--> Водій луцької маршрутки, яка збила рекламний щит, може заплатити штраф або сісти на 3 роки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Водій луцької маршрутки, яка збила рекламний щит, може заплатити штраф або сісти на 3 роки

0
0
Водій луцької маршрутки, яка збила рекламний щит, може заплатити штраф або сісти на 3 роки
Поліція завершила розслідування аварії, під час якої маршрутка врізалась у рекламний щит у Луцьку.

Водію повідомили про підозру, а матеріали справи скерували до суду, - про це йдеться у відповіді Головного управління Національної поліції у Волинській області на запит «Волинь24».

«За фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 21 травня 2016 року по проспекту Соборності у Луцьку, під час якої водій маршрутного таксі допустив зіткнення із рекламним щитом, відомості були внесені до ЄРДР із правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України», - йдеться у документі.

Також в поліції повідомили про те, що розслідування цієї справи завершено, водію повідомлено про підозру, а матеріали передано до суду.

Окрім цього, правоохоронці зазначають, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено й відомості про аварію, внаслідок якої на перехресті вулиць Гордіюк та Кравчука 19 червня цього року маршрутка зіткнулась з автомобілем. Цю подію також кваліфікують за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Зауважимо, що санкція цієї статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі у цьому провадженні допитано учасників та свідків ДТП, проведено судово-медичні експертизи, призначено інженерно-транспортні експертизи.

«Після отримання висновків зазначених експертиз у провадженні буде прийнято кінцеве процесуальне рішення», - відзначають в поліції.
Нагадаємо, 21 травня у Луцьку маршрутка №47 врізалась у стовп з рекламним щитом, тоді постраждало близько 10 людей. А 19 червня бус в’їхав в маршрутку №31, постраждало 11 осіб.

Зауважимо, що обидві маршрутки належать одному перевізнику – ТзОВ «АТП - Луцьк».

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко в інтерв’ю «Волинь24» розповів, що в разі доведення судом вини перевізника, з ним можуть розірвати договір.

«Якщо суд встановить, що обидва випадки відбулись з вини перевізника, то це вже система і привід для розірвання договору», - наголосив посадовець.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції "Волинь24" заборонене.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні