У Волиньраді хочуть посилити охорону: на сесію пускатимуть лише обраних

0
7
У Волиньраді хочуть посилити охорону: на сесію пускатимуть лише обраних
Депутат Волинської обласної ради Володимир Кучер хоче, аби на сесію волиняни могли приходити лише за запрошеннями та попередньо реєструючись.

Відповідний проект рішення обранець громади зареєстрував на сайті Волиньраді.

Так, у проекті рішення «Порядок доступу до засідань сесії Волинської обласної ради» йдеться про те, що особа, яка має намір бути присутньою на пленарному засіданні обласної ради, не пізніше ніж до 16:00 дня, що за два робочих дні передує початку проведення пленарного засідання сесії, мусить подати на адресу представницького органу спеціальну заяву.

У цій заяві потрібно вказати прізвище, ім’я, по-батькові, місце роботи, характер і рід занять, мету перебування на сесії обласної ради, номер телефону чи іншого засобу зв’язку.

Заяву можна подати в письмовому чи електронному вигляді. Керуючий справами обласної ради повинен після вивчення заяв затвердити список осіб, яких допустять на сесію, та повідомити їх про це з допомогою електронної пошти, телефону.

Для входу в сесійну залу особі, яка зазначена у вказаному списку, необхідно пред’явити паспорт громадянина України чи інший документ, що посвідчує особу.

Також у документі зазначається, що особи, уповноважені здійснювати допуск відвідувачів на сесію обласної ради, мають право відмовити у допуску відвідувача до сесійної зали, якщо він не пред’явив паспорт громадянина України чи іншого документа, або ж пред’явив документ, термін дії якого закінчився, відвідувач перебуває у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Окрім цього, на сесію можуть не пустити усіх тих, чия поведінка «дозволяє з великою вірогідністю твердити про намір здійснити діяння, яке загрожує безпеці осіб, які перебувають у адміністративній будівлі обласної ради або перешкоджати проведенню засідань обласної ради».

Не пускатимуть й тих, хто має при собі вогнепальну зброю, засоби самозахисту сльозогінної та дратівливої дії, електрошокери, колючо-ріжучі предмети і відмовляється залишити їх на зберігання охороні.

Натомість відвідувачі в разі затвердження цього проекту рішення матимуть право заносити на територію будівлі адміністративного будинку обласної ради аудіо-, фото- та відеотехніку, які є їх власністю, без отримання окремих дозволів. Не забороняється використання портативної аудіо-, фото- та відеотехніки під час засідання Волинської обласної ради.

За своїми службовими посвідченнями або документами, що посвідчують особу до сесійної зали проходитимуть працівники Волинської обласної ради, голови облради попередніх скликань, працівники ОДА, народні депутати України та їх помічники, депутати районних, міських, селищних, сільських рад області та їх помічники, представники акредитованих засобів масової інформації, керівники та їх заступники органів СБУ, прокуратури, Національної поліції, судів.

Нагадаємо, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик раніше заявляв про те, що в адміністративній будівлі потрібно посилити охорону. Це трапилось після того, як працівники СБУ вільно зайшли в приміщення, не ідентифікуючи себе та залишили всередині пакунок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні