Убивцю начальника луцької міліції за 15 років не знайшли

1
13
Убивцю начальника луцької міліції за 15 років не знайшли
Жодного підозрюваного у розслідуванні вбивства начальника Луцького відділу УМВС України у Волинській області Сергія Швачки, якого застрелили 11 травня 2002 року, слідство так і не встановило. Про це повідомили у слідчому управлінні ГУНП у Волинській області.

Кримінальну справу було порушено слідчими прокуратури за ознаками злочину, передбаченого п. 8 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство особи у зв’язку з виконанням цією особою службового або громадського обов'язку). У листопаді 2013 року розслідування перенаправили до поліції.

«В ході проведення слідчих (процесуальних) дій відпрацьовуються всі можливі версії вчинення умисного вбивства Швачки С.Г., які були висунуті на початковому етапі, так і після виявлення нових обставин», – йдеться у документі за підписом начальника слідчого управління волинської поліції Наталії Пасічник.

Нагадаємо, Сергія Швачку вбили двома пострілами в груди у під’їзді багатоповерхівки, де він проживав. Слідство відразу пов’язало смерть керівника міліції із його службовою діяльністю.

Слідчі відразу встановили, що вбивця мав щонайменше одного спільника, і діяв професійно. Кілери знали розпорядок дня міліціонера, навколишню територію, будинок. Шанси на розслідування правоохоронці називали високими: мовляв, є очевидці, які бачили осіб, котрі можуть бути причетними до вбивства, є фоторобот одного із них, відомий автомобіль, який бачили біля місця події. Зброї, з якої стріляли, не знайшли, проте виявили видовжені гільзи калібру 7,62, тож напевне знають, що стріляли із пістолета іноземного виробництва, на який було одягнуто глушник.

Про деталі та головні версії вбивства – у статті «За що вбили керівника луцької міліції Швачку».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А їх взагалі розшукували
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні