Урочиста посвята у студенти СНУ: оркестр, промови, селфі

0
-6
Урочиста посвята у студенти СНУ: оркестр, промови, селфі
У Луцьку відбулося інавгураційне відкриття 2016/2017 навчального року в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Студенти-першокурсники, викладачі та батьки зібралися перед головним корпусом СНУ. Тут молилися і слухали духовенство.

Митрополит Луцьцкий і Волинський Михаїл у промові, серед іншого, озвучив тезу: найкращі патріоти – сьогоднішні першокурсники. Бо не поїхали, мовляв, вчитися закордон, а гризуть граніт науки в Україні.

Після цього – пішою ходою учасники урочистостей посунули до стадіону СНУ на Ярощука. Йшли, щоправда, не напряму, а через центр міста, і далі – вулицями Винниченка, Василя Мойсея і Шопена. Зупинялися біля пам’ятників, клали квіти. Били барабани, грав оркести, перехожі радісно махали учасникам ходи і знімкували дійство на телефони.

Основна частина урочистостей пройшла на стадіоні. Тут, після хвилини мовчання студенти склали обітницю «бути сумлінними», «цінувати традиції університету», «шанувати викладачів» тощо. Один з першокурсників читав клятву вголос, решта лише в кінці хором промовила «Присягаю! Присягаю! Присягаю!».

Опісля – промови високопосадовців: ректора Ігоря Коцана, мера Миколи Романюка, губернатора Володимира Гунчика. Далі – концертна програма: виступи університетських талантів, гімнастів, співаків, музикантів.

Цьогоріч у свої стіни СНУ прийняв 3 982 першокурсники і 931 магістра.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні