--> У понеділок вирішуватимуть, коли ввімкнути опалення лучанам | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У понеділок вирішуватимуть, коли ввімкнути опалення лучанам

0
1
У понеділок вирішуватимуть, коли ввімкнути опалення лучанам
У Луцьку завершили підготовку до нового опалювального сезону. Утім, незважаючи на різке похолодання, не всі лучани за подачу тепла у їхні домівки до 15 жовтня.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу у Волинській ОДА 6-го жовтня, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко повідомив, що у Луцьку загалом завершена підготовка до опалювального сезону. Зокрема, поточний ремонт котелень здійснили на 100%, теплових мереж – на 99%. Але є проблеми щодо здійснення капітального ремонту тепломереж (лише 9%).

Окрім того, існує заборгованість «Луцьктепла» за спожитий газ. Станом на 4 жовтня вона загалом становить понад 50 мільйонів гривень. Серед головних проблем «Луцьктепла» і некомпенсована різниця в тарифах. Створюють незручності підприємству і самі лучани, які боргують за «тепло» 28 мільйонів 69 тисяч гривень станом на 1 жовтня.

На переконання Григоренка, повністю готові до старту нового опалювального сезону освітня і медична галузі. Щодо того, коли ж потепліє у домівках жителів міста, Сергій Григоренко сказав:

«Зараз є падіння температури, тому в понеділок прийматимемо рішення щодо того, коли вмикати опалення. Але, якщо не буде різкого пониження, то плануємо починати не раніше 15 жовтня. До того ж є лучани, які самі звертаються і просять не починати сезон раніше 15 жовтня».

Очільниця «Луцьктепла» Валентина Малютіна переконала, що підприємство технічно готове до опалювального сезону.

Натомість голова облдержадміністрації Володимир Гунчик з цього приводу висловився:

«Лучанам треба казати, що ми то готові, але є проблема з оплатою за транспортування газу. Є заборгованість і з тим треба сідати за стіл переговорів».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні