Волинського податківця судять за «п’яне водіння»

38
28
Волинського податківця судять за «п’яне водіння»
Волинського податківця-високопосадовця Віктора Дячука звинувачують в кермуванні автомобілем в нетверезому стані. Він же це категорично заперечує, мало того – стверджує, що його побили.

Усе почалося ще тоді, коли начальник Луцького управління СДПІ з обслуговування великих платників податків у місті Львові Міжрегіонального головного управління ДФС Віктор Дячук 20 червня святкував свято Трійці. Гостював у батьків в районі Вишкова. Вживав алкоголь. Посварився з сусідами.

Власне це все, про що однаково розповідають учасники пригоди. Про те, що було далі – у кожного своя версія. Сусіди звинувачують податківця в тому, що сів за кермо нетверезим. А той – що сусіди його побили. Ще й поліцейські не захистили, всю ніч провозили в машині закованим у кайданки – додає звинувачений.

Розгляд справи Віктора Дячука відбувся у понеділок, 19 вересня, у Луцькому міськрайонному суді. Засідання було коротким: суддя Ярослав Артиш лише залучив до справи покази рідних податківця. Через те, що свідки не прийшли, суддя переніс розгляд справи на 30 вересня.

ЗЕЛЕНІ СВЯТА ПОСАДОВЕЦЬ ВІДЗНАЧИВ ГУЧНО

Сестра Віктора Дячука Ірина Філіпчук розповіла: наприкінці червня брат відпочивав на Вишкові, де мешкають його батьки. Зі слів жінки, податківець дійсно приїхав туди на своєму авто, а потім вживав алкоголь. Однак, після цього за кермо не сідав, доручивши автомобіль батькові.

Відпочинку Віктора Дячука того дня завадила сім’я Зозулів – Анатолій та його син Едуард, які чомусь «були озлобленими» - каже жінка.

Вони побили податківця, а потім ще й обмовили, звинувативши у кермуванні в нетверезому стані – стверджують і сестра, і батько Дячука.

Ще й додають: скандальні сусіди хотіли навіть лягти під колеса, аби сказати, що посадовець на них наїхав.

ПОДАТКІВЕЦЬ ПРОСТЯГАВ РУКИ ДО НАС, А ПОТІМ СІВ ЗА КЕРМО П’ЯНИМ, - СУСІДИ

Натомість мешканець Вишкова Едуард Зозуль запевняє, що бачив, як Віктор Дячук сів за кермо нетверезим. З його слів, податківець розпивав спиртне на природі, а потім «розмахував руками і кричав до всіх». Згодом чоловік «простягав руки» й до Анатолія Зозуля, той штовхнув Дячука і викликав поліцію.

Тим часом п’яний посадовець нібито бився головою об асфальт і розмазував по собі кров, аби переконати усіх в тому, що його побили.

Сам Едуард Зозуль відкидає будь-які звинувачення в тому, що саме він чи його батько побили податківця. До речі, слова Зозулів підтверджує також їхня сусідка Ілона Семенюк.

Водночас Зозуль запевняє, що раніше не мав конфліктів з Віктором Дячуком.

НАВІТЬ ЯКЩО ВИНЕН – НЕ ВІДПОВІДАТИМЕ?

Суддя Ярослав Артиш повідомив: правоохоронці Володимир Галишин та Дмитро Мокич, які брали участь в інциденті, досі не з’явились на жодне судове засідання. І це при тому, що зазвичай поліція приходить на перший же суд, надає свої відеоматеріали та покази і на цьому її участь в судовому процесі завершується.

Ярослав Артиш також відзначив, що строки позовної давності у справі з кермуванням в нетверезому стані завершуються, тож мета подальшого розгляду лише в тому, аби спростувати чи підтвердити вину посадовця.

Нарікають на поліцейських і рідні Дячука. Вони стверджують: правоохоронці нібито взяли пояснення лише в однієї сторони. І взагалі: одягли на Дячука кайданки, і навіть раз штовхнули.

ПОЛІЦІЯ ДІЯЛА ЗАКОННО, - ПРАВООХОРОНЦІ

Прес-секретар Патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук підтвердила, що 20 червня цього року поліція виїжджала на виклик на вулицю Селищну, що в районі Вишкова.

На місці події Віктор Дячук запевняв, що його побили сусіди, а ті – що він їздив п’яним за кермом.

Поліцейські відібрали пояснення в очевидців та оформили протокол за статтею 130 КУпАП (кермування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) на основі свідчень очевидців.

Згодом Віктора Дячука відвезли в міську лікарню, а потім – в наркодиспансер, де підтвердили сп’яніння.

Ольга Бузулук каже, що на податківця одягали кайданки, бо він поводився агресивно – кидався на поліцейських. Однак їх періодично знімали.

Цікаво, що Віктор Дячук ні у той день, перебуваючи у міськвідділі, ні пізніше не висловлював обурення щодо роботи патрульних. Скарга від нього надійшла лише за місяць.

Через це у патрульній поліції провели службове розслідування. Зокрема, відділ моніторингу з’ясував, що порушень в роботі патрульних того дня не було.

Якщо суд витребує, поліція готова представити відеодокази – наголошують у поліції.

Не бачать проблеми у поліції і в тому, що не змогли з’явитися на судове засідання. Кажуть: Володимир Галишин не з’явився за станом здоров’я, а Дмитро Мокич був у відрядженні. На суд, який відбудеться 30 вересня на суд хтось таки прийде – запевняють патрульні.

До речі, Мокич є командиром батальйону, який хоч і приїжджав на місце події, та безпосередньо з порушником не працював – пояснюють правоохоронці.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Волинь24» заборонене.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
28

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей фрукт щоразу "під мухою" поводиться однаково, приблизно так, як стверджують сусіди. В барах б'є посуд, постійно провокує оточуючих. Високо ***ть посадовець
Відповісти
Можна ще до списку його заслуг два розлучення додати і одну покинуту дитину. Невже бути таким неадекватом обов'язкова умова, щоб бути чиновником високого сану?
Відповісти
Цей податківець вже не перший раз п'яний сідає за кермо, добре хоч людей не позбивав. Таких "свідомих" чиновників треба позбавляти водійських прав і посад
Відповісти
Щось ну дуже обізнані дописувачі, і гоовне в один час прореагували(00:21год. 00:25год.) чи не разом святкували)))

Відповісти
а чи не колишня дружина вирішила помститись???)))
Відповісти
А Ви з Лучнином не з одного телефона пишете теж з різницею в 8 хвилин?
І по Вашому дружина коментом помстилася? Це напевно межа мрій всіх ображених колишних дружин - написати комент під такою смачною статтею:)
Відповісти
Для чого лити багно щодо особистого життя? Рішення суду встановить наявність чи відсутність вини !
Відповісти
доброго дня вам всім!!
А чи бачили ви на власні очі те що пишете?
Дорога Ніно хто кинув дитину?навіща писати брєд?
якщо незнаєш то не говори лишнього!!!
Особисте життя тут ні до чого,думай про свою сімю,а не дурницями займаєшся..Завість погана штука.
Дитину ніхто не кидав я тебе просвічу!!!!
Стверджують сусіди?я нічого що ці сусіди зеки?і ніхто слова проти них сказати не може бо бояться..Були б ви там тобі б говорили..
Відповісти
Ця новина, звичайно, дуууужее смачна!! Але у медалі є дві сторони!! Запитайте у жителів Вишкова:Хто такий ЗОЗУЛЬ??!! І СТАРШИЙ, І МОЛОДШИЙ-ОБИДВА "ПОСТІЙНІ КЛІЄНТИ"поліції... Старший ще й відбував покарання в місцяз п/в... за нанесення тяжких т/у що призвели до смерті... Молодший далеко не втік від батька!!! Теж засуджений умовно!!! І.. увага!!! Ці люди, які тримають у страху весь Вишків, свідчать проти "чиновника"... звідси:і відсутність свідків у Дячуків (елементарний людський страх) і наявність свідків у Зозулів!!! Такі "клієнти" будь-якого мало-мальського чиновника на УРА обпаплюжать... є свідки які бачили що за кермом був батько Дячука, і хто кого бив бачили, проте свідчити відмовляються... Дожилися... Бандити правлять світом!!!
Відповісти
І справді, хоч хтось розпитав у жителів Вишкова про сім"ю Зозуль і Дячуків ? Зверніть ж увагу на те ,що люди які вже відсиділи і тримають у страху весь Вишків , легко можуть залякати жителів і переманити на свою сторону . До того ж , скажіть будь-ласка , ви самі в це вірите ,що Дячук бився головою об асфальт і розмазував по собі кров для того, щоб доказати ,що його побили . Це навіть смішно читати. Просто брєд.
Відповісти
Шановні журналісти! А чому б Вам не провести своє незалежне розслідування для того щоб встановити реальну картину подій? Чи не модно зараз називати Бандитами Бандитів? Звичайно!! Не буде ж СЕНСАЦІЇ!!! Якщо правда в тому, що податківець не сі дав за кермо п'яним, то вся провина його в тому, що він, як і більшість українців, гарно відсвяткував Трійцю!!! І ще:провина його ще й у тому, що він свого часу здобув освіту і зайняв певну нішу в суспільстві, а не здобував свої "університети"в тюрмі, як Зозулі... Можливо, тут звичайна людська заздрість і бажання по-сусідські "насолити"? АЛЕ:сьогодні в тренді-розтоптати якщо ти трохи спотикнувся, особливо коли ти державний службовець... А Ви, журналісти, є четвертою владою... і повинні діяти неупереджено і по-справедливості... Чи заказуха-це більш модно і сучасно????
Відповісти
Дивні речі відбуваються навколо нас.Один захищає себе,свою гідність та честь (Дячук Віктор),а інший"авторитет",який тримає у страху весь Вишківський р-н.Ніхто не з.ясовує,чи не хоче,не досліджує де ПРАВДА!!!А " в гонитві за відьмами" суспільство втрачає гідність та людяність!!!Шкода!Адже,якщо Феміда сьогодні бере до уваги свідчення потенційних неадекватів,які не стали на моральний та достойних громадянський шлях життя,то що далі?А далі всі,які вийдуть за Законом Савченко вже мають прецидент:"Бий! Ображай!Залякуй!Грабуй! Знущайся!Зневажає закон!А тобі за це "повага" і "авторитет"!!!Вершителі суду,схаменіться!!!Збережіть обличчя та честь мантії.Не кидайте під ноги долю законослухняних громадян (і Дячука Віктора і тому числі)Розв.яжіть на мить очі Феміді і Ви побачите ВСІ кольори та відтінки даної справи.Не дозволяють собі бути іграшками в руках невігласів та злочинців!!!
Відповісти
Знаю чудово обидві сторони. Зозулі - це дибошири ще ті, навіть СУДИМІ (батько і син мають судимості). А ті хто їх підтримує це колеги по бутилці, от вони і свідчать проти Дячука. До сімейства Зозулів поліція і та їздить як до себе додому.
Відповісти
Знаю чудово обидві сторони. Зозулі - це дибошири ще ті, навіть СУДИМІ (батько і син мають судимості). А ті хто їх підтримує це колеги по бутилці, от вони і свідчать проти Дячука. До сімейства Зозулів поліція і та їздить як до себе додому.
Відповісти
Якщо людина чогось і добилася в житті - це не означає що вона погана (це я про Дячука). Люди схаменіться, відкрийте очі на правду, не підтримуйте вбивць
Відповісти
Шановні!!! Прочитавши цей матеріал, таке враження що повертаєшся у 90. Знаю я цих Зозуль, що прийшов час їм розправити крила? Зараз бачу в моду піщло знайти "жертву". Облити грязью, і посмакувати що у нас все добре. Не той випадок, шановні. Виключення з правил бувають рідко. Шкода що людина при посаді в таке гівно влізла.
Відповісти
Дячук сів на годинку і понаписував коментарів собі на захист))
Відповісти
Ви, напевно, зазвичай так і робите!!!
Відповісти
Очевидно, що справу замнуть і спустяит на тормозах. Не просто так суд затягнувся на такий довгий термін, що аж закінчується строк позивної давності. Тобто водповідальності ніякої ніхто не понесе. Ось так і з'являється відчуття безнаказаності і вседозволеності. Нажаль в нашому суспільстві нічого не змінилося, все вирішують зв'язки, а не закон, який здавалося б один для всіх. Звичайного пересічного чоловіка засудили б за кілька днів і відібрали б посвідчення водія.
Відповісти
Не знаю хто такий цей Дячук.... Але ЗОЗУЛЬ старший-бандюга і алкоголік ще той!!!! Смішно!!!! І він СВІДЧИТЬ в суді!!! Обично його місце на лаві підсудних!!! Точно світ перевернувся!!!
Відповісти
Очевидно, що це сам Дячук пише коментарі в свій захист, хто хоч трохи його знає, зразу побачить його почерк. А зверніть увагу, скільки бруду вилито цих Зозулів, вони і зеки, і дебошири і т.п. Що можу сказати, якщо він опустився до кофлікту з такими людьми, значить він нічим абсолютно від них не відрізняться, хоч і займає високу посаду!
Відповісти
Те, що знаєте Дячука-це зрозуміло... А Зозуля-точно ні:наведені характеристики відповідають дійсності... І не дай Вам Боже, при посаді Ви чи ні-опинитися в такій ситуації і не мати змоги себе виправдати.. Тому що Бандит всіх закликав і Вас ніхто не підтримає...
Відповісти
ну да Дячуку немає що робити тільки коменти сидіти і писати..
одумайся в нього є робота яку він має робити а не коменти тут строчити
Відповісти
Доброго дня. Я не дуже знайомий з Віктором ( перетинались кілька раз )., ну так я б не сказав шо ця людина моглаб сісти за кермо на підпитку! а щей простягати руки " як ствержує Е. Зозуль. Віктор зарекомендував себе як хороша людина, відповідальна, і я не думаю шо ця людина могла б таке вчинити. Зозулі? Так це ще ті "бандіти". Їх знає весь Вишків, та звісно бояться їх. Тому що вони вже не одноразово притягувалися до кримінальної відповідальності. Якщо право-захисні органи неодноразово притягують людину до кримінальної відповідальності за розбій, то як їй можна вірити, що Дячук бився головою об асвальт і що кермував автомобілем над підпитку?
Звертаюсь до людей., Ви ще раз подумайте кому слід вірити?! Віктору який ніразу не притягувався до відповідальності., чи Зозулям як можна сказати " живуть на Грабоєдова " ?
Пахне змовою проти високопосадовця.
Відповісти
А хто ж так не любить цю людину, та пише всякий бруд? Можливо це ображені «колеги» та «друзі» мстяться за справедливе ставлення?
Відповісти
тож тільки так і ніяк інакше;) це ж така шляхетна людина! на нього навіть на п"яного-неадекватного треба молитися! він же досяаааааг!
Відповісти
Наташа М привіт )))! Ти ще танцюєш на столах?
Відповісти
А чому ж журналісти аж тепер «проснулися» судиться ж 3 місяці, чи замовлення пізно надійшло ??? І поліція як завжди в Нас сама чесна???????
Відповісти
Чому ж ви так його не любите??? Одна заздрість пише, що він вам такого поганого зробив??
Відповісти
Волинським новинам треба нікчемі сенсації,а люди, як завжди, ведуться..
Відповісти
хто ж його не любить? хіба в коменті є хоч слово на адресу обвинуваченого? Запитання риторичне до поліції
Відповісти
Вічна Дячукова тема - ви всі мені заздрите!
Відповісти
Читаю цю статтю і диву даюсь...яка дикість..."начальник"Дячук,невже вам не соромно при такій посаді,і в наш час, проходити по 130ст.КУпАП??? Невже в тебе нема 100 грн.на таксі??? П'яний за кермом- злочинець!!! Це просто жах!!! Коли ці мажори перестануть вести безнаказанно??? Ти думаєш.ти безсмертний? Чи люди безсмертні? Ганьба тобі!!!
Відповісти
А ти бачив його п'яним за кермо що таке пишеш?Ні то не говори лишнього!!!Ганьба тобі що не знаєш і пишеш таке.
Ніхто не безсмертний і ти також тупе створіння
Відповісти
По-перше.образи-це низько.....А по- друге...ви хочете сказати.що поліція" пришила" йому ст.130???? Що копи і наркодиспансер сфальсифікували його сп'яніння?))) І суд просто так почався? Круто....(
Відповісти
Вітя, Іра, припиніть тут битися в істериці. Вікторове ім'я не таке незаплямоване, щоб так бризкати слиною на його захист. Був прецедент - буде і суд. Теж мені янгол;)
Відповісти
Не знаю особтсто жодної із сторін. Якщо думати головою, то коментарі в захист Дячука явно написані його стороною, адже не ті в нас люди, щоб захищали високопосадовця.
Та й не думаю, що поліція сфальсифікувала ст. 130.
Відповісти
Рішенням Луцького міськрайонного суду від 30.09.2016р. визнано Дячука В. М. невинним у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Покази свідків визнано такими, що оговорюють Дячука В. М. Довідково: за підсумками подій 20.06.2016р. двом патрульним оголошено по суворій догані.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні