--> Стати генієм: у Луцьку та Ковелі дітей навчають за унікальною японською методикою | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стати генієм: у Луцьку та Ковелі дітей навчають за унікальною японською методикою

0
7
Стати генієм: у Луцьку та Ковелі дітей навчають за унікальною японською методикою
У Луцьку дітей вже півроку навчають за унікальною японською методикою, яка дозволяє розвинути образне мислення, швидкість реакції, а також пам’ять. На черзі – Ковель.

У школі «Соробан» вчать усно додавати, віднімати та множити будь-які числа. І все це на швидкості від 0,3 до 3 секунд на дію.

Однак, директор волинського відділення школи Дмитро Трухін наголошує на тому, що «Соробан» – це не математичний гурток, а заклад, де розвивають дитячий мозок. І відповідно основне завдання школи – аж ніяк не навчити дитину рахувати.

В основу навчання покладена японська система рахування на рахівницях абак і унікальна методика, розроблена українцем Юрієм Новосьоловим.
Директор волинських шкіл «Соробан» Дмитро Трухін
Директор волинських шкіл «Соробан» Дмитро Трухін

Рахівниця абак, на якій дітей навчають рахувати образами
Рахівниця абак, на якій дітей навчають рахувати образами

«СОРОБАН» РОЗВИВАЄ ОБИДВІ ПІВКУЛІ МОЗКУ

З допомогою спеціальної рахівниці дітей навчають рахувати не математично, а образами.

Відтак, під час вправ працюють обидві півкулі мозку. Навчання за системою «Соробан» розвиває концентрацію, швидкість прийняття рішень,нестандартне мислення, впевненість в собі, адже дитина починає краще рахувати не лише за своїх однолітків, а й перевершує батьків.

«Коли ми вперше сідаємо за кермо, ми контролюємо кожен наш рух, нам страшно, а з часом ми це починаємо робити автоматично, бо в мозку з’являються нейронні зв’язки. Так само, коли дитина закінчує навчання, їй не складно сконцентруватись для виконання будь-яких завдань – нейронні зв’язки вже налагоджені. Фактично наші заняття – це своєрідна зарядка для мозку», - пояснює Дмитро Трухін.

Директор двох волинських шкіл «Соробан» розповідає, що батьки часто діляться враженнями, як після занять діти почали краще вчитись у школі, запам’ятовують більший об’єм інформації,стають впевненішими і уважнішими.

До речі, Поліна Петрова, яка у березні цього року вразила всю країну на конкурсі «Україна має талант» своїм швидкісним рахуванням, вихованка запорізької школи «Соробан».

Семирічний Євген з Луцька також вже встиг стати гордістю школи – йому вдається рахувати двозначні числа на швидкості 0,5 секунди, при цьому розповідаючи вірш. Якщо більшість дітей зі старту навчання за системою «Соробан» виконали близько трьох тисяч завдань, то Євген вже подолав позначку у вісім тисяч і на цьому зупинятись не планує.





У «СОРОБАНІ» РОЗВИВАЮТЬ, А НЕ ВЧАТЬ РОБИТИ ФОКУСИ

Дмитро Трухін застерігає батьків, які думають, що можна «здати» дитину у спеціальну школу, а через місяць вона показуватиме фокуси.

З його слів, навчання у «Соробані» – це постійна робота як з боку дітей, так і з боку батьків. Щоб досягти бажаного результату, потрібно щотижня відвідувати заняття у школі, а також приділяти щонайменше 10-15 хвилин щодня для виконання домашніх завдань.
Для домашніх занять діти отримують маленькі рахівниці та доступ до онлайн-тренажеру.
Онлайн-тренажер «Соробан»
Онлайн-тренажер «Соробан»

Школу натомість діти відвідують один раз на тиждень, де працюють два уроки, які тривають по 45 хвилин у старших групах та 35 хвилин – молодших. Після кожної теми учні «Соробану» складають іспити у формі гри, за результатами яких в якості винагороди отримують браслети різних кольорів. За виконання домашніх завдань вони також отримують зірочки, які згодом можна обміняти на цінні призи.

У школі навчаються діти двох вікових категорій: від п’яти до семи років і від семи до одинадцяти. Програма розрахована на два роки: протягом першого діти вчаться додавати і віднімати, протягом другого – множити.
Навчальний клас у луцькій школі
Навчальний клас у луцькій школі

Тут невдовзі теж поставлять парти
Тут невдовзі теж поставлять парти

НА ВОЛИНІ Є ВЖЕ ДВІ ШКОЛИ «СОРОБАН»

Дмитро Трухін розповідає, що систему навчання з японським корінням дуже полюбили у світі. Так, школи є в Україні, Росії та Білорусі. А цьогоріч перший навчальний заклад відкрився у Римі.

В Україні ж наразі власні школи мають усі обласні центри та багато районних.

Зокрема, у Луцьку школа відкрилась 18 березня 2016 року на проспекті Відродження, 22в. Там щодня займається по кілька груп і постійно проводиться набір нових. А у Ковелі школа запрацювала 9 вересня на третьому поверсі ТРЦ «Бристоль», що на вулиці Модеста Левицького, 2а.

Керівник волинських шкіл каже, що час для занять обирається так, аби він був зручним, як для працюючих батьків, так і для дітей, які навчаються у різні зміни. Практикується відпрацювання занять для тих, хто їх пропустив.
Школа оформлена в японському стилі
Школа оформлена в японському стилі

Місяць навчання у Луцьку коштує 800 гривень, у Ковелі – 700.

Водночас Дмитро Трухін запевняє, що в обох школах дитина може провчитись так званий «пробний місяць», протягом якого вона відвідуватиме заняття, матиме доступ до онлайн- тренажеру та підручників. Якщо ж по завершенню місяця, батьки чи дитина вирішать не продовжувати навчання, вони запросто можуть забрати гроші.

«Ми впевнені , що наша методика працює,тому пропонуємо не 1 або 2 пробних уроки, а цілий місяць».

ТРЕНЕРАМ СТАВЛЯТЬ ЖОРСТКІ ВИМОГИ


Очільник двох шкіл «Соробан» запевняє, що усі тренери піддаються жорсткому відбору. Так, спершу вони проходять співбесіду, знімають відео на певну тему, далі проходять курси, складають іспити та отримують сертифікат.

Втім, цього недостатньо для роботи з дітьми, - вважають у «Соробані», тож перш ніж стати повноцінним тренером, кандидат повинен ще пройти практику. Лише після цього він може отримати власну групу. На все про все можна витратити півтора місяця.

У школах усного рахунку не вимагають, аби тренери були педагогами, втім наявність вищої освіти – обов’язкова, як і вміння зацікавити дітей та знайти підхід до кожного.

«Коли батьки розповідають, що діти на радощах просто летять в школу, а потім підбігають до тренера і обіймають його – це задоволення. В такі моменти я розумію, що ми працюємо не даремно», - зізнається Дмитро Трухін.

Віталія САХНІК

Фото автора

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні