Кінокритики похвалили екранізацію «Століття Якова»

0
-2
Кінокритики похвалили екранізацію «Століття Якова»
Кінокритики схвально сприйняли «Століття Якова» після допрем’єрного показу.

У вівторок, 27 вересня, телеканал «1+1» влаштував у Києві допрем’єрний показ першої серії нової чотирисерійної історичної драми «Століття Якова», - повідомляє Детектор медіа.

Драму зняли за однойменним романом волинського письменника Володимира Лиса, що був опублікований у 2010 році.

Нагадаємо, уже 30 вересня о 20:15 в ефірі каналу «1+1» відбудеться прем’єра епічної драми «Століття Якова».

Присутні на допрем’єрному показі журналісти та критики озвучили компліментарні відгуки про побачену першу серію, відзначивши, у першу чергу, талановиту роботу оператора та харизматичний акторський склад.

Водночас говорили й про недоліки – наприклад, про недостатню історичну складову. Продюсери пояснили, що акцент на любовній лінії в першій серії зроблено спеціально задля залучення ширшої глядацької аудиторії. Але творці обіцяють, що історичної складової стане більше в наступних епізодах серіалу.

«Цей роман вважаю одним із найкращих у сучасній українській літературі, він давно просився до екранізації. Те, що я зараз побачив, такого ж високого рівня, як і літературна першооснова, дуже приємні враження. Це важливо, що в нас нарешті з’являється кіно українською мовою, який містить культурні та історичні традиції», – поділився враженнями голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

«Прийнято вважати, що в сучасній українській кіноіндустрії є проблема зі сценаріями та акторами. Але я хочу сказати, що така проблема буде, доки українських акторів не почнуть знімати в головних ролях. Цей питомо український проект, до якого не залучено сторонніх облич, доводить, що в нас є талановиті, надзвичайно цікаві, харизматичні актори. Це дуже приємне відкриття», – зазначив кінознавець Володимир Войтенко.

«Хочу відзначити операторську роботу, відзначити вкотре, бо наша операторська школа ніколи не викликала сумнівів. Але ми звикли до того, що в серіалах часто не надто звертають увагу на якість картинки, і глядач зазвичай більше слухає телевізійний продукт, ніж дивиться. Цей проект може залучити глядача більше дивитися, ніж слухати. Разом із тим, я чекав більше історичного матеріалу, бо ця робота має етнографічні ознаки, але не більше того. Я розумію, що це вимоги жанру мелодрами. Сподіваюся, що в подальших серіях побачимо більше історії», – підкреслив кінокритик Сергій Тримбач.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні