На Волині просять врятувати санаторій, який постраждав через фінансові махінації

0
2
На Волині просять врятувати санаторій, який постраждав через фінансові махінації
У Волиньраді просять врятувати санаторій матері і дитини «Турія», який раніше «законсервували» через фінансові махінації керівництва.

Про це стало відомо у четвер, 8 вересня, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Депутат Валентина Касарда виступила з вимогою зберегти від продажу санаторій матері і дитини «Турія», що у Ковелі.

Жінка попросила негайно вжити заходів для фінансування санаторію, який вже рік не працює через великі борги.

«Виділивши гроші з бюджету, ми можемо врятувати санаторій, в якому є добрі умови для відпочинку школярів, вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, проведення заходів для обдарованої молоді. Я вважаю, що управління освіти, науки і молоді повинне проаналізувати програми і знайти гроші для санаторію», - наголосила Валентина Касарда.

«Виставляти його на продаж – це злочин проти волинської громади, бо цей санаторій може працювати впродовж цілого року на противагу тим, що перебувають у власності профспілок, працюють лише літом і не мають нормальних умов», - додала депутат.

З її слів, на місяць санаторію потрібно мільйон гривень, тобто 50 тисяч гривень – від кожного району та міста обласного значення.
«Ми повинні втримати єдиний санаторій для дітей, який можна зробити волинським «Артеком». Бо те, що з ним зараз – це наша вина», - зауважила жінка.

Зауважимо, що директора санаторію «Турія» Віталія Донця звільнили із займаної посади у лютому цього року через фінансові махінації. Тоді ж в обласній раді озвучили результати перевірки діяльності цього комунального закладу. Так, інспекція виявила, що установа має майже 3,5 мільйонів гривень боргів, а фінансові звіти, які подавались в обласну раду, не відповідають дійсності.

На початку року депутати вирішили законсервувати санаторій, а вже потім визначити його подальшу долю. Розглядались варіанти його продажу, передачі Міністерству внутрішніх справ, а також перетворення санаторію на спортивно-оздоровчий комплекс для спортсменів та тренерів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні