--> За кілька днів у Луцьку може запрацювати евакуатор | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За кілька днів у Луцьку може запрацювати евакуатор

0
2
За кілька днів у Луцьку може запрацювати евакуатор
До кінця тижня у Луцьку може запрацювати евакуатор. Однак, де залишатимуть автомобілі-порушники поки невідомо, а система евакуації залишає бажати кращого...

Заступник луцького міського голови Сергій Григоренко розповів, що евакуатор придбав приватний підприємець. Місто ж братиме його в оренду – орієнтовно за 15 тисяч гривень на місяць.

Розпоряджатиметься евакуатором комунальне підприємство «Автопарксервіс».

У КИЄВІ ЗНАТИМУТЬ ПРО КОЖНУ ЕВАКУЙОВАНУ АВТІВКУ

Не все так просто з організацією процесу. Так, за евакуацію автомобілів в Україні відповідає спеціалізоване державне підприємство МВС «Інформ-Ресурси», яке повинне видати дозвіл на цю діяльність КП «Автопарксервіс».

На практиці їх співпраця виглядатиме так: патрульні знаходять автомобіль, який потрібно евакуювати, телефонують у Київ, в ДП «Інформ-Ресурси», чий диспетчер перевіряє по базі, хто відповідає за евакуацію машин у Луцьку, знаходить «Автопарксервіс», телефонує у комунальне підприємство і викликає його працівників на місце пригоди. Останні відвозять автівку на штрафмайданчик і далі нею займається місцева філія ДП «Інформ-ресурси».

«Ми за те, аби спростити цю процедуру і все робити через Луцьк, але такий алгоритм роботи в МВС. Я думаю, що вони це зробили, аби Київ контролював все на центральному рівні і в регіонах не було кілька служб, які працюють з евакуаторами», - пояснює Сергій Григоренко.

З його слів, функція міських структур – лише безпосередньо евакуація, а от зберігання автомобіля і робота з порушником – це обов’язки поліції.

ДЕ ЗБЕРІГАТИ АВТОМОБІЛІ ЩЕ НЕ ВИРІШИЛИ

Керівник волинської філії ДП «Інформ-Ресурси» Олександр Лагода розповідає, що наразі комунальне підприємство «Автопарксервіс» перебуває в процесі підписання договору з центральним керівництвом державного підприємства. Тож поки не зрозуміло, де ж залишатимуть евакуйовані автомобілі.

Однак посадовець каже, що швидше за все для цього не використовуватимуть штрафмайданчик на вулиці Ківерцівській, 34, адже він переповнений. Наприкінці серпня на штрафмайданчику перебувало понад 300 автомобілів, чимало з яких там стоять роками. Найдовше «не відпускають» автівки, які є речовими доказами в кримінальних провадженнях.
Штрафмайданчик на Ківерцівській переповнений
Штрафмайданчик на Ківерцівській переповнений
Такі автомобілі тут стоять роками...
Такі автомобілі тут стоять роками...

Тож, машини, власники чи водії яких вчинили адміністративне правопорушення, планують ставити окремо, але поки не вирішили, де саме. Кажуть, місце шукають.

Директор КП «Автопарксервіс» Олександр Мартинюк підтвердив, що місце для евакуйованих автомобілів все ще не знайшли. Наразі ж на меті – підписати два договори: між власником евакуатора і комунальним підприємством, комунальним підприємством і ДП «Інформ-Ресурси».

З його слів, цей процес дещо затягується, тому евакуатор в кращому випадку запрацює до кінця першого тижня жовтня.

«Зараз триває паперова робота, а от технічна вже завершена», - наголошує Олександр Мартинюк.

ЯКІ АВТОМОБІЛІ ЗАБИРАТИМУТЬ

Як повідомили в поліції, підставою для евакуації є пункти, передбачені статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. Автомобілі забиратимуть у разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено такі порушення:

-порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами,

-експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах,

-керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки,

-керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції,

-порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами,

-незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України.

ЗАБРАТИ МАШИНУ З ШТРАФМАЙДАНЧИКА – НЕДЕШЕВЕ ЗАДОВОЛЕННЯ

В поліції кажуть, щоб забрати автомобіль, водій має прибути в Управління патрульної поліції, де на нього винесуть постанову за порушення правил дорожнього руху.

З цією постановою та доказом оплати він повинен з’явитись на штрафмайданчик, де мусить заплатити за евакуацію та тимчасове зберігання транспортного засобу.

Лише після цього можна забрати свій автомобіль.

До слова, евакуація машини вагою до двох тонн коштуватиме власнику 600 гривень, від 2 до 3 тон – 700 гривень, від 3 тон – 850 гривень. Також за зберігання автівки від одного до семи днів власник заплатить 120 гривень за кожну добу, далі – 20 гривень за добу.

Луцький евакуатор зможе транспортувати авто вагою до 3,4 тонн.

Передрук цього матеріалу без дозволу редакції "Волинь24" заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні