--> «Кривавим» рів біля Луцька став через буряки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Кривавим» рів біля Луцька став через буряки

0
4
«Кривавим» рів біля Луцька став через буряки
У багряний колір водойму під Луцьком зафарбували відходи з господарства, на якому сушать овочі, зокрема червоний буряк.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук.

Нагадаємо, лучанин Віталій Ковальчук розповідав, що біля міста Ківерці водойма стала багряною, а вода у ній тхне відстійником.

Начальник Держекоінспекції Олександр Ткачук зазначив, що минулого тижня оперативна бригада обстежила меліоративний канал, вода в якому багряного кольору.

Виявилось, що причиною цьому став злив відходів з фермерського господарства «Золота нива», яке переробляє овочі, в тому числі червоний буряк.

Чиновник вважає, що у водойму також зливають нечистоти. Підозрюють, що цьому посприяло комунальне підприємство «Ківерціводоканал», чиї очисні споруди розташовані неподалік.

Дозволів на скид нечистот у водойму комунальне підприємство не має, тож, якщо перевірка підтвердить порушення, винним загрожує притягнення до адміністративної відповідальності, «мільйонні штрафи», відшкодування збитків та примусова зупинка зливу нечистот.

До слова, планова перевірка якраз відбудеться цього тижня. Тож офіційні висновки у цій справі можуть бути вже за кілька днів.

Чиновник уточнює, що «Золота нива» має договір з водоканалом на скид відходів на очисні споруди, тож відповідати за забруднення водойми буде саме «Ківерціводоканал», якщо його вина підтвердиться.

Використанння цього матеріалу без дозволу редакції "Волинь24" заборонене.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні