В луцькому смороді не винні очисні споруди, - водоканал

4
1
В луцькому смороді не винні очисні споруди, - водоканал
У «Луцькводоканалі» переконують, що причиною неприємного запаху у місті не є очисні споруди, що у селі Липляни.

Про це заявив заступник головного інженера КП «Луцькводоканал» Юрій Вега у понеділок, 3 жовтня, під час круглого столу на тему неприємних запахів у Луцьку, організованому виданням «Волинь24».

Комунальник відкидає припущення про те, що причиною смороду у Луцьку є несправність очисних споруд.

«Ми маємо цілий ряд перешкод, які незалежно від руху вітрів, не дадуть запаху дістатись до центру міста», - наголосив Юрій Вега.

Водночас чоловік визнає, що біля очисних споруд у Липлянах неприємний запах все ж є.

«Очисні споруди запускались у 1973 році. Тоді навіть на заході не існувало технологій, які ізолювали б ці споруди – відстійники, аеротенки. Біля очисних споруд передбачена 300-метрова санітарна зона, але з прилеглих сіл все-одно надходять скарги. Через що? Чи дотримувались цієї зони ті, хто давав дозволи на будівництво там? Ні!», - наголосив Юрій Вега.

Представник «Луцькводокналу» запевнив, що підприємство планує реконструкцію очисних споруд, однак на це потрібно багато грошей. Тож комунальники сподіваються на поміч міжнародних фінансових організацій.

Втім, він запевняє, що реконструкція повністю питання не вирішить.

«Я був на найсучасніших очисних спорудах, зокрема в місті Холм у Польщі, де найновіша система в Європі. І там запах все-одно присутній. Ви ніяк не закриєте ідеально герметично плесо діаметром в 30 метрів. Там запах набагато менший, ніж у нас, але він все ж є», - підкреслив Юрій Вега.

Нагадаємо, мешканці прилеглих до Луцька сіл потерпають від жахливого смороду, який влітку не дозволяє селянам навіть спокійно вийти на двір.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще б розповів про те, як змінили технологію з метою економії енергоресурсів, що призвело до значного збільшення викидів у атмосферу смердючих випарів, а не навішувати локшину на вуха довірливих журналістів !!!
Відповісти
Нехай цій Веха не свістить - основне джерело сморіду є очисні споруди, що у селі Липляни. Сморід нестерпній при зміні вітру па північній та північно - західний по усьому привокзальному раоні та центру міста, ще пару років тому цього не було, навіть при спеці у +35 °С.
Відповісти
Я вам скажу істинну причину. Цей сморід іде від асенізаційних машин Торчин-продукта. Я живу в Липлянах і бачу , і чую. Як тільки машина Торчин-продукта приїжджає, то відразу такий сморід, що очі виїдає. Нехай заборонять (хоча б на тиждень, в якості експерименту) Торчину зливати на очисних спорудах і побачите чи буде смердіти чи ні!!!
Відповісти
Що Петрусь на спорудах мабуть працюешь...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні