--> Лучанин став героєм «путінського» телебачення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанин став героєм «путінського» телебачення

0
-1
Лучанин став героєм «путінського» телебачення
У «ДНР» минулого тижня заявили про затримання групи підлітків, які працювали на українські спецслужби.

Нібито завербував їх лучанин Ігор Рицко. Ця версія вже озвучена російськими ЗМІ. Деякі телеканали і сайти оприлюднили відео з Донецька з фрагментами допитів хлопчиків, повідомляє тижневик «Вісник».

За інформацією бойовиків, на рахунку неповнолітніх донеччан десятки акцій, як-от підрив військових об'єктів, транспорту сепаратистів, машин зв'язку і «поліції». Найстаршому Ковальчуку – 17 років. Він начебто був за ватажка й розповів, що у травні 2015 року на одному з тимчасових пунктів пропуску на лінії розмежування їх завербував чоловік у військовій формі, який назвався «Алмазом». За підрив машини бойовиків він пообіцяв 5 тисяч гривень.

«Алмаз», він же Ігор Рицко, – колишній заступник командира батальйону «Айдар». Зараз співробітник українських спецслужб. Після підриву машин підприємців він став шантажувати школярів. І змушував закладати вибухівку поблизу військових об'єктів», – йдеться у відео росіян.

Свої операції хлопці нібито фіксували на фото і відео, щоб звітуватися перед українськими спецслужбами.



Зі свого боку відзначимо, що у травні 2015 року Ігор Рицко перебував у Луцькому військовому госпіталі після достатньо важкої подвійної контузії. Крім того, у травні 2015 року фігурує на фотографіях, зроблених, коли бійці «Айдару» вшановували пам'ять полеглих побратимів у Луцькому кафедральному Свято-троїцькому соборі, а також відвідували родину загиблого айдарівця Олега Михайлова «Сепаратиста» у селі Дерно Ківерцівського району. Знімки, зокрема, розміщені на сторінці отця Михайла Бучака, який виконував роль військового капелана в «Айдарі».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні