«У наколках, з сережками, начальник із борідкою… жах!», – колишній міліціонер про нових поліцейських

12
46
«У наколках, з сережками, начальник із борідкою… жах!», – колишній міліціонер про нових поліцейських
Окремі представники «старої» школи міліції негативно сприймають реформу, яка відбувається в правоохоронних органах.

Так зовнішній вигляд сучасних поліцейських розкритикував колишній заступник начальника УМВС у Волинській області, полковник у відставці Олександр Сохацький.

«Понабирали красивих, з довгими ногами. Вони красиві, молоді, стрункі. Допускаю, що хтось має щирі прагнення, ентузіазм до змін. А більшості просто не вистачає адреналіну в житті, бо вже набридло по тих барах вишивати» - сказав Сохацький в інтерв’ю виданню «Волинська правда» .

«Вони в центрі уваги до них прикута увага суспільства, нові автівки. Круто! Але довіра громадян — примхлива штука. Її треба ще заслужити», – впевнений колишній міліціонер.

Він переконаний, що патрульна служба, під час якої працівники не виходять з автівок не здатна принести великих результатів.

«А ті машини. Те, що б’ють їх, Бог з ним. Але ж вони з них не виходять! Пам’ятаю, як я патрулював вулиці. У 1978 році, коли у Львові вчився. Нас на практику відправляли, прикріплювали до дільничного міліціонера, до патрульного. От дідусь-міліціонер, який війну пройшов, повільно собі прогулюється ввечері по місту. Заходить у підворотню, п’яна компанія сидить. Він пальцем посварив, хлопці пляшки зібрали і пішли. Закон поважали. А щоб закон поважали, його треба виконувати. Абсолютно всім виконувати. Потім зайшов до адміннадзорного і попередив, що о 19 годині він має бути вдома, бо перевірить. Зайшов о сьомій, немає — склав протокол. Потім зайшов у неблагополучну сім’ю, до важкого підлітка, в ресторан, поговорив там із вахтерами, попитав, хто приходив, що робили і т. д. О 23 годині ми верталися у райвідділ і він доповідав своєму керівнику, що на дільниці бачив. І так кожен дільничний рапортував, всі патрулі. Це була і профілактика злочинів. Отака була стара патрульна служба. Так нас навчали у сімдесятих роках, потім ми молодих вчили», – поділився досвідом Олександр Сохацький.

Екс-міліціонер переконаний, що нинішнім патрульним потрібно продовжувати навчання.

«Всю патрульну службу потрібно вчити. Так, як мене колись вчили. Щоб закони знали, у першу чергу закони. Тому що коли законів не знаєш сам, а вимагаєш це від людини, то на тебе дивляться, як на придурка, вибачте за грубість. А подивіться на зовнішній вигляд нових поліцейських. Той у наколках, той у сережках, начальник із якоюсь борідкою незрозумілою. Це жах!» – розкритикував сучасних поліцейських колишній колега.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
46

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поважаю, каже правду
Відповісти
Якщо їх так добре вчили і вони так круто працювали, то звідки така срака в країні (і в правоохоронних органах зокрема) взялась? Хто "вінават"?
Відповісти
Уважно подивіться на поліцію Європи! Що він городить? Зовнішній вигляд ролі не грає! Грає, як вони виконують працю! А в цього дядька все під гребінку! Якщо всі лисі - всі лисі! Якщо мають під струнку - під струнку! Як в рашкостані
Відповісти
Шановні колеги це було в1978 році, а чого Олександр Якович не розказує як остані роки які він працював в міліції яка була розкриваємість, і чого стався в державі такий бардак. Треба запитати чи хтось при його памяті скалав протокол за пянк на голову апеляційного суду, прокурорів та шофера начальника УВД, хлопці поліцейські вони молодці треба часу вони працють лише 8 місяців і результати видно. На сьогодняшній день потрібно міняти закони і тоді буде як в 1978 році, а нетак як опера на кражі ловлять а суд чи прокурори відпускають.
Відповісти
Не має у нас ніякої поліції ні міліції - це гурток неформалів у формі трубочистів які катаються на білих авто по центральних вулицях.
Відповісти
Я один не понимаю, каким боком борода и татуировки относятся к знанию законов?
Відповісти
нехай краще розповість скільки він особисто людських доль переламав! Знавець законів!!!
Відповісти
Повністю підтримую, поліцейський повинен бути охайно одягнений, підстрижений, побритий, помитий. А на рахунок "сраки" - щоб цього не було, поліцейські повинні отримувати гідну заробітну плату і бути впевненому у завтрашньому дні, а в роки незалежності цього не було.
Відповісти
Те що не виходять з машин це правда, бо машини побили і відмовляються патрулювати пішки. Елементарних речей не знають. не вміють складати протоколи. Зразу викликають оперативні групи з міськрайвідділів бо самі не можуть дати належну оцінку правопорушенню...
Відповісти
Кого они там на хер "вчили" че то 5-10 лет назад, когда он замом был, только у бабушек за семки бабки забирали и нариков разводили на деньги. Пиздabol
Відповісти
Євген, хрень пигеш
Відповісти
Євген, хрень пигеш
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні