Міліють річки та озера: рівень води на Світязі впав на 6 см

0
3
Міліють річки та озера: рівень води на Світязі впав на 6 см
На Волині рівень води річок та озер падає. Зокрема на Світязі рівень води понизився на 6 сантиметрів.

Починаючи з травня на Волині щомісячно випадає дощів менше середньомісячної норми, що негативно вплинуло на водність річок, водойм та рівні підземних вод, - повідомляє прес-служба Волинського обласного управління водних ресурсів.

Така ситуація в області виникла через підвищення температури повітря, які в серпні на 5-8 градусів були вищі за звичні для цієї пори.

Тож лише упродовж минулого місяця рівні води в річках Прип’ять, Стохід, Стир та Західний Буг понизились на 20-15 сантиметрів.

Міліє і найглибше озеро України - Світязь. Упродовж останнього літнього місяця рівень води у ньому понизився на 6 сантиметрів і на сьогодні знаходиться на відмітці 124 сантиметрів вище умовного нуля (мінімальна минулого року – 109 см, історична мінімальна – 90 см).

Утримуються досить низькі рівні ґрунтових вод, в тому числі на меліоративних системах. Так, з 347 тисяч гектарів осушених сільгосппугідь, незважаючи на прийняті заходи з акумуляції води у меліоративній мережі, 99 тисяч гектарів потерпають від засухи.

На цій площі рівні ґрунтових вод залягають на глибині 1,5 метра і нижче. У порівнянні з таким же засушливим 2015 роком залягання ґрунтових вод понизились майже на 10 сантиметрів.

Слід зазначити, що з метою виконання доручень Держводагентства щодо експлуатації в умовах маловоддя на меліоративних системах управлінь водного господарства області вжиті заходи з акумуляції води, для цього закрито 326 шлюзів-регуляторів.

Спеціалісти управлінь водного господарства забезпечують постійний контроль за технічним станом водогосподарських об’єктів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні