--> У Луцьку запрацювала платна парковка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку запрацювала платна парковка

3
-3
У Луцьку запрацювала платна парковка
Біля Завокзального ринку у Луцьку запрацювала платна автомобільна паркова з паркоматом.

Відкриття парковки між ТЦ «Ювант» і ТЦ «Караван» відбулося у середу, 19-го жовтня, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Парковку на 25 місць біля ринку облаштувало комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс», взявши у розстрочку паркомат. Окрім того, тут встановили відповідні знаки та синю розмітку паркувальних місць. За годину, яку автомобіль простоїть біля ринку, водієві доведеться сплатити шість гривень.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко розповів, що таким чином почали впроваджувати європейський досвід.

«З 2012 року платними можуть бути тільки ті парковки, де є паркомат. Законодавство змінили, тож тепер немає контакту «людина-гроші», – пояснив заступник мера.

За його словами, облаштування платної парковки тепер коштує щонайменше 120–150 тисяч гривень. Адже в Україні є тільки одна фірма, яка виготовляє паркомати і вони є сертифікованими. Приблизно сто тисяч коштує паркомат. Коштів потребує також встановлення знаків та нанесення розмітки. Проте паркомат взяли у розстрочку, тож міська скарбниця на це не витрачала грошей.

Утім, на переконання Григоренка, платні парковки дисциплінують водіїв.

«Коли ти платиш, ти вже думаєш, чи ставити тут машину, чи бути тобі довго. Коли ти знаєш, що за це «капають» гроші, це тебе дисциплінує. Тепер люди будуть думати: може, постаратися скупитися за годину, а не за дві. Тож буде менше скупчення автомобілів біля ринку», – вважає він.

Олександр Мартинюк розповів, що паркувальний майданчик позначили синіми лініями та знаками. Планують також облаштувати такі парковки на вулиці Градний узвіз, Кривий Вал і Сенаторки Левчанівської, а також поблизу Театрального Майдану.

«Найперше варто розібратися з системою паркування біля ринків. Там найбільше скупчення людей і найбільша проблема з паркуванням», – додав Мартинюк.

Натомість поблизу Центрального ринку, на переконання Сергія Григоренка, найближчим часом платну паркову має облаштувати приватна фірма.

Контролювати оплату водіями паркувальних місць будуть працівники «Автопарксервісу». Брати у водіїв готівку їм категорично заборонено.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реально стоїть 34 автомобіля, а не заявленні 25. З одної сторони 17 і здругої 17. В чому проблема?
Відповісти
Да, Григоренко завжди печеться про народ: то квітникарів з центру виганяє, то старий базар розганяє, то паркомати встановлює.... Ну, що за пі....с.
Відповісти
а чому парковшикі беруть гроші за парковку????????????
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні