На Волині думають, куди подіти 200 психічнохворих з Олики

1
-1
На Волині думають, куди подіти 200 психічнохворих з Олики
Щоб перенести психіатричну лікарню №2 зі старовинного замку Радзвивілів, треба знайти приміщення для 200 людей, яке б відповідало усім нормам.

Про це стало відомо у п'ятницю, 30 вересня, під час засідання комісії з охорони здоров'я Волинської обласної ради.

Нині у стінах обласної психіатричної ілкарня №2, що розташована у селищі Олика Ківерцівського району, лікується 280 психічнохворих. Медична установа з 50-х років 19 століття знаходиться у стінах замку Радзвілів, унікальної пам'ятки.

Уже тривалий час на Волині говорять про доцільність перенесення установи в інші стіни та пошуки інвесторів, що допомогли б відновити замок.

Під час засідання профільної комісії облради йшлося про погодження кандидатури нового керівника лікарні, нею може стати Марія Любашевська, яка до цього працювала у цьому закладі.

У відповідь на запитання депутатів облради, якими вона бачить перспективи перенесення лікарні задля збереження пам'ятки, Марія Любашевська зазначила:

"Олицька психіатрична лікарня №2 знаходиться у хорошій місцевості, і в цьому є свої плюси. Можна використовувати цей потенціал для реабілітації хворих, враховуючи специфіку. Можна перепрофілювати одне з відділень для учасників АТО. А те, що нині замок збережений в такому стані, сталося завдяки тому, що там тривалий час - медустанова.

Якщо знайдеться інвестор і якщо в межах селища буде змога знайти приміщення дл 200 людей (школа це буде чи інше приміщення), тоді я не заперечую. Але це має бути така споруда, що відповідає усім нормам для цієї категорії хворих".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обрати депутатами
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні