--> Назвали потенційного очільника обласного онкодиспансеру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Назвали потенційного очільника обласного онкодиспансеру

0
-4
Назвали потенційного очільника обласного онкодиспансеру
У Волинській облраді на посаду головного лікаря Волинського обласного онкологічного диспансера пропонують виконувача обов’язків головного лікаря Людмилу Бубенову.

Про це стало відомо 7 жовтня під час засідання постійної комісії облради з питань соцзахисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Бубенова розповіла, що у диспансері працює вже 11 років та представила своє бачення подальшої роботи комунального закладу.

Перш за все, вважає лікар, треба зберегти колектив професіоналів. За її словами, аби підготувати лікаря-онколога, треба 7-10 років, а згідно зі статистикою, минулого року з України виїхало 15 тисяч спеціалістів.

Окрім того, працюватимуть над підвищенням професійного рівня лікарів. Зокрема, за три роки двоє спеціалістів стажувалися у Польщі та один в Австрії, інженери з променевої діагностики стажувалися у Швейцарії тощо.

Надалі планують також працювати у галузі профілактики. Вона полягатиме у фінансуванні програм щодо раннього виявлення онкозахворювань. Зараз у диспансері працює лабораторія цитоскринінгу, завдяки роботі якої вдалося знизити відсоток хворих на рак шийки матки.

Проте заклад потребує зміцнення матеріальної бази. Разом з поліклінікою у лікарні роблять 4,5 тисяч операцій на рік, тому потребують покращення операційної. Окрім того, у дві операційні необхідна наркозно-дихальна апаратура. У подальшому у пріоритеті також будуть профогляди.

Зрештою, своїм рішенням комісія радила голові облради Ігорю Палиці рекомендувати призначити Бубенову головним лікарем закладу на один рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні