Скандал у луцькій мерії: за що хочуть звільнити головного художника міста

8
16
Скандал у луцькій мерії: за що хочуть звільнити головного художника міста
Заступника начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради, головного художника міста Ярослава Матвіїва повідомили про скорочення його посади.

«Відповідно до розпорядження Луцького міського голови від 16.09.2016 року № 71-ра «Про внесення змін в штатний розпис управління містобудування та архітектури Луцької міської ради» у зв’язку зі змінами в організації праці посада заступника начальника управління, художника міста підлягає скороченню 21 листопада 2016 року» - йдеться у документі.



«ВЖЕ НЕ МОЖНА І СЛОВА СКАЗАТИ!» - МАТВІЇВ

«Почалося все ще з Театрального майдану. Я - не проти підземного переходу, але проти підземного базару і вантажного ліфта біля пам’ятника Лесі Українки», - стверджує Матвіїв.

«Крім того, владика Михаїл хотів зробити кафе при вході в собор, а над туалетом – хотіли зробити багатоповерхову забудову. Це – абсурд. Всі мовчали і я один фактично зарубав цю ідею», – розповідає Матвіїв про свою позицію.

Запевняє, що схожих питань – багато, і не завжди вдавалося зберігати нейтралітет і навіть – терпіння.

«Приходила якось до міського голови жінка, мала всі дозволи на кіоск, голова пообіцяв, що конструкцію не будуть зносити. Через пару днів – зносять її кіоск з товаром. Мене запросили на депутатську комісію і я сказав, що неправильно прийняли рішення. Мені за це винесли догану. То виходить, що вже не можна і слова сказати, висловити свою думку?», – обурюється посадовець.

Чиновник каже, що винесення догани було першим кроком у намірі звільнити його за статтею. Проте керівництво не розраховувало, що Матвіїв подасть в суд на цю догану.

Головний художник переконаний, що основна причина його скорочення – конфлікт навколо забудови на вул. Ковельській, 17 в Луцьку.

«Я так зрозумів, Ковельська, 17 - це основне, за що вони мене... Заступник міського голови Тарас Яковлєв та депутат Андрій Козюра, який лобіює цю забудову, заставляли мене видати містобудівні умови... Всупереч кримінальному кодексу, генеральному плану, здоровому глузду зрештою, я мав дати дозвіл на будівництво дев’ятиповерхового будинку навколо Старого міста... Це ж абсурд!».

«Вже ніяк не можуть зі мною справитися, то вирішили скоротити посаду», – стверджує Матвіїв.

«СКАЗАВ, ЩО ВІН ХУДОЖНИК НА 10 %. ТО НАЩО НАМ ТАКИЙ ХУДОЖНИК?..» - ЯКОВЛЕВ

Перший заступник луцького міського голови тарас Яковлєв заявляє, що Ярослав Матвіїв не справляється зі своєю роботою.

«За останні 3,5 року я не бачу роботи головного художник міста… Він не працює над розвитком міста. Наприклад, він навіть ні разу не зібрав підприємців, аби запропонувати їм дієве рішення з оновлення фасадів у центральній частині. Абсолютно безініціативний», - каже Яковлев.

Віце-мер каже: коли зробив зауваження Ярославу Матвіїву стосовно його безініціативності, той відповів, що «є головним художником міста тільки на 10 %». Мовляв, решта 90% - це його робота, не пов’язана з посадою художника.

«Тоді й виникло питання щодо доцільності такої посади» - пояснює Тарас Яковлєв логіку появи рішення «скоротити посаду головного художника».

Окрім того, Яковлєв стверджує, що жодного разу не змушував Матвіїва видати містобудівні умови на "будівницвто дев’ятиповерхового будинку навколо Старого міста".

«Це повна маячня! Забудова на Ковельській,17 – це все ще проект, який розглядає Архітектурно-будівельна рада міста. Архітектори-експерти ще не сказали свого остаточного слова. Про які вимоги до Матвіїва може взагалі йти мова?!», - дивується Яковлев.

«Більше того, я сам не склав остаточної думки про доцільність забудови на Ковельській, 17. Я вважаю, що свої оцінку мають дати архітектори», - додав Яковлев.

«НЕ ВПЛУТУЙТЕ НАС У ЦІ «РОЗБОРКИ» - ЗАБУДОВНИК

Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра у коментарі «Волинь24» теж заявив, що не розуміє, про які «змушування» веде мову Матвіїв.

«Звісно, такого не було. Очевидно, що моє прізвища в контексті забудови на Ковельській,17 згадують, бо я частково представляю інтереси забудовника тієї ділянки, надаю послуги юриста. І коментувати питання забудови без дозволу клієнта не маю права. Тому за коментарями вам краще звернутися до компанії-забудовника» - прокоментував Козюра.

У прес-службі компанії «UBC», яка має намір здійснювати будівництво на Ковельській, 17 заявили:

«Вкотре наголошуємо, що будемо освоювати ділянку на Ковельській,17 з врахуванням усіх вимог, які ставить для цього законодавство. Ми розуміємо сусідство історико-культурного заповідника, тому готуємося до будівництва, детально вивчаючи містобудівну документацію, враховуючи історичну особливість земельної ділянки, враховуючи рекомендації і зауваження експертів-архітекторів».

Окрім того, у прес-службі «UBC» додали:

«Робота над проектом забудови в жодному разі не може впливати на будь-як кадрові рішення керівництва Луцької міської ради. Ми ведемо бізнес прозоро, і будемо здійснювати забудову строго у законних межах. Ми не маємо жодного стосунку до того кадрового рішення, про яке ви запитуєте. Просимо вас не пов’язувати на з цим питанням».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи не зарано Яковлєву так себе вести???? Вже гребе ??? Такий ініціативний, де грошима пахне!!!! Хай зініціює роботу хоч однієї громадської вбиральні, як у інших містах!!! Схватився за порядну людину, яка має свою думку і діє за законом!!!!
Відповісти
Якщо в міськраді і є ще люди, які тямлять, що в місті взагалі відбувається - то це Матвіїв. Звільнять отак відкрито - підтвердять, які уроди. А почнуть копати котлован на Ковельській 17 - люди на вилах винесуть і Романюка, і Яковлєва, і Козюру. Уроди!
Відповісти
Якщо в міськраді і є ще люди, які тямлять, що в місті взагалі відбувається - то це Матвіїв. Звільнять отак відкрито - підтвердять, які уроди. А почнуть копати котлован на Ковельській 17 - люди на вилах винесуть і Романюка, і Яковлєва, і Козюру. Уроди!
Відповісти
А как скоротить казюру? Таки пользи больше било би!
Відповісти
Матвієв виграв суд щодо скасування догани, яку йому дав міський голова м.я. Романюк
Відповісти
Романюк і ко втратили будь-які гальма, мутять з тими забудовниками, отримють напевне мільйонні відкати, готові все під забудову віддати і заплаву Стиру і парк, скоро і меморіал забудують діють за принципом "після нас хоч поточ", бо знають що недовго залишилось управляти містом..
Відповісти
Матвіїв є головний художник міста, заступниик начальника управління - так називається його посада у штатному розписі. Скоротить Романюк посаду головного художника,- Матвіїв залишається і далі заступником начальника управління, але вже без приставки художника .А хто буде заступником начальника управління по архітектурі ? Ні Фурів, ні Литвиненко, ні Кривицький, ні Поха, ні Шиба до такої дурі не додумались. Бо то обумовлено Законом, відповідним Положенням. Романюк, Яковлєв - малі ви люди !Пелена злоби застлала вам розум і очі .
Відповісти
керують луцьком.яковлеву взагалі в церкву сходити та покаятися покі не прокляли.за гроші це без язике готово Луцьк сплюндрувати а потім якась журналістка напише оду як воно нещастне в двушці на дпз жіве.матвіів там сама порядна людина.потрібно скликати народне віче та шини на голови баригам понадівати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні