундамент», – розповіла місцева мешканка Інна.

Забудовник «Егоїста», як і домовилися, розпочав укріплювати сусідній будинок, але справу до кінця не довів. На фото – недороблені відмостки та закороткі «накладки» на тріщині
Забудовник «Егоїста», як і домовилися, розпочав укріплювати сусідній будинок, але справу до кінця не довів. На фото – недороблені відмостки та закороткі «накладки» на тріщині

У тристоронньому договорі узгодили, що до 20 липня усі роботи з укріплення мають бути завершені, але навіть станом на кінець жовтня – зроблено далеко не все із переліку.

Управління капітального будівництва міськради констатувало, що «ряд робіт виконується неякісно, з відхиленнями від проектно-кошторисної документації». Зокрема, «не виконується ін’єкція тріщин клеєм-герметиком на всю глибину тріщин», «не витриманий крок накладок у 400 мм на вертикальних тріщинах, кількість накладок не відповідає проекту», «вертикальні тріщини не поштукатурені цементним розчином та не виконане оздоблення з утепленням мінватою», «не виконане вимощення навкруги будівлі шириною 1 м», «не перекладені інженерні мережі».


Крім того, у проекті укріплення передбачено, що поки не завершать усі необхідні роботи, відновлювати будівництво «Егоїста» – заборонено.

«Це була лише рекомендація», – пояснив причину ігнору такого припису луцький депутат Сергій Була, фірма якого є власником земельної ділянки.

За його словами, у появі тріщин винуваті не забудовники «Егоїста», а будівельники, які свого часу зводили Соборності, 20, адже з таким типом ґрунту треба було робити фундамент на палях, а зробили – стрічковий.

ЧИТАТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ СТАТТІ Будинок-Егоїст: Через новобудову луцькій багатоповерхівці загрожує обвал

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не розумію, що цей забудовник лепече. Це він порушує технологію будівельних робіт. Є маса юридично грамотних підходів, щоб його наказати. Оскільки всі мовчать і кругова порука.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні