Лучани хочуть узаконити гаражі, муніципали – не дають

0
0
Лучани хочуть узаконити гаражі, муніципали – не дають
Лучани намагаються узаконити гаражі, які стоять десятки років, натомість муніципали хочуть оштрафувати містян.

Про це стало відомо у середу, 28 вересня, під час 13-ої сесії Луцької міської ради.

Депутат Борис Смаль зауважив, що до нього з проханням про допомогу звернулись мешканці Вулиць Корольова, 9-11 та Польова, 1. Вони розповіли, що у 80-х, 90-х роках у мікрорайоні Вересневе було встановлено багато гаражів без правовстановлюючих документів. Це відбувалось в період, коли Гнідавський цукровий завод видавав квартири працівникам.

Цікаво, що за 20 років міська влада жодного разу не висувала претензій до цих гаражів.

Коли ж близько місяця тому мешканці заявили про наміри створити кооператив та звернулись до управлінь архітектури та містобудування, земельних ресурсів міської ради, на стінах гаражів з’явились листівки з повідомленнями про незаконність їх встановлення.

Тоді мешканці вулиць Корольова і Польова делегували свого представника у департамент муніципальної поліції, де його запевнили, що жодних «агресивних дій» по відношенню до майна лучан не буде.

Одночасно з цим жителів Вересневого викликали до суду, де їм погрожують штрафними санкціями.

«Діяльність муніципальної поліції повинна бути в першу чергу спрямована на захист громадян, а це більше нагадує сплановану каральну операцію», - наголосив депутат.

Борис Смаль просить пояснити необхідність таких дій муніципалів, а також провести роз’яснювальну роботу для працівників виконавчих органів міської ради, аби ті сприяли узаконенню гаражів.
Запит депутата присутні у залі підтримали.

Натомість міський голова Микола Романюк зауважив, що «про майбутнє треба думати, а не заробляти політичні бали». Мовляв, залишати гаражі, в більшості з яких давно не стоять автомобілі, не можна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні