У Луцьку відмовились називати вулиці на честь Бориса Нємцова і Святого Миколая

0
-3
У Луцьку відмовились називати вулиці на честь Бориса Нємцова і Святого Миколая
У Луцьку можуть перейменувати ще 19 «комуністичних» вулиць.

Про це говорили у понеділок, 26 вересня, під час комісії з декомунізації у Луцькій міській раді, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Під перейменування, згідно з законом про декомунізацію, підпадають 19 вулиць.

Наразі вулицю Боженка пропонують назвати Магістральною, вулицю Говорова – Павла Чубинського, Красовського – Галини Коханської, провулок Красовського – провулком Галини Коханської, вулицю Молодогвардійську – Крайньою, Нікішева – Михайла Вербицького; Панфілова – Анатолія Вашкевича, Революційну – Акацієвою, Макаренка – Долинною, Островського – Олександра Байдукова (або історичною назвою – Глиняна), Шевцової – Староброварною, Папаніна - Арсена Річинського, Ярощука – Сергія Тимошенка, провулок Червоноармійський – Черешневим, Воїнів-Інтернаціоналістів – Воїнів-афганців, Гастелло – Люблінською, Ватутіна – Ліщиновою.

Також членам комісії пропонували перейменувати вулицю Корнійчука на честь російського опозиціонера Бориса Нємцова, а вулицю Федорова – назвати іменем Святого Миколая. Однак ці пропозиції у міськраді категорично відхилили.

Цікаво, що при перейменуванні враховуватимуть і розташування вулиць. Так, вулиці Павла Чубинського і Михайла Вербицького (автори Гімну України) будуть «сусідувати». А Люблінська буде в одному районі з Мінською та іншими «міськими» вулицями.

Утім, у міськраді наголошують: якщо мешканці мають інше бачення, чи кращі варіанти перейменування, у мерії чекають їхніх пропозицій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні