Вдарив пальця – ампутують ногу: історія «турботи» волинських медиків

40
-6
Вдарив пальця – ампутують ногу: історія «турботи» волинських медиків
Вдаривши палець ноги об металеву ніжку стільця, Георгій навіть і не думав переживати: як-не-як сталося це у медичному закладі, де поряд - повно лікарів. Але через півтора місяця, здавалося б, геть дріб"язкова травма призвела до реальної перспективи ампутації цілої ноги

60-річний лучанин Георгій К. із 2011 року лікується в Берестечківському психоневрологічному інтернаті. Десь в середині липня чоловік отримав невелику побутову травму: вдарив пальця на правій нозі об металеву ніжку стільця. Коли палець почав боліти і синіти, звернувся за допомогою до медиків, а ті порадили помазати пальця зеленкою і заспокоїтись.

«У телефонній розмові десь наприкінці липня почав жалітися, що ніхто не хоче йому допомогти з пальцем, а той – серйозно турбує. Я відразу зателефонувала до директорки закладу – Світлани Приходько, щоб попросити звернути увагу на ситуацію. Вона запевнила, що все нормально, мовляв: знаєте тих чоловіків, у них ледь десь зачухається – роздувають трагедію», – розповідає сестра Лариса.

Після втручання луцьких медиків набряк серйозно зменшився. Очевидці кажуть, що день перед цим нога була розміром з добрячу колоду
Після втручання луцьких медиків набряк серйозно зменшився. Очевидці кажуть, що день перед цим нога була розміром з добрячу колоду


У запевненнях, що Георгій вигадує проблему і ніякої біди немає, жінку тримали більше місяця. Минулої суботи, 3 вересня, вкотре подзвонив брат зі скаргою. Сказав, що нога розпухла настільки, що не може на неї ступити. На чергові запитання сестри директорка знову сказала, що все в порядку, а Георгій просто натер ногу взуттям.

У вівторок, 6 вересня, керівниця інтернату сама зателефонувала до Лариси. «Розповідає: ви знаєте, у нас тут вночі няня наробила такого хаосу, підняла гам про ногу вашого брата, і я мусила викликати хірурга з Берестечка. Далі каже, що той приписав уколи і так, ніби між іншим, додає: сказав лікар, що може колись, якщо уколи не допоможуть, доведеться пальця ампутувати», – переказує розмову Лариса.

Скаржитися на біль в нозі чоловік почав ще в липні. Його лікували... зеленкою
Скаржитися на біль в нозі чоловік почав ще в липні. Його лікували... зеленкою

Жінка поїхала до інтернату, а там її зустріли мешканці інтернату в сльозах. Георгій вже не вставав, температура – до 40 градусів. «Нога – як відро із гноєм. Навіть встати не зміг, його троє людей до автомобіля несли. Приїхали в Луцьку міську лікарню, а там після огляду сказали, що в Георгія – гангрена і доведеться ампутувати ногу вище коліна», – розповідає сестра.

«В хворого розвинулась гангрена на ґрунті облітеруючого атеросклерозу. Це така хвороба, коли забивається просвіт артерій та судин, по яких йде кров до органів. У хворого основна стегнова артерія забита атеросклеротичними бляшками. В результаті тривалого кисневого голодування клітин почалося відмирання клітин», – прокоментував стан Георгія завідувач відділенням загальної хірургії Луцької міської клінічної лікарні Володимир Лагода.

Георгій - надзвичайно світла та оптимістична людина. Каже, тепер відкриє свій бізнес: буде продавати праві черевики, які зовсім скоро стануть зайвими...
Георгій - надзвичайно світла та оптимістична людина. Каже, тепер відкриє свій бізнес: буде продавати праві черевики, які зовсім скоро стануть зайвими...


Лікар зауважив, що удар пальця дійсно міг спровокувати активніший розвиток хвороби, тим не менше атеросклероз не виникає раптово і розвивається роками.

«Встановити такий діагноз – не проблема, все починається зі скарг хворого: болі, похолодання ніг, проблеми при пересуванні. Медики знають такі симптоми, і при їх наявності повинні направляти на обстеження», – каже лікар.

Так виглядає Берестечківський психоневрологічний інтернат
Так виглядає Берестечківський психоневрологічний інтернат

Ситуація Георгія наразі ускладнена й тим, що при обстеженні знайшли ряд інших захворювань.

«З’ясувалося, що у хворого – виразки в шлунку і величезна – більше трьох сантиметрів виразка в дванадцятипалій кишці з признаками бувшої кровотечі. Дно виразки у такому випадку є згустком крові, тромбом. Якщо зараз пацієнта відправити в операційну ампутувати ногу, може наступити загострення і відновитись кровотеча, а це може привести до фатальних наслідків. Тому ще сьогодні пацієнт буде отримувати противиразкове лікування, а завтра будемо робити ще аналізи і приймати рішення», – каже медик і додає, що ампутація ноги наразі – єдиний шлях врятувати життя хворого, адже трупна отрута, яку виділяють відмерлі тканини, заражає весь організм.

Георгій розповідає, що в цей двір за гратами хворих виводять о 8.00 ранку і двері до приміщення відкривають лише о 19.00. У двір виносять лише воду з крану
Георгій розповідає, що в цей двір за гратами хворих виводять о 8.00 ранку і двері до приміщення відкривають лише о 19.00. У двір виносять лише воду з крану

Медики підтвердили, що ще кілька днів без медичного втручання закінчилися б для Георгія фатально.

«За кілька днів брата просто б не було. І ніхто навіть не розказав би справжню причину. Написали б, що схопило серце, чи якусь іншу причину», – впевнена Лариса.

Жінка готує заяву до прокуратури, бо не хоче, щоб лишалися непокараними керівники медзакладу, в яких «люди живими гниють».

Ремонт - непоганий, але про особистий простір тут навряд чи дбають
Ремонт - непоганий, але про особистий простір тут навряд чи дбають


«Помирають у нас багато. Ніхто на розтин їх не везе, тільки швиденько-швиденько записують що-небудь, від чого помер. А хто там дізнається?» – каже сам Геогрій.

Чоловік підтвердив усі слова сестри, а також розповів чимало інших жахаючих фактів про життя в Берестечківському психоневрологічному інтернаті, про які – читайте згодом в інтернет-виданні «Волинь24».

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Довідково. Берестечківський психоневрологічний інтернат є стаціонарною соціально-медичною установою, призначеною для постійного проживання жінок та чоловіків з психоневрологічними захворюваннями, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

Мешканці інтернату забезпечуються цілодобовим медичним обслуговуванням, консультативною допомогою, санітарним лікуванням на базі закріплених лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я.

Директор інтернату, весь обслуговуючий персонал несуть відповідальність за збереження життя та здоров’я підопічних.

(Витяг із Положення про Берестечківський психоневрологічний інтернат, затвердженим розпорядженням Волинської обласної ради № 180-р від 19.08.2014р.)
Теги: медицина, нп
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жах!!! І це в 21 сторіччі. Ці лікарі вже за ґратами?
Відповісти
Горіти в пеклі будуть ті медики, що допустили до такої біди.
Відповісти
справи дуже кепські!!!! моліться хто може за нього, його оперують
Відповісти
У нас точно така проблема. Якщо не важко напишіть, чим все скінчилось і хто заплатив за операцію і ліки. Дуже потрібно, може усім світом зламаємо цю систему. Колектив нашого інтернату буде вам дуже вдячний, а я особисто буду молитися за вас.
Відповісти
ЇЇ теж під ніж,ампутувати дві ноги,хай відчує на собі це.
Відповісти
Я бачу .що всі страшенно розумні.що пишуть такі коментарі.А чи знаєте ви .що інтернат - це не медична установа і той чоловік не перебував в інтернаті на лікуванні .а на догляді.В інтернаті надають першу допомогу і відправляють в лікувальний заклад .Облітеруючий атеросклероз -хвороба не одного дня.
Відповісти
Так це не мадичний заклад, але зайшовши на сайт Берестечківський психоневрологічний інтернат, там чітко вказано що в даній установі є Медпункт забезпечений новим сучасним медичним обладнанням. Тут діють кабінет лікаря, кабінети чергових і денних медсестер, старшої медсестри, а також маніпуляцій та перев’язочна, кабінети масажу, фізпроцедур і тренувально- оздоровчий, обладнаний біговою доріжкою та профілактором Євмінова, велотренажером. Є аптека й кімната психологічного розвантаження.
Що за лікар та медсестри там знаходяться? І де вони отримали диплом?
Відповісти
Все вірно: в інтернаті мали направити в медюзаклад!!!! Чому Приходько цього не зробила з липня місяця!!! Для неї хворі - це просто МАТЕРІАЛ, а не живі люди! Не боїться навіть Бога! Сидіти їй в клітці довго!
Відповісти
Повторюю ще раз - Приходько особисто в лікарню не направляє.Якщо це б сталося в нашому закладі .то я. як керівник негайно провела б службове розслідування і тоді працівники.які безпосередньо відповідають за цю ділянку роботи понесли б відповідальність.Думаю .що Приходько так і поступить.
Відповісти
А чому ж тоді не направили вчасно в медичний заклад??? В тому то й справа, що хвороба не одного дня. Керівник закладу мав би слідкувати за цим! Керівник несе відповідальність за збереження життя та здоров'я підопічних. Цікаво, в цьому випадку, чи понесе відповідальність Приходько?
Відповісти
Так.цілком вірно.В Положенні написано.що і директор і персонал несуть відповідальність за здоров"я і життя підопічних.Але ж .шановна.в інтернаті є персонал .який за своїми посадовими обов"язками повинен слідкувати за підопічними .а не директор направляє в лікарню.Івідповідальність понесе безпосередньо той .хто відповідає за цю ділянку роботи. Ітще одне.в нашій країні існує презумція невиновності .тому ніхто з нас не має права звинувачувати когось .а тільки СУД.

Відповісти
М-да. Доглянули в інтернаті... Горіти в пеклі їм
Відповісти
Звільнити терміново керівника,віддати під суд і ще щоб виплатила зі свого карману моральну шкоду в пару сот тисяч грн.

Відповісти
Ви знаєте.мені все одно.хто буде директором в цьому інтернаті.Просто .я давно слідкую за тією травлею.яка вдбувається навколо цього закладу.Ви всі вимагаєте.щоб звільнили директора.Ну.гаразд.директора звільнять.і .що далі?!Директор підопічного не лікує.є більше 100 чол персоналу.які мають свої обов"язки і повинні за них відповідати.Директор здійснює загальне керівництво закладом.і не повинен заглядати кожному підопічному в задницю .на це є спеціально навчені в медінститутах і училищах працівники.Тому .шановні .заспокійтеся.і тверезо дивіться на очевидні речі.Цьому чоловіку треба було менше в свій час пити.курити і т д.вести нормальний спосіб життя і нині ні на кого не нарікати.А його сестра .якщо так сильно "любить "свого брата.то не треба було його відправляти в психоневрологічниий будинок-інтернат.а доглядати його сама і тоді ми побачили б чи дістав би він облітеруючий атеросклероз чи ні.А зараз шукати винного - останнє діло.Найлегше когось обливати брудом.а ви самі поставте себе на місці того персоналу хоча б на один тиждень.то я впевнена.-ви не захочете ні тої роботи .ні тих грошей .а будете тікати з того дурдому світ за очі.А щодо ПРИХОДЬКО. то скажу вам так ВИ НЕ БАЧИЛИ ПСИХІНТЕРНАТІВ В ІНШИХ ОБЛАСТЯХ то і нічого говорити.
Відповісти
Директор здійснюючи керівництво відповідає за працівників які працюють у закладі, та відповідає за підопічних.
Коли халатно ставитись до своїх обов’язків то це призводить нажаль до таких плачевних наслідків.
І відповідати за цей злочин повинні не лише персонал який мало отримує, чи важка робота і його не цікавить доля підопічних. А й сам керівник Приходько тому що саме вона допустила таке ставлення до людей які їй довірили.
Відповісти
Шановна. ви часом не хочете стати директором інтернату?!Підіть. попробуйте!Це ж так легко - просто керувати.....язиком.
Відповісти
Керують не язиком. В кожного працівника є посадова інструкція яку необхідно виконувати. Совість і людяність. А на рахунок роботи вона у мене уже є, і скарги за стільки років на мене непоступали.
Відповісти
По ваших коментах якраз видно .що ви не маєте поняття.що таке бути директором такого закладу .Тому ще раз кажу - може хочете попробувати.Давайте !Вперед!Інтернат - це бомба .яка може вибухнути в любий момент .де може статися все .чого навіть і не придумаєш.Тому .давайте не судіть про те .в чому не маєте елементарного поняття.
Відповісти
Як я бачу ви досить компетентна особа в даному питанні.
І займали таку посаду....
Відповісти
Не шановний керівник, Доро! Читаю ваше бачення цієї проблеми і напишу наступне. Ви далеко не втекли від Приходько, а може і спереду бігаєте. Згідно законодавства нашої держави ви несете пряму відповідальність за життя і здоров"я ваших підопічних. Ви забов"язаниі слідкувати за виконанням вашими підопічних всоїх обов"язків. За їх ставленням до хворих. І не ваше право осуджувати людину пила вона чи ні. Це не злочин. Злочиннці ви , бо за рахунок ціх хворих маєте роботу, гарну посаду, повагу таких як ви сама і Приходько. Корона вам не давить? І вночі гарно спите?
Відповісти
Шановна пані Ларисо, сестра хворого Георгія! Знаючи про стан здоровя свого брата, Ви могли б доглядати самі, а не відправити його в інтернат як непотрібного для вас. Перекласти все на плечі Приходько Світлани Іванівни і "вмити руки" саме простіше рішення. А тепер звинувачувати всіх і все.... Починати потрібно із себе....
Відповісти
Оце так справи...У кожного своя правда і кожен в цій ситуації по своєму правий . З одної сторони ніхто незнає яка життєва ситуаіця заставила Ларису віддати свого брата на догляд ... З другої сторони .... директор установи несе відповідальність за цю ситуацію але медпрацівники також недобросовісно поставились до цього....скажемо ....халатно а чи може по іншій причині.... кошти ...медикаменти...і т. д. хоча направити в мед.заклад коштів не треба...співчуваю всім...особливо санітаркам і няням бо як в нас завжди Є шишки посипляться на низ.....
Відповісти
Хочу звернутись до автора статті. Пані Людмило, перш ніж виносити на обговорення медичну проблему незавадилоб досконало вивчити дану ситуацію, а не рубати одразу дров. Обтурарація судин є хронічний довготривалий, незворотній, невиліковний процес з різним по часі перебігом захворювання. Коли не має скарг, візуальних проявів - хворобу діагностувати важко. Раніше чи пізніше питання ампутації кінцівки насталоб. А удар пальця лише прискорив розвиток хвороби, а не є причиною ампутації. Сестрі хворого потрібно було доглядати брати самій. На рахунок коментарів хворго можу сказати одне - запитайте, який у нього діагноз і усе буде ясно. Люди в даному закладі специфічні і запускати в матеріал коменти психічно хворих людей може лише хороший журналіст. Вітання пані Людмилі Яворській. P.S. Пишіть будьласка правдивий , чесний і професійний матеріал, а не беліберду!
Відповісти
О так-то!якщо хворі з таким діагнозом і його направили у дежавну установу на утримання та Догляд,то хай собі гниють !! На одного буде менше..
Люди (чи Нелюди) куди ви котитесь ???! , Завтра з вашими рідними чи з вами може трапитися така ситуація,ви будете мовчати
Відповісти
п. Степане, дуже жалію, що тільки сьогодні відкрила цю статтю. Я так розумію, що і ви маєте відношення до обслуговування таких хворих. Як і в кожній країні світу та і у нас в Україні є проблемна верстка населення і держава згідно нашого законодавства забов"язана ними опікуватися. Згідно щорічних бюджетів України, КМУ забов"язує обласні, районні та інші Ради наповнювати бюджети інтернатів коштами для обслуговування цих нещасних. Це вас винайняли платники податків для обслуги людей які в скрутному становищі знаходяться. А ви ще собі дозволяєте паплюжить достойних людей, коштом яких ви гарно пристроїлись. Не подобається, тяжко ідіть звідти. На базар торгувати цигарками там ваше місце.
Відповісти
Хай розбираються правоохоронні органи. Вони неповинні лишити це неподобство без уваги. Керівник відповідає за порядок у всіх підрозділах. І крапка!!!!!! Діагноз ампутація це бездіяльність керівника і персоналу які взяли на себе відповідальність по догляду за цими людьми. Це їх РОБОТА . І цей ГРІХ на їхній совісті. Хай тримають відповідь на цьому світі і на тому. Ганьба персоналу!!!!!
Відповісти
А скажіть .будь ласка.кого б звинувачувала сестра підопічного.якби він не був в інтернаті .а жив вдома.і з часом все одно хвороба запрогресувала б і він попав в лікарню з дому.Мабуть.лікарів .які все одно мусилиб ампутувати ногу .бо це така хвороба.
Відповісти
Якби не якби-а факт є факт. І повезли його не з дому. А від фахівців у яких обовязок доглядати і лікукувати. Зауважте, не доводити до смерті - а догледіти щоб було краще чим дома. Соромтесь, вам суспільство довірило своїх громадян. І платить зарплатню. А якби на заводі травма, теж винна сімя, чи керівництво??? Навіщо на роботу послали ???!!! Треба мати силу признавати свої помилки.
Відповісти
Знаєте.як кажуть :не судіть і не судимі будете.Всі дуже мудрі заочно.Ви бачите тільки одну сторону медалі.
Відповісти
Краще як в дома, ніде бути не може!!!!! Не суспільство довірило своїх громадян а родичі яким їхні брати , сестри, батьки в тяготу по тим чи іншим причинам , їм простіше сплавити на чужі руки а потім викрикувати які ж ви....що хтось щось їм винний. А на рахунок грошей доглядайте своїх рідних самі , держава вам теж буде платити гроші,оформляйтесь опікунами і вперед за щасливою старістю, попробуйте хоч день побути на місці тих працівників ,що працюють в спец закладах, а тоді судіть. Травма на виробництві, і облітеруючий атеросклероз це зовсім різні речі. Чи не раз ми вдаряємся і що всі травми закінчуються гангреною. Читайте ,будьте свідомі а тоді коментуйте. Робіть якісь висновки, тільки після ознайомлення з істиною інформацією. Низько керуватися тільки своїми емоціями і домислами. ВСІМ МІЦНОГО ЗДОРОВЯ І ЩАСЛИВОЇ СТАРОСТІ В ДОМА І ПОРУЧ З СВОЇМИ РІДНИМИ !!!!!!!!
Відповісти
Так дійсно вдома саме краще, "як кажуть вдома навіть стіни лікують"
А підкажіть що робити тим в кого немає рідних, немає кому за них заступитись та донести до громади жахітьття які з ними відбуваються.
Отак і помирають нікому непотрібні, самотні.... З невідомим діагнозом, та ставленням до них в подібних закладах.
Відповісти
Шановні читачі і дописувачі, байдужі і співчуваючі, рідні і зовсім випадкові, перш як обговорювати якусь тему раджу вам добре ознайомитись з нею , всі ми мудрі на сьогоднішній день, маєм доступ до інформації отож прошу, прочитайте що таке облітеруючий атеросклероз а тоді виносьте вироки, так це до вас звернення Марія, Роман і Очевидець. Хочеться бути коректним в даній ситуації і не опускатися до вашого рівня, вище перераховані і їм подібні, але це свідчить про вашу безграмотність і некомпетентність в даній справі. Ви керуєтесь якимись не зрозумілими тупими емоціями і амбіціями, не знаючи істини.
А за якість життя яке ми будем мати на схилі літ відповідаємо ми самі, якщо ми його прокурили , пробухали, не виключаю ,що не вживали наркоти....мовчу вже про здорове харчування і режим....не мають відповідати лікарі !!!!
Чомусь ось такий випадок, ви всі бачите миттєво, а скільки врятованих життів, скільки повернуто людей до повноцінного існування в нашому жорстокому соціумі ви не бачите!!!!!! Ну так звісно це ж вище вашого его!!!! Ви ж всі святі ...подасте кусок хліба бомжові , напоєте його теплим чаєм , на Св Миколая підете в дитячий будинок віднесете подарунки та ні просто проведете зними час подаруєте хвильку щастя , кинете і так не вартуючу гривню попрошайці...ось ми які , черстві, підлі .егоцентричні особини так особини все правильно, бо іншого слова тут і не підбереш.
Відповісти
а чому Дорочка та Свідомий так огризаються? Ви ж не при справах? Справу свою огидну зробили?!
"Собака лает, а краван идет..."
Відповісти
Шановний Дописувачу по перше не огризаються а коментують ситуацію як і всі тут на сторінці. Кожен має право. А чому така позиція , тому що безпосередньо стикнулись з даною патологією , початок і розвиток подібний даній ситуації, близькій людині доброму другу ампутували ноги, діагноз : Облітеруючий атеросклероз нижніх кінцівок. Гангрена. Не задовго і ампутували другу ногу. В 50 років мущина залишається повним інвалідо. Лікарі казали процес не зворотній , вірити не хотілось. Відкрили нет вивчили багато історій хвороб, прийшли до висновку, треба рятувати те що лишилось. І ми і друзі зробили максимум щоб рідна людина не так відчувала інваліднісь. Не скинули її на чужі руки і не кричили що всі винні крім нас. Ця хвороба рівна онкології, і на жаль з двох зол вибираєм меншу, рятуєм життя але на привеликий жаль позбуваємся ніг. БАЖАЮ МІЦНОГО ЗДОРОВЯ І ЩАСЛИВОЇ СТАРОСТІ В ПОВНОМУ РОЗУМІ І КРИТИЧНОМУ МИСЛЕНІ.
Відповісти
Це наглядний приклад безвідповідального,халатного відношенння до своїх прямих обов"язків та до тих бідних,хворих людей всіма працівниками інтернату,від доглядальниць, прибирпальниць, медсестер та лікарів на чолі з керівництвом закладу.Таке бездушне,можна сказати садиське ставлення до людьського болю, хвороби, що тривала довгий час, прямо вказує на те, що фактично єлементаного догляду за хворими не було і вони залишались сам на сам зі своїми хворобами, нестерпними болями,а це вже нагадує зразковий концтабір, різниця тільки як кажуть у декораціях,у формі,а по суті теж саме. Це якими цинічними,холоднокровними і бездушними потрібно було бути,щоб тривалий час спостерігати за нестепними муками Юрія і не надати своєчасно необхідної допомоги. Цих співробітників інтернату не те що до людей. до тварин небезпечно допускаати. Я вважаю, що винні у таких умисних,протиправних діях по не наданню своєчасної медичної допомоги та халатному ставленні до своїх прямих обовязків потрібно суворо покарати і в подальшому не надавати подібної роботи. Щодо збитків, завданих потерпілому на даний час, та в подальшому, повинні бути відшкодовані у повному об"ємі з врахуванням моральної шкоди.
Відповісти
про яке ставлення пані Приходько до підопічних інтернату ви розказують? її ніколи немає на роботі,вона вирішує постійно свої особисті питання - наразі продовження контракту,бо дуже хочеться залишитися на посаді поки не винесуть .... в неї на першому питанні вона одна-любимая . підопічні сьогодні один а завтра буде інший. це на людях он як розкаже яка вона ''мамочка'' а насправді відходить за кілька метрів і взагалі не реагує на них. хапуга рідкісна!
Відповісти
пані Доро-а це Приходько С.І.Не перекладацьку свої обов'язки на підлеглих!Ви все своє свідоме життя і правління на посаді що робите погано то це підлеглі або дівки як ви їх називаєте! А те що знущання йде над підопічними то це точно! В 6годин ранку дали приказ виганяти всіх на вулицю як собак в холодні пори року і в гарячу також. все що розказує Георгій це правда! І не треба пані Приходько С. вигороджуватися і розказувати що я сама краща,ще й звинувачувати сестра що здала в інтернат! попробуйте доглядати за психічнохворим чоловіком не кожен зможе! І держава має дякувати Богу такі заклади як інтернат і на превеликий жаль таких керівників як Приходько!!!!!!!!!!!
Відповісти
Ви, я розумію знаєте це питання з середини, дуже прошу напишіть мені. В нашому інтернаті таж проблема.
Відповісти
В Берестечківському психоневрологічному диспансері 3,5 роки перебував мій родич. На жаль, він потребував постійного нагляду. Найняти медсестру для догляду вдома у нас не було фінансових можливостей. Не ходити комусь із дорослих на роботу, а доглядати за ним теж. Ми регулярно його провідували. І за 3, 5 роки жодного разу не стикнулися з неуважністю чи некомпетентністю персоналу. Там завжди чисто в палатах і коридорах, на кухні готують смачно, санвузли вимиті, персонал уважний і привітний. І я там була, повторюю, не один раз. Там лежить дійсно специфічний контингент. Називаючи речі своїми іменами, скажу, що це неповносправні люди. І посилатись в своїй своїй статті на покази психічно хворої людини, розказуючи, що цілий день хворі проводять на вулиці, живучи за 1 стаканом води, це, м'яко кажучи, суперечить журналістській етиці. А слабо перед тим, як таке писати, провести журналістське розслідування, посидіти за тим забором в кущах з фотоапаратом, засікти на годиннику час, протягом якого пацієнти перебувають на вулиці? Тепер по ситуації. Зі статті випливає, що причиною гангрени став атеросклероз. Це тривала, незворотня хвороба, зумовлена способом життя, від якої немає лікування. Інакше не вмирало б стільки людей від інсультів і інфарктів, однією з основних причин яких є атеросклероз. І забиті склеротичними бляшками судини у пацієнта сформувались задовго до того, як сестра здала його в інтернат. Так в чому полягає вина персоналу? Медсестра не звернула уваги на його палець? Це просто маячня. Медсестра в першу чергу зацікавлена в тому, щоб донести інформацію до лікаря, який наділений повноваженнями приймати рішення щодо лікування. Інакше потім з неї спитають. І це правило як отченаш знає кожна медсестра в будь-якому медичному закладі. Лікар не призначив консультацію профільного спеціаліста? Призначив. Призначення хірурга не виконувались? В історії хвороби має бути все написано. То перш ніж розказувати: жах, звільнити, в тюрму посадити, нехай фахівці розберуться в історії хвороби.
Відповісти
Ми всі,все розуміємо про хворобу і про психічнохворих людей! Але не розуміємо одного---чому директор даного закладу не скерувала хворого до лікувальної установи? А відповідь одна---бо її палець не болів,і їй байдуже до цих пацієнтів,вона не володіла ситуацією.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні