Поновили на посаді волинського митника, звільнену за критику начальства

1
6
Поновили на посаді волинського митника, звільнену за критику начальства
Посадовиця Волинської митниці через суд змогла поновитись на посаді та отримати невиплачену їй зарплату.

Волинський окружний адміністративний суд розглянув справу про звільнення екс-заступника начальника митного посту «Волинь-центральний» Світлани Бондарчук у понеділок, 12 вересня.

Як стало відомо під час судового засідання, кількох працівників митниці звільнили після того, як вони 7 квітня цього року прийшли на засідання сесії Волинської обласної ради зі скаргами на начальника митниці Олександра Шавлака. Митники нарікали на неправомірне скорочення та натомість призначення людей з інших областей.

Зокрема, Світлана Бондарчук невдовзі після цього випадку пішла на лікарняний, а згодом – дізналась про своє звільнення.

Як пояснила представник Волинської митниці Світлана Борсук, Світлану Бондарчук звільнили за порушення присяги державного службовця, однак «порушень і без того було багато». Зокрема, жінка згадала про Постанову Кабміну, яка забороняє державним службовцям критику керівництва.

«Своєю критикою вона підривала не лише авторитет начальника, а й усієї митниці загалом», - наголосила жінка.

Втім зауважимо, що у присязі держслужбовця не йдеться про критику керівництва, натомість людина, яка її складає, присягає «вірно служити народові, суворо дотримуватись Конституції та законів України, сприяти втіленню їх у життя, зміцнювати їх авторитет, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, з гідністю нести високе звання державного службовця, сумлінно виконувати свої обов'язки".

Адвокат позивача Віталій Ульчак також запевнив, що представники митниці незаконним шляхом звільнили Світлану Бондарчук, тож вона вимагає поновлення на посаді, а також стягнення з митниці заробітної плати за вимушені прогули.

Зрештою, суд розглянувши усі надані документи та заслухавши пояснення сторін, вирішив задовольнити позовну заяву повністю.
Це рішення митниця ще може оскаржити в апеляційному суді.

Як згодом пояснила представник митниці, аналогічні заяви до суду подали ще шість працівників, яких звільнили через візит на сесію Волиньради. При цьому більшість свої справи уже виграли.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От вам і боротьба з корупцією. Суд вирішив втопити щуку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні